Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 29 από 29

Θέμα: Μηχανή ή Ζωή

Όλοι για εκεί είμαστε Το avatar του/της sairous
    Κύριε kinhsh, θα ήθελα να σας απαντήσω στο αν μου αρέσουν οι μηχανές...

Η μηχανή μέσα από την ματιά μου είναι πάθος, είναι μια έξοδος διαφυγής, είναι έρωτας και όπως δεν μπορείς να χαρείς τον έρωτα αν πας να τον εξηγήσεις με λογική έτσι λειτουργεί και η μηχανή...

Λόγου του ότι έχω μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου η μηχανή δεν είναι αρεστή καθώς ο πατέρας μου είναι χειρουργός και έχει μαζέψει αρκετούς από ατυχήματα, η αγάπη μου για τις μηχανές δεν εκδηλώνετε.

Συνοψίζοντας η μηχανές μου αρέσουν πολύ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να αποκτήσω μία.

Re: Μηχανή ή Ζωή

Αρχικά δημιουργήθηκε από sairous
    Παρακαλώ βοηθήστε με
    ....ΠΑΡΕ ΜΗΧΑΝΗ......σε βοηθησα ...τι αλλο θες?? και μια που εισαι απο θεσσαλονικη street.......αραξε .........μαλλον δεν εισαι απο δυτικες συνοικιες γιατι τωρα θα καβαλουσες 100%.....το motogp live λεμε......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kinhsh
    Ε ενα σκουτερ η 50ρι παπι δεν θα φερει και την καταστροφη ,παρτο. Δεν θα κλειστουμε και σε γιαλα.

Λόγου του ότι έχω μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου η μηχανή δεν είναι αρεστή καθώς ο πατέρας μου είναι χειρουργός
    ενα σκουτερ η 50ρι παπι δεν θα φερει και την καταστροφη ,παρτο.
    elpizw na min exeis programatisei kamia enxirisi... giati se vlepw na "jexnane" olokliro palmografo mesa sou...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

koita file... to thema einai pws otan to perivalon den simfwnei pada tha iparxoun adidraseis... akoma kai an ftaseis ta 40...

to thema einai na doun oi dikisou oti
    1. ise ipeuthino atomo kai den parasirese eukola
    2. oti pragmatika goustareis mixani/ditroxo kai den to perneis gia na gineis xouligan or "gomenos".

to kalitero se autes tis periptwseis tha itan na jekiniseis apo to xwma alla... pou na to vreis mesa se poli...
    (otan lew xwma den enow almata kai agones... xalari "edurada"... san autes pou kanei o old )

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    αυτό που ειπώθηκε για το χώμα είναι η καλύτερη λύση...

Και για σένα, που θα είσαι σε αρκετά ασφαλέστερο χώρο απο ενα δημόσιο δρόμο...αλλά και για τους γονείς σου, που αν είναι ΑΝΟΙΧΤΟΙ στο θέμα αυτό και το μόνο που τους φοβίζει είναι η ασφάλεια σου, θα εξικοιωθούν με την ιδέα περισσότερο....της μηχανής εννοώ...

Στο χώμα με ενα καλό , δίχρονο 125αρι (έστω και στο βουνό) με απαραίτητα ΚΑΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ... μπορείς να κάνεις συνεχείς και ευχάριστες βόλτες και διαδρομές. Θα κάνεις παρέα με πολύ πιο έμπειρους απο εσένα και θα αποκτήσεις τόσα βιώματα με την μηχανή σου , που δεν θα μπορεί καμιά σχολή και πολλά χρόνια οδήγησης σε δημόσιο δρόμο να σου μεταδώσουν.

Χώρια που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται και δίπλωμα , για το βουνό...
    Αρκεί ενα trailer και την μεταφορά της εκεί...

Πάντως οτι και αν αποφασίσεις τελικά, σου εύχομαι να το απολαύσεις, όρθιος και πάντα σώος...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παιδιά χωρίς να θέλω να γίνομαι πρήχτης το χώμα καλό είναι αλλά...Χρειάζεται καλή παρέα, ένα μεριδιάρικο – γενναίο ποσό για να ξεκινήσεις το άθλημα…Ακόμα ένας από το οικογενειακό σου περιβάλλον αρκετά τρελός για να με κουβαλάει κλπ κλπ…
    Ακόμα όπως συμπεράνατε από ένα post είμαι Θεσσαλονικιός και για περισσότερη ακρίβεια Καλαμαριώτης…
    Όσο αναφορά το χώμα μήπως έχετε κάτι να μου προτείνετε συγκεκριμένα…μηχανή-λέσχη ό,τι έχετε ευχαρίστηση…
    Ακόμα για το θέμα δρόμος και δίπλωμα καμιά σκέψη…

Υπομονή και ανοχή μαζί μου που μπλέξατε

sairous η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να πατήσεις εδώ (δές και τα links).

