Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 52

Θέμα: Την γεωργίαν των άλλων τεχνών μητέρα και τροφόν είναι. (διαχωρίστηκε)

Παλαιό μέλος
    Κι εγώ με κινέζικα των 2,5 ευρώ ξεκίνησα , αλλά όταν είδα τα ARS,SAMURAI,BAHCO σοβαρευτηκα και αγόρασα τα σωστά.
    Στα ψαλίδια κλαδέματος όμως ξεκίνησα σωστά πριν 40 χρόνια και ποτέ δεν το μετάνιωσα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Γι'αυτό Αποστόλη πρότεινα την ημικυκλική λάμα η οποία κόβει πιο αποτελεσματικά στο τράβηγμα και γι'αυτό τον λόγο έφτιαξαν και τις πιστολοειδεις αντιολισθητικες λαβές. Τέτοιες λάμες έχουν τα πριόνια ARS TURBOCUT CT 32-E.
    Συνημμένο 460418
    Οι ίσιες λάμες είναι καλύτερες για τομές καθαρές και ακρίβειας,όπως για όταν θέλουμε να κάνουμε μπολιασμα. Οι ίσιες μπορούν να κόβουν και στις δύο κατευθύνσεις.
    Άλλες εκδοχές περιλαμβάνουν τα αναδιπλούμενα με ισιες λάμες 12-20 εκ, και αυτά που μπαίνουν και σε κοντάρι για τα ψηλά κλαδιά και έχουν ημικυκλική λάμα.
    Συνημμένο 460419
    Συνημμένο 460420
    Με κουρμπαριστή λάμα με βολεύουν περισσότερο με κοντάρι και κλάδεμα από κάτω σε μικρά και μεγάλα κλαριά. Στο χέρι προτιμώ κάτι μικρότερο με ίσια λάμα.
    Τα Ιαπωνικά συνήθως δεν κόβουν και στις δυο κατευθύνσεις ότι λάμα και να έχουν. Βασικά αυτός είναι ο κανόνας στους Ιάπωνες.

Σε κοντάρι είχα ένα shogun για να κανα δυο σεζόν, το οποίο χάλασε ο αδελφός μου κόβοντας ξέρα σκληρά ξύλα και το αντικατέστησα με ένα ίδιο samurai σαν αυτό που έβαλες. Το shogun είχε καλύτερη λαβή για χρήση με το χέρι αλλά και τα δύο είναι κυρίως για κοντάρι.
    Για το χέρι έχω ένα μικρότερο samurai αναδιπλούμενο και το bahco το οποίο έχει μεγαλύτερο tpi για μικτά (ξερά χλωρά).
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Ισχυει αυτο για τα ιαπωνικα Daz,εχει και βελος με την φορα που κοβει και δειχνει οτι ειναι pull.Επισης η λαμα του ARS που εχω τουλαχιστον,δεν ακονιζεται.

Παλαιό μέλος
    Αποστολή ποιο σπαστό Bahco έχεις, ένα πράσινο σκούρο laplander? Εγώ το έχω μαζί στο σακίδιο στο βουνό, έχει εξαιρετική αντοχή.
    Πολύ καλό έχει βγει και το παρακάτω κυρτό Samurai, μάλιστα ο Ιάπωνας το γράφει επάνω στην λάμα ότι ειναι για τραβήχτη χρήση. Εργαλείο που κόβει μέχρι 15 εκ κλαδιά. Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_113030.jpg 
Προβολές:	132 
Μέγεθος:	76,1 KB 
ID:	460425Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_113050.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	59,5 KB 
ID:	460426Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_113103.jpg 
Μέγεθος:	80,8 KB 
ID:	460427

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billyka Προβολή μηνύματος
    Ισχυει αυτο για τα ιαπωνικα Daz,εχει και βελος με την φορα που κοβει και δειχνει οτι ειναι pull.Επισης η λαμα του ARS που εχω τουλαχιστον,δεν ακονιζεται.
    Καμμια τέτοια λάμα δεν ακονιζεται, υπάρχουν ανταλλακτικες λάμες σε κάποια.
    Η παλιά λάμα γίνεται μαχαίρι αν θες να ασχοληθείς...

