Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 84

Θέμα: "Ποια μηχανή μου προτείνετε να πάρω;"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF

"Ποια μηχανή μου προτείνετε να πάρω;"

Ο τίτλος του θέματος είναι ενδεικτικός, αλλά είναι περίπου αυτός τον οποίο συναντάμαι συχνά-πυκνά, με διάφορες μικροπαραλλαγές στο forum.

Αν και τελικά μπαίνω στον πειρασμό και απαντάω μερικές φορές -συνήθως γιατί παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα σχόλια των συμμετεχόντων- είναι σε πρώτη ανάγνωση από τα πιο βαρετά θέματα που συναντάω στο forum. Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι πως και αυτό προκύπτει από μια σειρά αιτιών που έχει φέρει η τελευταία 15ετία (με κύριο χαρακτηριστικό την οικονομική αδυναμία). Παρ' όλα αυτά, πολλές φορές πίσω από το ερώτημα κρύβονται μια σειρά από επιχειρήματα τα οποία ακυρώνουν -τον ίδιο- τον εν δυνάμει ιδιοκτήτη.

Καταλαβαίνω ένα αδιέξοδο απόφασης όπου κάποιος έχει καταλήξει σε δυο επιλογές που του αρέσουν πολύ και δεν μπορεί να αποφασίσει, οπότε ψάχνει να βρει εκείνο το στοιχείο -που πιθανά του διαφεύγει- και θα γύρει την ζυγαριά προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Δεν καταλαβαίνω όταν το ερώτημα τίθεται μεταξύ 2-3 επιλογών και είναι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις. Με άλλα λόγια "αποφασίστε εσείς για εμένα". Δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου (36 χρόνια μοτοσυκλετιστής) να ζήτησα γνώμη άλλου για μοτοσυκλέτα που θα αγόραζα εγώ. Όχι τώρα που η πληροφορία είναι διαθέσιμη με την σέσουλα, μα ούτε τη δεκαετία του '80 που είχες 2-3 περιοδικά και το απόλυτο τεχνικό χαρακτηριστικό ήταν η τελική ταχύτητα (αυτό να πάρεις, πιάνει 220 χλμ/ω).

Ένα άλλο στοιχείο που μου φαίνεται έως και παρακμιακό εν έτει 2025 είναι ο πόλεμος Ιαπωνικών/Ευρωπαϊκών κατά την κατάθεση του ερωτήματος. Θεωρώ πως η αγορά μιας μοτοσυκλέτας θα έπρεπε να παραμένει στοιχείο κάβλας και αυτό δεν έχει να κάνει με την καταγωγή της, τουλάχιστον σήμερα το 2025. Οπότε προκύπτει η αστειότητα ο συντάκτης του ερωτήματος να αποβάλλει μια ομάδα μοτοσυκλετών γιατί είναι ας πούμε "Ευρωπαϊκές" ενώ η ιδανική για αυτόν μοτοσυκλέτα είναι εκεί και τον περιμένει. Δε θα πω πως δεν καταλαβαίνω τις ρίζες αυτού του προβλήματος καθώς για πολλά χρόνια δήλωνα φιλό-Japan αλλά ευτυχώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης από το 2010 και μετά βρέθηκα να τεστάρω διάφορες μοτοσυκλέτες και μέσα από αυτό να γνωρίσω αρκετά καλά και τις Ευρωπαϊκές και να αποβάλλω πολλά από τα κακά στερεότυπα που κουβαλούσα. Όταν λέω Ευρωπαϊκές δεν εννοώ μόνο τους συνήθεις υπόπτους (Γερμανούς και Αυστριακούς) αλλά και τους Ιταλούς και τους Άγγλους. Βίωσα την απίστευτη ευτυχία να γνωρίσω τον μοτοσυκλετισμό μέσα από την φιλοσοφία που εφαρμόζει κάθε χώρα, κάθε εργοστάσιο, κάθε σχολή. Οπότε ναι... ΚΑΙ ΕΓΩ ήμουν λάθος. Όμως αφού εγώ έμαθα θεωρώ άκακο να προτρέπω όσους αγαπάνε την μοτοσυκλέτα (και όχι τη Honda η την BMW) να αποβάλλουν αυτά τα στερεότυπα και να αγοράζουν πράγματα που απλά τους αρέσουν, χωρίς να τους φυλακίζει η καταγωγή της, ούτε προς Δυσμάς, ούτε προς Ανατολάς.

