Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 39

Θέμα: Προτάσεις για μπουφάν μηχανής

Μέλος Το avatar του/της Phantom

Προτάσεις για μπουφάν μηχανής

Ότι λέει ο τίτλος.

Ψάχνω για ένα μπουφάν μηχανής (το πρώτο μου)
    Οι κινήσεις μου είναι 98% εντός αστικού και περιαστικού ιστού σε μικρή επαρχιακή πόλη, και με καλό καιρό. Επίσης το διάστημα "τέλη Νοεμβρίου με τέλη Μαρτίου" δεν κινούμαι με την μηχανή.

Οπότε (υποθέτω) ψάχνω είτε για ένα καλοκαιρινό μπουφάν, είτε για ένα 4 εποχών.
    Η αδιαβροχοποίηση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν να "αντέχει" μια μικρή μπόρα, αλλά δεν ψάχνω και μπουφάν με το οποίο θα κάνω 100 χιλιόμετρα υπό έντονη βροχόπτωση, καθώς όπως είπα την μοτοσικλέτα την χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες και με καλό καιρό.

Ο σωματότυπος μου δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο στο να προτείνει κάποιος μπουφάν, αλλά whatever.. είμαι 1,75 και 105 κιλά.. Άρα θέλω μεγάλα νούμερα!

Τέλος θα προτιμούσα να διαθέσω μέχρι 150 ευρώπουλα, αλλά είμαι ανοιχτός και στο λίγο παραπάνω αν είναι απoλύτως απαραίτητο (αλλά σίγουρα θα ήθελα να μείνω κάτω από τα 200€)

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Ότι λέει ο τίτλος.

Οι κινήσεις μου είναι 98% εντός αστικού και περιαστικού ιστού σε μικρή επαρχιακή πόλη, και με καλό καιρό. Επίσης το διάστημα "τέλη Νοεμβρίου με τέλη Μαρτίου" δεν κινούμαι με την μηχανή.

Η αδιαβροχοποίηση δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν να "αντέχει" μια μικρή μπόρα, αλλά δεν ψάχνω και μπουφάν με το οποίο θα κάνω 100 χιλιόμετρα υπό έντονη βροχόπτωση, καθώς όπως είπα την μοτοσικλέτα την χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες και με καλό καιρό.

Ο σωματότυπος μου δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο στο να προτείνει κάποιος μπουφάν, αλλά whatever.. είμαι 1,75 και 105 κιλά.. Άρα θέλω μεγάλα νούμερα!

Τέλος θα προτιμούσα να διαθέσω μέχρι 150 ευρώπουλα, αλλά είμαι ανοιχτός και στο λίγο παραπάνω αν είναι απoλύτως απαραίτητο (αλλά σίγουρα θα ήθελα να μείνω κάτω από τα 200€)
    τα 2 μου σεντς
    Λοιπόν έχω απο πέρσι το Dainese Air Frame D1 Tex (στο μπάτζετ σου ακριβώς )
    Μέχρι να πάρω "χειμερινό"(3 εποχών πήρα) ήμουν με αυτό σε όλες τις συνθήκες. Στα πολλά κρύα φορούσα την επενδυσούλα του και φουτερ από μέσα.
    Στα πάααρα πολλά κρύα πρόσθετα πουκάμισο και από μέσα ισοθερμικό.
    Με έβγαλε αντάξιο από τα 40αρια τις νότιας ελλάδας μέχρι τα βουνά του λεκανοπεδίου της αττικής όλο το χειμώνα.
    Καλή επιλογή; Θα πω ναι, το είχα πάρει σε προσφορά γύρω στα 150 και με τα άλλα 50 πήρα καλοκαιρινά γάντια που δεν είχα. Ότι και να βάλεις μέσα στην πόλη να έχεις υπόψη σου πως θα ζεσταθείς σε φανάρια και λοιπές στάσεις αλλά μακροπρόθεσμα θα έχεις εκτεθεί σε λιγότερη ακτινοβολία με ότι συνεπάγεται αυτό.
    Είναι διάτρητο από το στήθος μέχρι τον καβάλο και αντίστοιχα όλη η πλάτη και το εσωτερικό των χεριών. Έχει προστασίες (σκληρές) σε ώμους και αγκώνες και όπως όλα υποδοχή για πλάτη. Επίσης μια αντιανεμική επένδιση όπως προ είπα που κάνει δουλειά μέχρι ενός σημείου. Για commuting είναι μια χαρά για χειμερινό commuting με τίποτα, οδηγούσα και στο κεφάλι μου έπαιζε το "hello pneumonia my old friend" μετά τα χριστούγεννα που αγρίεψε ο καιρός.