Άν σε ενδιαφέρει το χώμα, ψάχτην με εντουροσχολεία π.χ. δες στο
    http://www.0300.gr/el/
    αριστερά κάτω κάτω, εκεί που λέει Μαθήματα Οδήγησης.

Καμία εμπιστοσύνη στα κουτιά, για κανένα λόγο· όπως προαναφέρθηκε
    ως αναβάτης είσαι αόρατος, και ο μόνος λόγος που οι αναβάτες είναι
    καλύτεροι οδηγοί από τους κουτάκηδες είναι ότι αναγκάζονται να
    βλέπουν μπροστά εκεί που οι άλλοι ανέμελα μιλάνε στο κινητό ή
    παίζουν φορητό playstation ένω τσεκάρουν που και που τι γίνεται
    στα 4 μέτρα μπροστά τους.

Άν θέλεις αυτοί που σε αγαπούν να είναι μέρος της ζωής σου κι όχι
    να την ορίζουν, μη τρέχεις μέσα στη πόλη, όλες οι στραβές εκεί γίνονται.
    Και κάτι τελευταίο, η μηχανή δε γίνεται λιγότερο βαρετή όταν οδηγάς
    με πειθαρχεία και προσήλωση, παρ'όλο που η έκκριση αδρεναλίνης είναι
    λιγότερη, γίνεσαι καλύτερος όταν ξέρεις ακριβώς τι και πως το κάνεις.

(το nick sairous -παρ'όλο που κάνει ρίμα - με το zireous, δέν έχει καμία σχέση,
    θα μπορούσε να είναι γιος μου -άν ήμουν τόσο αισιοδοξος.)

Καλές βόλτες.

2) Ο κύριος φόβος μου δεν είναι ο εαυτός μου αλλά οι άλλοι ασυνείδητοι ...Όπως και να χει όταν είσαι με το τουτουτ έχει λαμαρίνες γύρο σου, όταν είσαι με την μηχανή έχεις μόνο το εξοπλισμό σου.
    απ' την άλλη όταν εγώ είμαι καβάλα φοβάμαι πιο πολλή τη μαλακία μου. οτιδήποτε άλλο στο δρόμο θεωρώ πάντα ότι δεν ξέρει ότι υπάρχω (πράγμα που δεν απέχει και πολύ απ' την αλήθεια) οπότε πράττω αναλόγως.

απ' την άλλη όμως με πιάνει ώρες-ώρες αυτή η μαμημένη η μαλακία μου και κάνω ομόνοια-σύνταγμα isle of man... θέλει αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση πάνω απ' όλα. και όταν το καβαλάς το μπουρδέλο και πορώνεσε πανε λίγο περίπατο αυτά :rotflmao: :rotflmao:
    Fuck the universe.

Παιδιά για να κάνω μια σωστή αρχή νομίζω ότι ένα καλό βιβλίο θα ήταν ότι πρέπει....
    Σας παρακαλώ όποιος έχει κάτι στον νου του ας μου το πρωτείνει...
    Επίπεδο: να περιγράφει την βασική οδήγηση (γκάζι, συμπλέκτης, ταχύτητες, φρενάρισμα) μέχρι και που είναι το κάθε τι...
    Με άλλα λόγια για αρχάριο-πανάσχετο
    Έτσι για αρχή...
    Δεν έχω πρόβλημα να είναι στα αγγλικά...

Ευχαριστώ...

Παιδιά για να κάνω μια σωστή αρχή νομίζω ότι ένα καλό βιβλίο θα ήταν ότι πρέπει....
    τώρα -και συγχώρεσε μου που θα το πώ κάπως ωμά- αλλά είναι σαν να ζητάς να μάθεις πως γ@μ@νε διαβάζοντας βιβλία

βρές ένα φίλο σου και δανείσου το μηχανάκι του για μια βόλτα, πιάσε δουλειά και πάρε ένα 50άρι, πήγαινε σε κανά νησί το καλοκαίρι και νοίκιασε, ήμαρτον κάπως έτσι ξεκινίσαμε όλοι. άμα είναι να το κουράζεις τόσο πολύ στην τελική άστο....

