Παιδιά συγνώμη που ρωτάω κάτι τέτοιο αλλά έχω λυσσάξει.
Με έχουν τρελάνει τόσες μέρες στα κανάλια και γενικά σε όλα τα ειδησιογραφικά να ορίονται για τους δασμούς που θαμπουν για πρώτη φορά στις εισαγωγές εντός των ηνωμένων πολιτειών.
Μήπως γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί μου φαίνονται τελείως αλλοπρόσαλα αυτά που παρουσιάζουν.
Πρώτο:
Δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει εμείς να έχουμε φόρους εισαγωγής στη χώρα μας τον αμερικάνικων προϊόντων ενώ οι αμερικάνοι δεν θα έπρεπε να έχουν φόρους εισαγωγής στην χώρα τους.
Δευτερο:
Πως θα "χτυπηθεί" η κυβέρνηση των ηνωμένων πολιτειών που βάζει φόρους εισαγωγής στη χώρα τους αν αυξηθούν οι φόροι εισαγωγής (που υπάρχουν ήδη) των αμερικανικών προϊόντων στη χώρα μας. Έτσι κι αλλιώς οι πολίτες στην ελλάδα αγοράζουν αμερικανικό όταν είναι απόλυτα απαραίτητο ή λόγω του ότι είναι αμερικανικό.
Με λίγα λόγια δεν θα αλλάξει τίποτα και θα μας έχει κοστίσει περισσότερο.
Τρίτο:
Γιατί ορίονται ότι θα χάσουν στον ανταγωνισμό τα ελληνικά προϊόντα;
σε όλα τα προϊόντα εισαγωγής δεν θα εφαρμοστεί η φορολογία;
Είχανε κάποιο ανταγωνιστή μη εισαγόμενο στην αμερική τα ελληνικά προϊόντα; από πότε;
Είναι μια αγορά που μας απορροφά οποιαδήποτε ποσότητα της δόσουμε. Είχαμε ποτέ επιστροφές ; Ούτε σε γιαούρτια που θα ταν και φυσιολογικό να χαμε μερικές επιστροφές.