Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 1 από 1

Θέμα: Town mate επιλογή καρμπυρατερ

Νέο μέλος

Town mate επιλογή καρμπυρατερ

Kαλησπέρα στο φόρουμ.
    Έχω Town Mate T50, στο οποίο έχω αλλάξει κυλινδροπίστονο 47mm και καμπάνα T80.
    Δυστυχώς όταν έγινε η αναβάθμιση στο κυλινδροπίστονο δεν είχα βρεί κεφαλή 22k.
    Ευτυχώς όμως τελικά βρήκα, και είμαι στην αναζήτηση και στροφαλομπιέλας Τ80 που και αυτή θα τη βρώ σύντομα.
    Άν δεν βρώ, θα κρατήσω την Τ50, και έχω σκοπό να βάλω 51mm κυλινδροπίστονο και διαφορικό C η D.
    Ένας φίλος μου λέει να βάλω 49mm.

Το ερωτημά μου είναι, ποιό καρμπυρατέρ μου προτείνετε και aftermarket δεν με απασχολεί, σε γενικές γραμμές ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του κινητήρα, και να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο;

Πολλοί λένε μαμά T80 καρμπυρατέρ, αλλά για να βρείς λειτουργικό και χωρίς προβλήματα, είναι και λίγο λαχείο.
    Για σαζμάν δεν με ενδιαφέρει να το αλλάξω σε 4τάχυτο, διότι το θέλω να έχει δύναμη και να έχει επιτάγχυση.
    Δεν κάνω μεγάλα δρομολόγια εξωτερικά, κυρίως δουλεύει μέσα στην πόλη.

Στην αρχή το παπάκι πήγαινε με μεγάλη επιτάγχυση, σε σχέση με το πενηντάρι κυλινδροπίστονο, αλλά μόλις άλλαξα καμπάνα, ξεφούσκωσε, ίσως και να φταίει το καρμπυρατέρ...δεν έχω ιδέα πανω σε αυτό.
    Το μπουζί μαυρίζει, και όταν αφήνω το γκάζι πάνω απο τα 45-50 χλμ/ώρα, η εξάτμιση σκάει, ακούγεται πάτ πάτ...ξέρετε.
    Είμαι σίγουρος οτι δεν παίρνει αέρα απο πουθενά.

Λογικά το καρμπυρατέρ δεν δίνει σωστή μίξη αέρα και καυσίμου και μπουκώνει, σε συνδυασμό εκτιμώ με τη μικρή κεφαλή-θάλαμος καύσης.
    Το μηχανάκι δουλεύει σε delivery και γενικά θέλω να το στήσω, ώστε να έχει δύναμη και επιτάγχυση.

Άν κάτι δεν καταλάβατε, ρωτήστε με, γιατί καταλαβαίνω οτι ίσως τα είπα λίγο μπερδεμένα.
    Το μηχανάκι το θέλω για δουλειά, και όχι για καγκουριές και κόντρες...καταλαβαίνετε.
    Θέλω δύναμη και επιτάγχυση.

Να σημειώσω γενικά, οτι το σκάσιμο-θόρυβος της εξάτμισης, μου το έκανε και όταν ήταν με 50άρι κυλινδροπίστονο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Τελευταία τροποποίηση από TWM12; 16/03/2025 στις 15:42.

Παρόμοια θέματα

1. YAMAHA TOWN MATE 50
    από BILLGR72 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2023, 23:42
  2. YAMAHA TOWN MATE 50
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2022, 16:28
  3. YAMAHA TOWN MATE 50
    Απαντήσεις: 2