πάντα φιλικά

(ps. δεν είσαι και αθήνα ρε γαμώτο να κανονίζαμε να σου δίνα τον GLXούλα για βόλτα)
    Fuck the universe.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 250.000 με AIDS...
    Όλοι ήξεραν πως γαμάνε, όλοι ήξεραν πως υπάρχουν προφυλακτικά αλλά κανένας δεν έμαθε από την αρχή σωστά...

Καλώς ο φίλος αλλά κάτι θα του ξεφεύγει και αυτού...
    Άμα μάθεις από την αρχή σωστά, θα μάθεις για μια ζωή...
    Στα 50cc δεν χάλασε και ο κόσμος αλλά μετά;;;

Για αυτό κάνε την δουλειά από την αρχή σωστά για να μην την κάνεις 10 φορές...

PS: Ευχαριστώ για την προσφορά για το μηχανάκι

http://www.freewebs.com/zireous/gr_moto_links.html

Στο πρώτο λινκ:
    http://www.msf-usa.org/downloads/Riding_Tips.pdf
    (αφού το διαβάσεις όλο) θα βρεις στο τέλος βασικές ασκήσεις ισορροπίας και ελέγχου.

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο, είναι να έχεις λίγο ανοιχτό το γκάζι και προοδευτικά να αφήσεις το συμπλέκτη ώστε να μη σου σβήσει η μηχανή.

Καλή τύχη -και μην ακούς τους συνήθεις μαλάκες ξεκράνωτους, μαζί με τη πρώτη σου μηχανή πάρε και τον κατάλληλο εξοπλισμό, δε χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις.

i love you 80's Το avatar του/της zoropatra

Re: Μηχανή ή Ζωή

Αρχικά δημιουργήθηκε από sairous
    Παιδιά είμαι καινούργιος στον κόσμο τον μηχανών...Είμαι μόλις 16 και πριν από μισό χρόνο άρχισε η τρέλα μου με τις μηχανές.
    Θα ήθελα να μιλήσω λίγο για τον εαυτό μου: δεν είμαι τις άποψης ότι η μηχανή είναι μόστρα ή μέσο για να ρίχνεις γκόμενες. Πιστεύω ότι είναι πάθος. Δεν γουστάρω να κάνω κόντρες στα φανάρια με παπάκια. Δεν γουστάρω να βάζω την ξανθιά πίσω και να κάνω σούζες με αντίστοφη μέτρηση για το πότε θα σκοτωθώ παρασέρνοντας μαζί μου και άλλες ζωές.

Αν με ρωτούσες πριν 3 μήνες θα σου έλεγα ότι θέλω να πάρω μηχανή, τώρα όμως αναρωτιέμαι αν αξίζει.

Παρακαλώ βοηθήστε με
    αν αυτα που λες παραπανω τα πιστευεις τοτε απορω πως και δεν φορας καρανος ακομα.....

αξιζει φιλε μου και πολυ μαλιστα....βεβαια το διλυμα που βαζεις δεν ειναι σωστο!!!!
    οταν θα ανεβεις επανω και κανεις την πρωτη σου βολτα θα καταλαβεις!!!
    παντως επειδη ετσι σκεφτομουν και εγω την μηχανη....πιστευω οτι θα γινεις πρωτος μοτοσυκλετιστης!!!!
    και εγω οταν ημουν πιστιρικας επερνα το σλουτερακι,και αντι για κοντρες που πηγεναν οι αλλοι εγω πηγενα κοντινες εκδρομες!!!!

ευχομαι η αποφαση που θα παρεις να ειναι η σωστη για εσενα!!
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....

μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....

Ευχαριστώ για το link με τα tips...
    Όσο αναφορά τις βόλτες και εγώ το γουστάρω αν και όπως είναι φυσικό υπάρχει ο περιορισμός λόγο των δυνατοτήτων της μηχανής αλλά δεν πειράζει ό,τι έχει ο καθένας...
    Σας ευχαριστώ για την βοήθεια που μου δώσατε και πιστεύω θα συνεχίσεται να μου προσφέρεται

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2009, 23:21
  3. Αξίζει η ζωή σου για μιά μηχανή
    από Tigas στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 290
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 23:40
  4. Γυναικα Και ΜηΧανη
    από motopower στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33