Τους Κινέζους, που είναι οι μόνοι που πάσχουν στο κομμάτι φιλοσοφία-σχολή-ιστορία αυτή ή έλλειψη παρακαταθήκης τους έχει οδηγήσει ψυχρά στο να είναι κατασκευαστές άψυχων αντικειμένων χωρίς ίχνος πάθους (όπως φτιάχνουν ένα μίξερ με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζουν και την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας, εξαιρείται το πρώην βασικό μέλος ΔΣ της Kove που τον "έφυγαν" νύχτα γιατί είχε πραγματικό πάθος χωρίς μάλλον να νοιάζεται και τόσο για τα οικονομικά αποτελέσματα). Τους αναγνωρίζω όμως ότι -στην χώρα μας τουλάχιστον- έφεραν πιο κοντά στην μοτοσυκλέτα τους νέους μας, οι οποίοι αδυνατούσαν να αγοράσουν στις εξωγήινες τιμές που προσφέρονται. Πλέον δεν βλέπεις μόνο σκούτερ αλλά που και που συναντάς και καμιά μοτοσυκλέτα με νέα παιδιά πάνω της.

Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό θέμα. Προφανώς και γνωρίζω και τις απαντήσεις και το πως φτάσαμε στο σημείο να ρωτά κανείς ποια μοτοσυκλέτα να αγοράσει. Με λυπεί όμως αυτή η σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια κάβλας στον κόσμο του δίτροχου. Το έχω καημό να έρθει κάποιος και να μου πει αγόιρασα αυτό γιατί... έτσι, απλά μου άρεσε. Εδώ το μόνο που δεν έχω διαβάσει είναι ότι η "πρόταση" πρέπει να περάσει και από την έγκριση της πεθεράς του για την αγορά μιας μοτοσυκλέτας. Διαβάζω διαδικασίες και επιχειρήματα επιλογής μια μοτοσυκλέτας με τόσο συντηρητικούς όρους που πραγματικά καθημερινά εκπλήσσομαι.

Διαβάζω: "μου αρέσει αυτή η μοτοσυκλέτα αλλά διαμαρτυρήθηκε η κοπέλα μου για την σέλα...." Άφωνος... Και καταλαβαίνεις από τα γραπτά ότι μιλάμε για ηλικίες από 25 έως 30 ετών. Που όπως το βλέπω το πιο μακρινό ταξίδι που κάνουν είναι το Αθήνα-Χαλκίδα. Κι εγώ στα 54 μου, με σέλα κυριολεκτικά ίδια με το πλάτος σερβιέτας, ταξιδεύω χιλιάδες χιλιομέτρων...

Το θέμα τέθηκε για λόγους συζήτησης και όπου χρειαστεί να αναθεωρήσω διαβάζοντας τις δικές σας απόψεις.
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 07/04/2025 στις 20:15. Αιτία: Βελτιστοποίηση σύνταξης κειμένου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    Νομίζω αντιμετωπίζεις πολύ σοβαρά ένα θέμα που εκ φύσεως δεν είναι.

Δεν λέω οτι ο προβληματισμός σου δεν είναι υπαρκτός και 100% λογικό όλο αυτό το πόνημα μετά εμπειριών σου και προβολή νημάτων και απαντήσεων στο φόρουμ μα μιλάμε για
    ανθρώπινη επιλογή , που διαφέρει τρομερά απο άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς τα κριτήρια δεν είναι ίδια.
    Ούτε η εμπειρία, ούτε η ηλικία,ούτε οι γνώσεις, ούτε η κριτική σκέψη , μαζί με πολλές ακόμη παραμέτρους.

