Κι εγώ με κινέζικα των 2,5 ευρώ ξεκίνησα , αλλά όταν είδα τα ARS,SAMURAI,BAHCO σοβαρευτηκα και αγόρασα τα σωστά.
Στα ψαλίδια κλαδέματος όμως ξεκίνησα σωστά πριν 40 χρόνια και ποτέ δεν το μετάνιωσα.
Κι εγώ με κινέζικα των 2,5 ευρώ ξεκίνησα , αλλά όταν είδα τα ARS,SAMURAI,BAHCO σοβαρευτηκα και αγόρασα τα σωστά.
Στα ψαλίδια κλαδέματος όμως ξεκίνησα σωστά πριν 40 χρόνια και ποτέ δεν το μετάνιωσα.
Με κουρμπαριστή λάμα με βολεύουν περισσότερο με κοντάρι και κλάδεμα από κάτω σε μικρά και μεγάλα κλαριά. Στο χέρι προτιμώ κάτι μικρότερο με ίσια λάμα.
Τα Ιαπωνικά συνήθως δεν κόβουν και στις δυο κατευθύνσεις ότι λάμα και να έχουν. Βασικά αυτός είναι ο κανόνας στους Ιάπωνες.
Σε κοντάρι είχα ένα shogun για να κανα δυο σεζόν, το οποίο χάλασε ο αδελφός μου κόβοντας ξέρα σκληρά ξύλα και το αντικατέστησα με ένα ίδιο samurai σαν αυτό που έβαλες. Το shogun είχε καλύτερη λαβή για χρήση με το χέρι αλλά και τα δύο είναι κυρίως για κοντάρι.
Για το χέρι έχω ένα μικρότερο samurai αναδιπλούμενο και το bahco το οποίο έχει μεγαλύτερο tpi για μικτά (ξερά χλωρά).
Sent from me using a computer.
Ισχυει αυτο για τα ιαπωνικα Daz,εχει και βελος με την φορα που κοβει και δειχνει οτι ειναι pull.Επισης η λαμα του ARS που εχω τουλαχιστον,δεν ακονιζεται.
Τα τελευταία χρόνια κλαδεύω με το 2511 (το οποίο δεν είναι δικό μου). Είναι απίστευτο μηχανάκι!
Εχω και ένα stihl λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο (πάλι κλαδευτικό) το οποίο επίσης είναι φοβερό.
Αν θέλεις το απολύτως ελαφρύτερο το echo δεν έχει αντίπαλο. Αν δε σε νοιάζει να είναι λίγο βαρύτερο και θέλεις λίγο περισσότερη δύναμη τα stihl είναι εξίσου άριστη επιλογή.
Αυτο κοιταω Daz το 2511.Το επιασα και στα χερια μου να δω το βαρος αλλα δεν το εχω δουλεψει
Το echo το είδα σε φίλο με 60 στρέμματα ελιές. Βγάζει απίστευτη δουλειά.
Το δουλεύω 3 χρόνια σε κλαδεμα ελιάς με λάμα carving. Το μηχανάκι δεν υπάρχει! Πολύ άνετο με το ένα χέρι και αρκετή δύναμη για οτιδήποτε αφορά την περιποίηση του δέντρου. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερα τραβήγματα σε κρύα εκκίνηση (σε σχέση με το stihl) αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο συγκεκριμένο μηχανάκι σε κάποια ρύθμιση. Αν έχεις δουλειά να βγάλεις και το χρησιμοποιείς τακτικά αξίζει τα λεφτά του γιατί πέρα απ' τα χαρακτηριστικά του, είναι μηχανάκι για μια ζωή. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά παλιό και πολύ δουλεμένο, κακοσυντηρημένο, πεσίματα κτλ. Δε καταλαβαίνει τίποτα.
Ναι το laplander έχω με τη μαυρη λάμα πολλά χρόνια τώρα. Βουνό, κλαδεματάκια στο σπίτι, ξερά χλωρά, λίγο απ' όλα. Το samurai το πήρα για το μικρότερο tpi αποκλειστικά για κλάδεμα,καθάρισμα σε μουρελάκια.
Το bahco είναι όντως πολύ καλό αλλά έχοντας χρησιμοποιήσει και πολλά Ιαπωνικά (silky κ.α) θεωρώ οτι είναι ανώτερα στον τρόπο που κόβουν. Κοβοντας μόνο με τράβηγμα νομίζω είναι πιο ξεκούραστο και ενώ αρχικά νομίζεις οτι χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο κόβουν το ίδιο γρήγορα αν όχι και γρηγορότερα.
To ξέρω οτι υπάρχουν ανταλλακτικές λάμες οι οποίες μπορεί ναείναι μόνο λίγο φθηνότερες από το πριόνι ολόκληρο, αλλά Οκ μια χαρά είναι αν συνυπολογίσεις τη δουλειά που βγάζει μέχρι να χρειαστεί οτιδήποτε.
Αλλά έχω απορία όσο αφορά κάτι τέτοιο.
Νομίζω δεν έχουν όλα ανταλλακτικές λάμες.
https://eshop.tilkis-alevras.gr/%CF%...rs-f-10-a.html
Φοβερό το αναδιπλούμενο, ειδικά για εμάς που κλαδεύουμε πάντα σκαρφαλωμένοι.
Την samurai την ψώνισα από χαβαλέ, επειδή μου έχει αφήσει ο παππούς μου ένα samurai χορτοκοπτικό με μηχανή Kawasaki, το οποίο 30 χρόνια τώρα δίνει πόνο.
Ηταν κι ένας λόγος που μου άρεσε το Versys δηλαδή, επειδή μου θύμιζε τον παππού μου.
Παντως όπως ειπώθηκε, δεν κάνουν τα εργαλεία τον αγρότη, αλλά του δίνουν περισσότερο χρόνο να πιει σπαστό καφέ κάτω από τον ίσκιο του δέντρο του πιο ξεκούραστος.
Για μηχανοκίνητο, είχα δοκιμάσει το P5 της Husqvarna , αλλά τελικά σαν την μπετζίνα δεν έχει και έμεινα στο 25αρι της ίδια εταιρείας.