Επειδή από ότι φαίνεται έχω ένα φετίχ με τα γάντια, είπα να πουλήσω τα Alpinestars SP2 V3 που έχω τα τελευταία 3-4 χρόνια και να πάρω κάτι άλλο.
Ξεκινάω λοιπόν δοκιμάζοντας τα Dainese Full Metal 7.
Πιστοποίηση level 2 KP. Κάπου εκεί σταματούν και τα θετικά. Πολύ σκληρό. σε σημείο που λες πως όσες φορές και να το φορέσει κανείς δεν θα μαλακώσει αρκετά για να γίνει ανεκτό πάνω από 20-30 λεπτά. Οι ραφές εσωτερικά πολύ άβολες και κάποιες μου πλήγωναν τα δάχτυλα.
Κακοραμένα με αποτέλεσμα ο αριστερός δείκτης να είναι διπλάσιος σε διάμετρο από το δεξί.
Πίσω στη φωλιά σας λοιπόν...
Πάμε τώρα σε Held Titan RR
Εξαιρετικό γάντι, όλο καγκουρό, πιστοποίηση level 1 KP αλλά 99% θα περνάει άνετα και level 2.
Το δέρμα της παλάμης είναι απίστευτα λεπτό, κάτι που δίνει εξαιρετική αίσθηση αλλά ίσως μειώσει το χρόνο ζωής.
Δυστυχώς κανένα νούμερο που δοκίμασα δεν μου έκανε, καθώς είτε ήταν πολύ φαρδιά είτε πολύ κοντά τα δάχτυλα.
Για ανθρώπους με φαρδιά χέρια τα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Πίσω λοιπόν.
Σειρά έχει το Alpinestars GP Tech V2.
Ωραίο γαντάκι, παλάμη καγκουρό, καλές προστασίες, πιστοποίηση level 2 KP. Φαίνεται να αναπνέει αρκετά καλά για πιστάδικο γάντι.
Στενό με αρκετά καλή εφαρμογή στα δικά μου χέρια αλλά οι εσωτερικές ραφές στο πίσω μέρος των δακτύλων (μπροστά έχει εξωτερικές και είναι πολύ άνετο) είναι αρκετά άβολες.
Επιπλέον η διάμετρος στον καρπό είναι αρκετά μικρή με αποτέλεσμα το κάνει δύσκολο το βάλε βγάλε για καθημερινή χρήση.
Πίσω και εσείς λοιπόν.
Πάμε στην τελευταία ελπίδα, Alpinestars GP Pro R3.
Παλαιό μοντέλο αλλά υπάρχουν κάποια κομμάτια στη αγορά.
Ωραίο γάντι, παλάμη καγκουρό, καλές προστασίες, πιστοποίηση level 2 KP. Φαίνεται και αυτό να αναπνέει αρκετά καλά για πιστάδικο γάντι.
Στενό με εξαιρετική εφαρμογή στα δικά μου χέρια. Τις εσωτερικές ραφές ούτε που τις αισθάνομαι, κάτι που εννοείται πως ισχύει και για τις εξωτερικές εσωτερικά της παλάμης.
Μήπως να πάρω ένα ακόμη ζευγάρι να βρίσκεται;;;