Παλαιό μέλος
    Ότι λέει ο τίτλος.

καλοκαιρινο μουφαν απριλη δεν φορας. ουτε μαιο/σεπτεβρη/οκτωβρη βραδυ πολλες μερες. θες ενα 4 εποχων που ομως παλι δεν φοριεται ιουλιο.. Οι μηνες που δεν φορας μπουφαν δεν αλλαζουν την αποφαση σου γιατι εχουμε αρκετα καλο καιρο για να φοράμε παλι το 4εποχων. αν θες να παρεις ενα μπουφαν τοτε ειτε πας σε 4ων και βραζεις λιγο το καλοκαιρι είτε πας σε καλοκαιρινο και ντυνεσαι καλα απο μεσα οταν εχει κρυο αλλα -πολυ σημαντικο- αγοράζεις και ενα αδιάβροχο να το βαζεις απο πανω οταν ειναι νυχτα η εχει κρυο γενικα. με 18 βαθμους εξω αλλα με 100χλμ στη μηχανη μια τυχαια ημερα εκτος καλοκαιριου ο κρυος αερας θα σε περασει σουβλακι. θελεις ενα αδιαβροχο μεγαλο νουμερο να το βαζεις πανω απο το μπουφαν σε περιπτωση αναγκης.

Μέλος
    Για τα 3 εποχών η μικρή μου εμπειρία: Την πολύ ζεστή Κυριακή που μας πέρασε γυρνούσα από εκδρομή νωρίς το απόγευμα έχοντας βγάλει την επένδυση, φορώντας ένα κοντομάνικο από μέσα, και τσάντα πλάτης, στην πλάτη! και έχοντας ανοίξει κάθε αεραγωγό που είχε και πάλι ίδρωσα.
    (η μηχανή στην εθνική έξω από την αττική έγραφε 26 βαθμούς, τώρα αν εμπιστευόμαστε το mandelo de lario και τους αισθητήρες του είναι άλλη κουβέντα )
    Το μπουφανάκι αυτό είναι το avro 5 αν δε κάνω λάθος.

Θα πρότεινα διάτρητο μουφάν καλοκαιρινό που έχει έξτρα αντιανεμική και αδιάβροχη αποσπούμενη μεμβράνη. Έχω το REVIT Torque και σε καλύπτει σε αυτό που ζητάς (νέο μοντέλο ονομάζεται REVIT Torque 2 H2O). Αν το σκεφτείς, πάρε το επόμενο μέγεθος μιας και είναι στενή η φόρμα τους. Εγώ είμαι Μ και, αν και μου μπαίνει, αγόρασα νέο L και έδωσα το Μ στον γιο μου. Εννοείται πως έχω πάρει και τις διάτρητες προστασίες πλάτης της Revit που προσθέτει πάχος.

Παρόμοια μπουφάν κάνουν αρκετές εταιρείες και τα ακριβότερα έχουν και τσέπες πίσω στην μέση για να βάζεις την μεμβράνη/επένδυση.
    Dress for the accident, not the ride.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Ότι λέει ο τίτλος.

Δερμάτινο θέλεις.

Για τους μήνες που κυκλοφορείς στην πόλη και πέριξ είναι ιδανικό,δεν κρυώνεις και δεν ζεσταίνεσαι.Κι αν καμμιά φορά βγεις εθνική με μεγάλες ταχύτητες (που σηκώνουν περισσότερο κρύο) τότε φοράς μια επένδυση και είσαι οκ.Άσε που έχεις και καλύτερη προστασία.