Επειδή ασχολούμαι και πολύ με το χώρο του αυτοκινήτου, το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό επίσης, άρα μιλάμε ξεκάθαρα για ανθρώπινη φύση και τις διαφορές του εκάστοτε οδηγού/αναβάτη.

Επίσης το japan vs europe , ούτε αυτό το βλέπω ως κάτι τόσο τρομερό γιατί είδα ένα θέμα πάλι σήμερα
    Επιλογή του καθενός είναι για το τι γουστάρει και που θέλει να απευθυνθεί. Με το να προσπαθήσει κάποιος με το στανιό να μειώσει
    κάποιον για την επιλογή του, δε βλέπω να κερδίζει κάτι.
    Κ εγώ έχω ευρωπαικό αμάξι, ιαπωνική μηχανή , μεγάλωσα με ευρωπαικά/ιαπωνικά , δε βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Πρόβλημα βλέπω όταν κάποιος προσπαθεί με το στανιό να πείσει κάποιον οτι η επιλογή του είναι ανώτερη.

Παλαιό μέλος
    Η καυλα δεν πληρωνει το λογαριασμο στα συνεργεία, εγω τα πληρωνω.

Νέο μέλος Το avatar του/της PSHLOUKOS
    Καταλαβαίνω τον καημό σου αλλά έτσι έχει η κατάσταση.

Καλώς ή κακώς οι μοτοσυκλέτες πλέον αντιμετωπίζονται απο πολλούς ανθρώπους (και εμένα εν μέρη) ως εργαλεία και καλούνται να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες. Χρειάζεται να ικανοποιεί τον συνεπιβάτη, να μην κάνει κιχ και ας μην έχει χαρακτήρα κλπ κλπ κλπ.

Πολύς είναι ο κόσμος ο οποίος πιθανώς είναι άσχετος απο μοτοσυκλέτες και δεν είναι καν σε θέση να κατανοήσει και να αξιολογήσει την πληθώρα πληροφορίας που όπως είπες υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο.
    Για αυτούς τους ανθρώπους προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο να "πετάξουν" την ερώτηση περιμένοντας έτοιμη απάντηση. Αυτό μπορεί πολλούς να τους εκνευρίζει για τους Χ ή Ψ λόγους. Προσωπικά μου αρέσει γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να χτίσω λίγη απο την αντίληψη ενός νέου στον χώρο πάνω στον θαυμαστό αυτόν κόσμο. Δεν έχω όμως την απαίτηση απο τον συνομιλητή μου να ξέρει για τι πράγμα μιλάει ή να αποφασίσει με τα κριτήρια που θα επέλεγα εγώ.

Παλιότερα το να ασχολείσαι με τις μοτοσυκλέτες απαιτούσε γνώσεις, όρεξη, μεράκι και απευθυνόταν περισσότερο σε καυλωμένους μερακλήδες οι οποίοι αγοράζαν με τελείως διαφορετικά κριτήρια. Πάλι καλά που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοιοι και δεν θα καταλήξει κάθε εταιρεία να βγάζει μόνο 2-3 "πρακτικά" μοντέλα αλλά και πιό μη-λογικά μηχανάκια.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς αυτό.

