Γεια στην παρέα, θέλω να αγοράσω το πρώτο μου (μη χωμάτινο) μηχανάκι και σκέφτομαι το aprilia sx 125 που παρουσίασε η aprilia για το 2025. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο ktm smc 125 r, αλλά μάλλον η τιμή του ktm έμαθα ότι θα είναι πάνω από 5 χιλιάρικα οπότε για το πορτοφόλι μου είναι απαγορευτική. Το aprilia στα 4100 ευρώ μου φαίνεται μία καλή επιλογή, μιας που απ' ότι είδα έχει κάποια πράγματα που για μένα είναι πολύ σημαντικά. Δισκόφρενο μπρος-πίσω, υγρόψυκτο, abs, έρχεται με ανανεωμένο κοντέρ που πλέον έχει και στροφόμετρο και δείκτη ένδειξης καυσίμου και έχοντας δοκιμάσει σε test ride το αντίστοιχο μοντέλο του 2024, μου φάνηκε πολύ ευκολοδήγητο και σε αντίθεση με άλλα 125άρια, είτε φίλων, είτε σε αντιπροσωπείες, που δοκίμασα (mt 125, sh 125i, crypton s, daytona monster 125 και cbf 125) τραβάει ωραία από χαμηλά και απλώνει επίσης πολύ ωραία για 125άρι.
Να πω κάπου εδώ ότι δεν είμαι πιτσιρικάς, που πρόκειται να πάει για μεγαλύτερο δίπλωμα και να το πουλήσει το μηχανάκι μετά από 1-2 χρόνια. Οδηγάω χρόνια αμάξι και έχω δίπλωμα απεριόριστο, (ωστόσο ποτέ μου δεν είχα μηχανή δρόμου, καμιά φορά χρησιμοποιούσα πιτσιρικάς ένα δίχρονο dio που είχαμε στην οικογένεια), αλλά δεν θέλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο μεταξύ άλλων λόγω της οικονομίας που προσφέρει το 125 + ότι το θέλω για μέσα στην πόλη για την καθημερινότητα (να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά, να κάνω καμιά βολτίτσα περιφερειακά κανά σκ) και να πηγαίνω και κανά κοντινό ταξιδάκι που και που 150-200 χιλιόμετρα μαξ. Επίσης, από 12 χρονών μέχρι τα 22 έκανα motocross (ο πατέρας μου ασχολούνταν φουλ και με είχε βάλει από παιδί στο τρυπάκι) και γι αυτό, λόγω της εμφάνισης και της νοσταλγίας με τράβηξε το aprilia και το ktm (σε χωμάτινα για όσους ασχολούνται, έχουν περάσει από τα χέρια μου cr 125 '00, kx 125 '04 και yz 125 '07).
Γενικά δυσκολεύτηκα να βρω πολλές πληροφορίες στην ελληνική κοινότητα για το sx 125 και αυτό με έβαλε σε σκέψεις, ως προς το αν είναι καλή αγορά το συγκεκριμένο μηχανάκι. Γνωρίζετε αν τυχόν βγάζει προβλήματα; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν το προτιμούν στη χώρα μας; Επίσης, το δίκτυο αντιπροσώπων της aprilia στην Ελλάδα πως είναι; Αν τύχει κάτι στο μηχανάκι, βρίσκεις άκρη με την αντιπροσωπεία μέσα στην εγγύηση; φέρνουν γρήγορα ανταλλακτικά αν χρειαστεί κάτι;
Αυτά από εμένα, ελπίζω να μου λύσετε τυχόν απορίες.