ΥΓ Η έννοια 'μπουφάν 4 εποχών' ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα,η χειμωνιάτικη κορντούρα δεν παλεύεται το καλοκαίρι με όσους αεραγωγούς και εξωτικά υλικά να έχει.

Μέλος
    Υπάρχουν εισαγωγικά μοντέλα περί τα 100 ευρώ και για απόλυτα καλοκαιρινό και για χειμερινό.

Συνάδελφος με σφιχτο budget πήρε της 70 degrees και είναι απόλυτα ικανοποιημένος

Επίσης γνώμη μου είναι πάρε ένα καλοκαιρινό εκεί μέχρι τα 150 και αργότερα δώσε αλλά τόσα και πάρε και ένα χειμερινό και θα είσαι κομπλέ

Καλοκαιρινό έχω της revit το eclipse (που παιζει στα 100) και είναι άψογο, ότι πιο δροσερό υπάρχει (προσοχή όμως την προστασία πλάτης να πάρεις διάτρητη και είναι έξτρα κόστος)

Χειμερινό έχω ένα της dainese sheffield και είναι άψογο και αυτό και κάποια στιγμή έπαιζε στα 150 περίπου (το οποίο θα σε βολέψει και ως εφαρμογή καθώς έχει φαρδιά γραμμή)

Άποψη μου είναι δώσε κάτι παραπάνω τα αξίζουν και σαν προστασία αλλά και σαν αίσθηση (να νιώθεις άνετα και από θερμοκρασία)

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από turogalos Προβολή μηνύματος
    Θα πρότεινα διάτρητο μουφάν καλοκαιρινό που έχει έξτρα αντιανεμική και αδιάβροχη αποσπούμενη μεμβράνη. Έχω το REVIT Torque και σε καλύπτει σε αυτό που ζητάς (νέο μοντέλο ονομάζεται REVIT Torque 2 H2O). Αν το σκεφτείς, πάρε το επόμενο μέγεθος μιας και είναι στενή η φόρμα τους. Εγώ είμαι Μ και, αν και μου μπαίνει, αγόρασα νέο L και έδωσα το Μ στον γιο μου. Εννοείται πως έχω πάρει και τις διάτρητες προστασίες πλάτης της Revit που προσθέτει πάχος.

Παρόμοια μπουφάν κάνουν αρκετές εταιρείες και τα ακριβότερα έχουν και τσέπες πίσω στην μέση για να βάζεις την μεμβράνη/επένδυση.
    Αυτό! Έχω Nordcode Fight Air Pro WP Black. Με το έξτρα εσωτερικό αντιανεμικό είμαι μια χαρά τώρα το χειμώνα.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Μέλος
    Θα σου προτείνω να δεις πρώτα τι νούμερο φοράς και μετα να κοιτάξεις στο marketplace όπου μπορείς να βρεις πολύ καλές ευκαιρίες σε καλό μπουφαν με πολύ λιγότερα χρήματα που να αξίζει

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Ότι λέει ο τίτλος.

Έχω τρία μπουφάν.

2 χειμερινά και 1 καλοκαιρινό.

1 Revit
    1 Dainese
    1 Nordcode

Από τα τρία το καλύτερο είναι το Revit με απόσταση.
    Revit

Δες το , πάντως με ένα σίγουρα δεν θα κάνεις δουλειά για όλο τον χρόνο αλλά αυτό είναι ότι πιο κοντινό μπορείς να έχεις για να κάνεις.
    The Dirty Harry

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Ευχαριστώ!

Πάντως να θυμίσω πως δεν ψάχνω κάτι για όλο το χρόνο, αλλά στην ουσία για το διάστημα Απρίλιο-Οκτώβριο.

Τώρα αν για αυτό το διάστημα χρειάζομαι 2 μπουφάν αντί για ένα.. μάλλον θα πρέπει να κάνω κάποιες εκπτώσεις..