Κάποιον, αντίστοιχα, μπορεί να τον λυπεί να βλέπει να αντιμετωπίζονται οι μοτοσικλέτες ως αντικείμενα πόθου, πάθους, βιτρίνας, επίδειξης, αντί αυτού που είναι στην πραγματικότητα: μέσα μεταφοράς. Και γιατί είναι "λάθος" και "άσχετος" όποιος θέλει να αγοράσει ένα μέσο μεταφοράς που τον εξυπηρετεί και λειτουργεί πάντα απροβλημάτιστα, αλλά είναι σωστός και έξυπνος και γαμάτος και παλιός και γνώστης και σχετικός και μερακλής όποιος αγοράζει ένα που του τρέχουν τα σάλια όποτε το βλέπει, αλλά προσεύχεται 3 φορές - κρυφά, εννοείται - κάθε φορά πριν πατήσει μίζα;

ΥΓ: Κι εγώ έχω ευρωπαϊκό αμάξι, και είχα κι ευρωπαϊκά μηχανάκια, αλλά οκ, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Με λιγα λογια η ερωτηση ειναι γιατι δε σκεφτονται/λειτουργουν ολοι οπως εσυ;
    Εχμ, επειδη ειναι διαφορετικοι ανθρωποι φανταζομαι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    Ε, και;
    Τα γούστα και οι μαλ@κίες πληρώνονται.

Υπάρχουν κατηγορίες και μοντέλα, για όλα τα γούστα και (σχεδόν) για όλα τα βαλάντια, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Στο ερώτημα του @STF, που στην ουσία δεν είναι ερώτημα, αλλά η δική του προσέγγιση στο θέμα....

Αυτού του είδους τα θέματα, είναι τα πλέων λατρεμένα γιατί ο καθένας μπορεί να πει την πίπα του, αλλά δεν έχουν κανένα νόημα.
    Πάρε αυτό, πάρε εκείνο, το είχα για ένα βράδυ, το είχε ένας φίλος, διάβασα σε ένα περιοδικό, είδα σε ένα βίντεο και μπλα μπλα.
    Συνήθως η επιχειρηματολογία είναι σαθρή και κινείται στα όρια της κωμωδίας.

Αυτός που ρωτά συνήθως είναι κάτι από τα δύο:
    - Κάποιος που έχει ήδη αποφασίσει και περιμένει επιβεβαίωση της γνώμης του και θα πάρει έτσι κι αλλιώς αυτό που είχε εξ' αρχής στο νου του.
    - Κάποιος που δεν έχει ιδέα, θα μπερδευτεί περισσότερο και θα πάρει κάτι που πιθανότατα θα είναι "λάθος".
    Οι περισσότεροι πήραν την λάθος μηχανή την πρώτη φορά, δεν πειράζει είναι μέρος της διαδικασίας.

Συνήθως οι περισσότεροι από αυτούς που απαντούν, θα προτείνουν αυτό που θα αγόραζαν αυτοί, χωρίς να προσπαθήσουν να καταλάβουν έστω και στο ελάχιστο ποιος είναι ο άλλος και τι μπορεί να φαντάζεται και να ψάχνει.
    Αν σε αυτό προσθέσεις και το ότι οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές φαντάζονται πράγματα για τον εαυτό τους που δεν ισχύουν, τότε η "επιτυχία" είναι δεδομένη.

Από εκεί και πέρα ο καθένας δίνει το βάρος που νομίζει στην κάθε γνώμη με τα δικά του κριτήρια.
    Φυσικά μπορεί σε κάποιους αυτά τα κριτήρια να φαίνονται γελοία και κάποιοι άλλοι να ταυτίζονται.
    Oldfarts never die

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Το ζορίζετε πολύ ... αλλά για αυτό είμαστε εδώ , για το ζόρι.