Moderator
    Με τα λεφτα που κοστιζει το Echo περνω ενα κλαδευτικο και ενα κανονικο αλυσοπριονο Visco.Θελω να παρω το Echo γιατι απο το θαμνοκοπτικο ειμαι πραγματικα υπερευχαριστημενος.
    Τα τελευταία χρόνια κλαδεύω με το 2511 (το οποίο δεν είναι δικό μου). Είναι απίστευτο μηχανάκι!
    Εχω και ένα stihl λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο (πάλι κλαδευτικό) το οποίο επίσης είναι φοβερό.
    Αν θέλεις το απολύτως ελαφρύτερο το echo δεν έχει αντίπαλο. Αν δε σε νοιάζει να είναι λίγο βαρύτερο και θέλεις λίγο περισσότερη δύναμη τα stihl είναι εξίσου άριστη επιλογή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Αυτο κοιταω Daz το 2511.Το επιασα και στα χερια μου να δω το βαρος αλλα δεν το εχω δουλεψει

Παλαιό μέλος
    Το echo το είδα σε φίλο με 60 στρέμματα ελιές. Βγάζει απίστευτη δουλειά.

Moderator
    Αυτο κοιταω Daz το 2511.Το επιασα και στα χερια μου να δω το βαρος αλλα δεν το εχω δουλεψει
    Το δουλεύω 3 χρόνια σε κλαδεμα ελιάς με λάμα carving. Το μηχανάκι δεν υπάρχει! Πολύ άνετο με το ένα χέρι και αρκετή δύναμη για οτιδήποτε αφορά την περιποίηση του δέντρου. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερα τραβήγματα σε κρύα εκκίνηση (σε σχέση με το stihl) αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο συγκεκριμένο μηχανάκι σε κάποια ρύθμιση. Αν έχεις δουλειά να βγάλεις και το χρησιμοποιείς τακτικά αξίζει τα λεφτά του γιατί πέρα απ' τα χαρακτηριστικά του, είναι μηχανάκι για μια ζωή. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά παλιό και πολύ δουλεμένο, κακοσυντηρημένο, πεσίματα κτλ. Δε καταλαβαίνει τίποτα.

Moderator
    Αποστολή ποιο σπαστό Bahco έχεις, ένα πράσινο σκούρο laplander? Εγώ το έχω μαζί στο σακίδιο στο βουνό, έχει εξαιρετική αντοχή.
    Πολύ καλό έχει βγει και το παρακάτω κυρτό Samurai, μάλιστα ο Ιάπωνας το γράφει επάνω στην λάμα ότι ειναι για τραβήχτη χρήση. Εργαλείο που κόβει μέχρι 15 εκ κλαδιά. Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_113030.jpg 
Μέγεθος:	76,1 KB 
ID:	460425Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_113050.jpg 
Προβολές:	133 
Μέγεθος:	59,5 KB 
ID:	460426Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_113103.jpg 
Μέγεθος:	80,8 KB 
ID:	460427
    Ναι το laplander έχω με τη μαυρη λάμα πολλά χρόνια τώρα. Βουνό, κλαδεματάκια στο σπίτι, ξερά χλωρά, λίγο απ' όλα. Το samurai το πήρα για το μικρότερο tpi αποκλειστικά για κλάδεμα,καθάρισμα σε μουρελάκια.
    Το bahco είναι όντως πολύ καλό αλλά έχοντας χρησιμοποιήσει και πολλά Ιαπωνικά (silky κ.α) θεωρώ οτι είναι ανώτερα στον τρόπο που κόβουν. Κοβοντας μόνο με τράβηγμα νομίζω είναι πιο ξεκούραστο και ενώ αρχικά νομίζεις οτι χρειάζεσαι διπλάσιο χρόνο κόβουν το ίδιο γρήγορα αν όχι και γρηγορότερα.