Μέλος
    Σιγά σιγά, μην τρελαίνεσαι με τον εξοπλισμό. Προτείνω να πάρεις ένα διατρητο καλοκαιρινό και μια φτηνή μεμβράνη αν δεν έχει. Και από την νέα σεζόν το βλέπεις με κάτι πιο ζεστό.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ευχαριστώ!

Πάντως να θυμίσω πως δεν ψάχνω κάτι για όλο το χρόνο, αλλά στην ουσία για το διάστημα Απρίλιο-Οκτώβριο.

Τώρα αν για αυτό το διάστημα χρειάζομαι 2 μπουφάν αντί για ένα.. μάλλον θα πρέπει να κάνω κάποιες εκπτώσεις..

Το Revit που έχω, διαθέτει 3 προσθαφαιρούμενες επενδύσεις, (δεν θυμάμαι μοντέλο, γμτ) και λογικά κάνει όσα ζητάς.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

270° firing order
    Καλησπέρα.
    Χρειάζεσαι δύο (2) μπουφάν . Ένα αμιγώς καλοκαιρινό και ένα πιο ζεστό για τους υπόλοιπους μήνες.
    Τα περισσότερα ονομαζόμενα 4ρων εποχών έχουν απλά κάποιους έξτρα αεραγωγούς στο στήθος και σε αστικό περιβάλλον απλά δεν δουλεύει .
    Και με το διάτρητο καλοκαιρινό θα θα ιδρώνεις αλλά κυρίως στατικά ,σε κάποιο φανάρι πχ που όμως θα στεγνώνεις σχεδόν μόλις ξεκινάς
    ειδικά αν από μέσα φοράς κάποιο αθλητικό μπλουζάκι σαν και αυτά που φοράνε οι δρομείς.

Με ένα τέτοιο μπουφάν όμως είναι απαγορευτική η κίνηση τους μήνες που πεφτει η θερμοκρασία στους θα πω κουτουρού περίπου 25+- καθώς και τα βράδια μιας ζεστής κατά τα άλλα ανοιξιάτικης μέρας.
    when life gets complicated... i ride.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα.
    Χρειάζεσαι δύο (2) μπουφάν . Ένα αμιγώς καλοκαιρινό και ένα πιο ζεστό για τους υπόλοιπους μήνες.
    Τα περισσότερα ονομαζόμενα 4ρων εποχών έχουν απλά κάποιους έξτρα αεραγωγούς στο στήθος και σε αστικό περιβάλλον απλά δεν δουλεύει .
    Και με το διάτρητο καλοκαιρινό θα θα ιδρώνεις αλλά κυρίως στατικά ,σε κάποιο φανάρι πχ που όμως θα στεγνώνεις σχεδόν μόλις ξεκινάς
    ειδικά αν από μέσα φοράς κάποιο αθλητικό μπλουζάκι σαν και αυτά που φοράνε οι δρομείς.

Με ένα τέτοιο μπουφάν όμως είναι απαγορευτική η κίνηση τους μήνες που πεφτει η θερμοκρασία στους θα πω κουτουρού περίπου 25+- καθώς και τα βράδια μιας ζεστής κατά τα άλλα ανοιξιάτικης μέρας.
    Ειδικά επαρχία που αναγκαστικά κινείσαι για περισσότερη ώρα με ικανοποιητικά χιλιόμετρα σε επαρχιακές οδούς, εγώ θα είχα σίγουρα ένα σαν to Revit που ανέβασα και ίσως και ένα καλοκαιρινό.
    The Dirty Harry

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. προτάσεις για αγορά μηχανής 650cc
    από skel στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2020, 13:58
  2. Προτασεις για αγορα μηχανης
    από johnstef33 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 10/07/2020, 19:24
  3. Πρότασεις για αγορά μηχανής (35 w/kg)
    από ore93 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2014, 12:55
  4. Προτάσεις για ελαφρύ αδιάβροχο μπουφάν.
    από Infini στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2008, 08:41
  5. Προτάσεις για αλλαγή μηχανής
    από dim40 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2008, 21:10

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