Στο ρεζουμέ , εγώ π.χ. που έχω ανοίξει αισίως 2 θέματα και προσεχώς (ελπίζω) θα ανοιχτεί και 3ο για το τι μηχανή να πάρω, έχω όντως λάβει υπόψη τις γνώμες που έχουν ακουστεί εδώ μέσα. Προφανώς όχι από όλους αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που δεν υπάρχει λόγος να γίνει.
    Ο λόγος που προσωπικά άνοιξα τα θέματα δεν ήταν άλλος από το να δω ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ως επιλογή . Προφανώς κάποιος που έρχεται με συγκεκριμένες μηχανές στο ερώτημα , θέλει να τσεκάρει και το Feedback γύρω από αυτά τα μηχανάκια, άσχετα που όλοι εκφράζουν άποψη για μηχανή που δεν έχουν καβαλήσει. (και ο υποφαινόμενος δυστυχώς ορισμένες φορές )

Γενικώς και ειδικώς , ο καθένας εδώ μέσα είναι ελεύθερος να πει την άποψη του, να φάει χέσιμο (σε λογικά πλαίσια και με αστική ευγένεια φυσικώς φυσικώς) για αυτήν και να γίνει μανουρίτσα για τον χαβαλέ όλων μας.

Φίλε STF και εγώ από ένα ποστ τι μηχανή να πάρω ξεκίνησα και κατέληξα να φτιάχνω παρέες και φιλίες εδώ μέσα. Για αυτό και σέβομαι τα ποστ αυτά .
    Άλλα moto forum έχουν ''συστήσου νέε'' , εμείς έχουμε αυτό πάνω κάτω.
    Ποτέ δεν ξέρεις.
    The Dirty Harry

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Τι να πω κι εγώ που πήγα και αγόρασα καινούριο μηχανάκι, που ούτε καν είχα δει ή καβαλήσει ποτέ, επειδή διάβασα ένα thread που κάποιος άλλος έψαχνε τι να αγοράσει, ενώ εγώ του πρότεινα κάτι τελείως διαφορετικό. Beat that.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μηχανάκια είναι δεν είναι γυναίκα, άσχετα αν κάποιες φορές τα παντρευόμαστε.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    @STF

Από την οπτική σου, ως ένας μοτοσικλετιστής με "36 χρόνια εμπειρία" μπορεί να έχουν νόημα όσα λες.

Αλλά υπάρχει και η οπτική αυτών που δεν έχουν 36 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους.

Ήμουν ένας από αυτούς πριν από 6/7 μήνες που μπήκα εδώ μέσα και ρώτησα: "Μου αρέσουν αυτές οι 2-3 μοτοσικλέτες, αλλά είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις"
    Μπορεί κατά την άποψη σου να μην έκανα καλά. Αλλά δεν είχα ούτε 36 χρόνια εμπειρίας σαν μοτοσικλετιστής, ούτε γνώσεις γύρω από την μοτοσικλέτα.
    Για την ακρίβεια δεν είχα καν στα χέρια μου το δίπλωμα.
    Και ναι, παρόλο που δεν είχα γνώσεις και εμπειρία, είχα και 2-3 κριτήρια / όρια / στάνταρ / απαιτήσεις.
    Δεν ζήτησα να αποφασίσει κανείς για μένα. Ζήτησα όμως την γνώμη ανθρώπων που είναι σχετικοί με τις μοτοσικλέτες σχετικά με αυτό που έψαχνα με βάση τα δικά μου κριτήρια/γούστα/απαιτήσεις/προβληματισμούς.
    Έψαχνα ακριβώς δηλαδή την "πληροφορία που είναι διαθέσιμη με τη σέσουλα", μόνο που την έψαχνα εξατομικευμένη από "ζωντανούς ανθρώπους" με προσωπικότητα, άποψη και χαρακτήρα, και όχι γενικευμένη από κάποιο τυχαίο άρθρο ή βίντεο που όσο και να θέλει δεν μπορεί να εξειδικευτεί στις ανάγκες του καθενός και τσουβαλιάζει τα πάντα.

Επίσης, οι ανάγκες, τα γούστα και τα θέλω του καθενός, θα έπρεπε να είναι σεβαστά.
    Αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα Γιαπωνέζικα μηχανάκια π.χ. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να παρεξηγηθώ ή να πορωθώ εγώ που μου αρέσουν.
    Και το ανάποδο. Εδώ μέσα υπάρχει μια γενικότερη συμπάθεια στα ΚΤΜ. Δεν σημαίνει οτι πρέπει να επιβάλουμε στους άλλους να τους αρέσουν τα ΚΤΜ.