Moderator
    Καμμια τέτοια λάμα δεν ακονιζεται, υπάρχουν ανταλλακτικες λάμες σε κάποια.
    Η παλιά λάμα γίνεται μαχαίρι αν θες να ασχοληθείς...
    To ξέρω οτι υπάρχουν ανταλλακτικές λάμες οι οποίες μπορεί ναείναι μόνο λίγο φθηνότερες από το πριόνι ολόκληρο, αλλά Οκ μια χαρά είναι αν συνυπολογίσεις τη δουλειά που βγάζει μέχρι να χρειαστεί οτιδήποτε.
    Αλλά έχω απορία όσο αφορά κάτι τέτοιο.
    Νομίζω δεν έχουν όλα ανταλλακτικές λάμες.

https://eshop.tilkis-alevras.gr/%CF%...rs-f-10-a.html

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Φοβερό το αναδιπλούμενο, ειδικά για εμάς που κλαδεύουμε πάντα σκαρφαλωμένοι.
    Την samurai την ψώνισα από χαβαλέ, επειδή μου έχει αφήσει ο παππούς μου ένα samurai χορτοκοπτικό με μηχανή Kawasaki, το οποίο 30 χρόνια τώρα δίνει πόνο.
    Ηταν κι ένας λόγος που μου άρεσε το Versys δηλαδή, επειδή μου θύμιζε τον παππού μου.
    Παντως όπως ειπώθηκε, δεν κάνουν τα εργαλεία τον αγρότη, αλλά του δίνουν περισσότερο χρόνο να πιει σπαστό καφέ κάτω από τον ίσκιο του δέντρο του πιο ξεκούραστος.

Για μηχανοκίνητο, είχα δοκιμάσει το P5 της Husqvarna , αλλά τελικά σαν την μπετζίνα δεν έχει και έμεινα στο 25αρι της ίδια εταιρείας.

Παλαιό μέλος
    Αυτά τα stanley τα είχε βγάλει σε προσφορά το praktiker όταν ξεφορτωνοτανε την εταιρεία. Στα 14 ευρώ , είχα πάρει δύο κομματια. Ίσια λάμα ,πυκνά δόντια,πολύ καθαρή κοπή,δουλεύει τραβηχτα. Αποδείχθηκε καλή αγορά.Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250303_175715.jpg 
Προβολές:	83 
Μέγεθος:	52,6 KB 
ID:	460442
    Τελευταία τροποποίηση από JNP; 05/03/2025 στις 08:03.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    έχω ένα ηλεκτρικό Stihl, νομίζω το fse 81, το οποίο εκτός από μισινεζα παίρνει και πλαστικά μαχαίρια για πιο ψωμομενα αγριόχορτα.την περασμένη βδομάδα πέρασα δύο παρτέρια που είχαν γίνει δέντρα πλέον και στο τέλος της δουλειάς τα μαχαίρια είχαν φαγωθεί πλήρως. ανταλλακτικά είναι βέβαια αλλά σκέφτομαι οτι ίσως για αυτά τα πολύ αναπτυγμένα που έχουν κάνει κορμό,κάτι σιδερένιο να είναι πιο ενδεδειγμένο .θα μπορώ άραγε να του προσαρτησω κάτι τέτοιο;
    Έχω το FS 55, στο manual αναφέρει τα παρακάτω:
    Non-metal grass cutting blades are not approved.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot from 2025-03-04 12-00-39.png 
Προβολές:	100 
Μέγεθος:	6,6 KB 
ID:	460446
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot from 2025-03-04 12-01-21.png 
Προβολές:	100 
Μέγεθος:	12,3 KB 
ID:	460447
    Oldfarts never die

Παλαιό μέλος Το avatar του/της silkman
    Σπαθοσεγα μπαταριας δεν κανει για κλαδεμα;

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2009, 15:44
  2. Η μητέρα και οι τρεις παρθένες