Να πω την αλήθεια μετανιώνω για τον τίτλο του θέματος. Απλά ένα "τέτοιο" θέμα υπήρξε η αφορμή για σκέψεις κι έτσι πιάστηκα από αυτό.
Το πρόβλημα δεν ήταν για μένα οι ερωτήσεις αλλά ο επαναλαμβανόμενος ορθολογισμός στις διατυπώσεις. Διάβαζα συνέχεια κείμενα που ακόμη και το "όνειρο" είχε ένα περιτύλιγμα λογικής. Είναι αποτέλεσμα της εποχής και των συνθηκών και θα ήταν κάπως αντιφατικό ένας μεσήλικας σαν κι εμένα να παροτρύνει για απερίσκεπτες αγορές με τόσο ακριβό το χρήμα για την μέση οικογένεια. Στον αντίποδα, λογική και μοτοσυκλέτα για το 99% του πληθυσμού είναι έννοιες ασύμβατες. Επιχειρήματα και αντεπιχειρηματα... γιογιό.
Χάρη, δεν είμαι από αυτούς που θα κοροϊδέψουν γιατί ακριβώς δεν πρέπει. Το αντίθετο μάλιστα. Θα πω όμως πως κάμποσες φορές έχουμε δει τους "αιτούντες" να έρχονται να παίρνουν έτοιμη τη μασημένη τροφή και να εξαφανίζονται. Δεν πειράζει όμως γιατί κάτι έγραψε ο έτερος Χάρης και αυτό είναι το νόημα, πως ακόμη και μετά από ένα τέτοιο νήμα μπορούν να δημιουργηθούν νέες φιλίες (αυτός μάλιστα μας κατσικώθηκε για τα καλά). Εκ των πραγμάτων όμως οι συμβουλές από τη φύση τους είναι εξίσου ορθολογικές και για αυτό και οι ίδιοι τις αππορίπτουν (σύγκρουση ιδέων, μη αποδοχή πραγματικότητας). Όπως είπα, η φάση για μένα είναι, κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό.
ο Άκης (που ξέρει και από άλλες ενασχολήσεις μου το πάθος που καταθέτω στα γραπτά μου) και ο φίλος Φαντομάς, με έκαναν και χαμογέλασα και θα σας πω γιατί. Κάποια στιγμή λόγω οικονομικής αδυναμίας έσβηνα τη φλόγα για μοτοσυκλετισμό κάνοντας test rides και γράφοντας review κυρίως σε ένα άλλο forum (δεν θυμάμαι αν έχω καταθέσει κι εδώ μερικά). Μου αρέσει και η πένα βλέπεις. Σημαίνει πως από το 2016 μέχρι σήμερα έχω οδηγήσει σε Test Ride αριθμό μοτοσυκλετών που βρίσκεται μεταξύ του 20 και του 30. Και συνεχίζω γιατί μου έγινε κάτι σαν χόμπι και γιατί μου άφησε ένα θετικό αποτύπωμα, να αγαπήσω την μοτοσυκλέτα με ευρύτερη έννοια, πέρα από σημαίες και κατηηγορίες. Ο λόγος που χαμογελάω λοιπόν είναι πως ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ από τις μοτοσυκλέτες που έχω αγοράσει -για εμένα- δεν την έχω κάνει test ride. Την τελευταία την απέκτησα τον περασμένο Ιούλιο. Το επιχείρμα μου ήταν πάντα το ίδιο, να μου αρέσει. Εκτός από μια φορά δεν μετάνιωσα ποτέ. Όμως εγώ είμαι εγώ, got the point.