Τέλος, η φιλοσοφία του καθενός απέναντι στην μοτοσικλέτα που έχει (ή θέλει να πάρει) είναι διαφορετική, και ανάλογα συμπεριφέρεται. Κι αυτό δεν είναι κακό.
    Άλλος θέλει να πάρει κάτι που δεν θα το προσέξει ποτέ του και θα δουλεύει "σκυλί μαύρο" μέχρι να το πουλήσει ετοιμοθάνατο για το επόμενο.
    Και άλλος είναι διατεθειμένος για την "καύλα" του να πάρει το ετοιμοθάνατο και να το αναστήσει.
    Σεβαστή και η μία οπτική, και η άλλη.
    Και φυσικά οι συμβουλές στην μία περίπτωση είναι τελείως διαφορετικές απ' ότι στην άλλη..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Μηχανάκια είναι δεν είναι γυναίκα, άσχετα αν κάποιες φορές τα παντρευόμαστε.
    Ναι αλλά αν χωρίσεις τελικά, παίρνεις λεφτά, δεν δίνεις για μια ζωή.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος
    Ε, και;
    Τα γούστα και οι μαλ@κίες πληρώνονται.

Υπάρχουν κατηγορίες και μοντέλα, για όλα τα γούστα και (σχεδόν) για όλα τα βαλάντια, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Στο ερώτημα του @STF, που στην ουσία δεν είναι ερώτημα, αλλά η δική του προσέγγιση στο θέμα....

Αυτού του είδους τα θέματα, είναι τα πλέων λατρεμένα γιατί ο καθένας μπορεί να πει την πίπα του, αλλά δεν έχουν κανένα νόημα.
    Πάρε αυτό, πάρε εκείνο, το είχα για ένα βράδυ, το είχε ένας φίλος, διάβασα σε ένα περιοδικό, είδα σε ένα βίντεο και μπλα μπλα.
    Συνήθως η επιχειρηματολογία είναι σαθρή και κινείται στα όρια της κωμωδίας.

Αυτός που ρωτά συνήθως είναι κάτι από τα δύο:
    - Κάποιος που έχει ήδη αποφασίσει και περιμένει επιβεβαίωση της γνώμης του και θα πάρει έτσι κι αλλιώς αυτό που είχε εξ' αρχής στο νου του.
    - Κάποιος που δεν έχει ιδέα, θα μπερδευτεί περισσότερο και θα πάρει κάτι που πιθανότατα θα είναι "λάθος".
    Οι περισσότεροι πήραν την λάθος μηχανή την πρώτη φορά, δεν πειράζει είναι μέρος της διαδικασίας.

Συνήθως οι περισσότεροι από αυτούς που απαντούν, θα προτείνουν αυτό που θα αγόραζαν αυτοί, χωρίς να προσπαθήσουν να καταλάβουν έστω και στο ελάχιστο ποιος είναι ο άλλος και τι μπορεί να φαντάζεται και να ψάχνει.
    Αν σε αυτό προσθέσεις και το ότι οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές φαντάζονται πράγματα για τον εαυτό τους που δεν ισχύουν, τότε η "επιτυχία" είναι δεδομένη.

Από εκεί και πέρα ο καθένας δίνει το βάρος που νομίζει στην κάθε γνώμη με τα δικά του κριτήρια.
    Φυσικά μπορεί σε κάποιους αυτά τα κριτήρια να φαίνονται γελοία και κάποιοι άλλοι να ταυτίζονται.
    Σωστά αυτά και πάνω, κάτω συμφωνώ. Απλώς ο Στέφανος είναι ρομαντικός. Δε λέω ότι αυτό είναι κακό (κι εγώ είμαι σε κάποιο βαθμό). Χρειάζεται και ο ρομαντισμός που και που.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Ναι αλλά αν χωρίσεις τελικά, παίρνεις λεφτά, δεν δίνεις για μια ζωή.
    True

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Στους Κινέζους, που είναι οι μόνοι που πάσχουν στο κομμάτι φιλοσοφία-σχολή-ιστορία καθώς πρόκειται απλά για κατασκευαστές άψυχων αντικειμένων χωρίς ίχνος πάθους (όπως φτιάχνουν ένα μίξερ με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζουν και την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας, εξαιρείται το πρώην βασικό μέλος ΔΣ της Kove που τον "έφυγαν" νύχτα γιατί είχε πραγματικό πάθος χωρίς μάλλον να νοιάζεται και τόσο για τα οικονομικά αποτελέσματα), αναγνωρίζω ότι -στην χώρα μας τουλάχιστον- έφεραν πιο κοντά στην μοτοσυκλέτα τους νέους μας οι οποίοι αδυνατούσαν να αγοράσουν στις εξωγήινες τιμές που προσφέρονται. Πλέον δεν βλέπεις μόνο σκούτερ αλλά που και που συναντάς και καμιά μοτοσυκλέτα με νέα παιδιά πάνω της.
    Μια χαρά ωραίες καυλαδερές μηχανές έχουν βγάλει οι Κινέζοι. Νταξει δεν είναι όλες τους έτσι, αλλά κάποιες έχουν βγάλει, και όχι δεν είναι μόνο ο κύριος στην Kove. Το CF-Moto 450 SR-S ας πούμε εσύ το βλέπεις άψυχο; Γιατί εμένα μου φαίνεται από τις πιο ωραίες μοτό που έχω δει τα τελευταία χρόνια.

Κατά τα άλλα, το κείμενό σου, παίρνει πολλές ερμηνείες, ανάλογα την διάθεση του αναγνώστη. Αλλος το βλέπει -ας το πούμε- ρομαντικά και συμφωνεί μαζί σου, άλλος το βλέπει -ας το πούμε- ορθολογικά και διαφωνεί, κάποιοι ήδη ειρωνεύτηκαν, κάποιοι στείλανε vroom. Δεν ξέρω τι νόημα έχει να το ποστάρεις γενικά, και ειδικά εδώ, και πολύ περισσότερο από τον προβληματισμό σου, εμένα με ενδιαφέρει το ΓΙΑΤΙ το έγραψες και το πόσταρες, ποιές είναι τα βαθύτερα αίτια που σε ώθησαν. Αυτό όμως μην το απαντήσεις από εδώ, από κοντά κάποια στιγμή.

Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου. Ειδικά στους νέους στα χαρτιά, που είναι γέροι στο μυαλό... Εδώ ή σε κάποιο άλλο φόρουμ, ο άλλος ήταν φοιτητής, ρώταγε τι αμάξι να πάρει, και άλλοι νέοι, του απαντάγανε να πάρει passat ή Α4 που ''έχει χώρους'', αντί να του πούνε κάτι του στυλ, νέος είσαι πάρε ένα mx5 αδερφέ να πας μια ωραία βολτα με την κοπέλα σου ή κάτι άλλο νεανικής φύσεως τέλος πάντων, του λέγανε για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ.

Γενικά η κοινωνίας μας, έχει πολλά στραβά, με μεγαλύτερο και αρχικό πρόβλημα την ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ παιδεία και καλλιέργεια που έχουμε.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 426
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2018, 23:01
  2. Τι προτείνετε να παρω;
    από TastyTeo στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2013, 16:15
  3. τι μου προτείνετε να κάνω?
    από Panagiotismotog στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2011, 12:47
  4. Η μηχανή μου θέλει να με σκοτώσει
    από Acacius στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2011, 11:30
  5. Ποια μηχανή να πάρω???
    από jimbou στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2008, 13:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