https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=98940
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην μπορεί να την ανοίξει ένας κλειδαράς, ο συγκεκριμένος αφαλός δεν είναι και πολύ σπουδαίος...
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=98940
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην μπορεί να την ανοίξει ένας κλειδαράς, ο συγκεκριμένος αφαλός δεν είναι και πολύ σπουδαίος...
Ελα ντε.
Ο πρωτος, μεγαλο μαγαζι στον Πειραια με εξειδικευση σε κλειδια αυτοκινητου και κοντρολ κλπ κλπ τα παρατησε μετα απο μιση ωρα
Πηγα σε δευτερο στην περιοχη μου παλευε κανα μισαωρο κιαυτος, ΤΙΠΟΤΑ.
Μιλαμε παντα για να την ανοιξουν με σωστο τροπο.Με κατι ειδικα λαμακια και διαφορα αλλα εργαλεια.Παραβιαση δλδ.
Ε στο τελος του ειπα δεν εχει νοημα.....σπαστη.
Ε και την πηρα στο χερι.
Τωρα πρεπει να βρω αφαλο και κλειδια....εχει απο 15 με 20 ευρω
Καλα τις πανακριβες πορτες ασφαλειας στα σπιτια πως τις ανοιγουν σε 2 λεπτα με κατι ειδικα εργαλεια και μια μπαγκαζιερα τους παιδεψε τοσο πολυ ?
Κλειδαριές ασφαλείας ΔΕΝ τις παραβιάζουν. Τις καταστρέφουν, και σου τις αλλάζουν με καινούργιες.
Τώρα για την διάρρηξη απλής κλειδαριάς, ΧΩΡΙΣ να είμαι ειδικός, ίσως παίζει ρόλο οτι ο μύλος της κλειδαριάς βρίσκεται υπό πίεση.
Στις απλές κλειδαριές που έχουμε στις πόρτες, ο μύλος δεν βρίσκεται υπό πίεση όταν βάζεις το κλειδί και προσπαθείς να τον κουνήσεις. Ο μύλος ασκεί πίεση στον μηχανισμό της κλειδαριάς ΑΦΟΥ ξεκινήσει η περιστροφή του.
Αντίθετα στις μπαγκαζιέρες (και αλλού) ο μύλος είναι μόνιμα "υπό πίεση" αφού είναι μόνιμα "1 προς 1" συνδεδεμένος με τον μηχανισμό κλειδώματος.
Ξαναλέω, δεν είμαι ειδικός, αλλά είναι η μόνη διαφορά που έχει νόημα.
Υ.Γ.:
Έχω πληρώσει κλειδαρά 4 φορές στη ζωή μου, και ήδη από την τρίτη είχα ορκιστεί "ποτέ ξανά"
Χονδρικά: Αν η κλειδαριά είναι "ασφαλείας" και είναι κλειδωμένη, τότε όλοι πλέον απλά θα καταστρέψουν την κλειδαριά για να την ανοίξουν. Οπότε θα τους πληρώσεις το κόστος της καινούργιας, και 50+ ευρώ για να σου καταστρέψουν και "αλλάξουν" την παλιά.
Αν δεν βρίσκεσαι σε κατάσταση πανικού (όπως ήταν η γυναίκα μου την 4η φορά που πλήρωσα κλειδαρά), τότε σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου.
Ρε φιλε ειλικρινα.
Και οι 2 ηρθαν με μια σειρα απο λαμακια περασμενα σε ενα δαχτυλιδι διαφορα μηκη, παχη και μεγεθη (κατι σαν τα φιλερ οταν ρυθμιζουμε τις βαλβιδες)
και πολεμουσαν να την ανοιξουν με καμμια επιτυχια.
Εν τω μεταξυ η κλειδαρια δεν ειχε καποιο θεμα να πεις ηταν φαγωμενη κλπ. ανοιγε πανευκολα με το κλειδακι της.
Απο αυριο ολα τα τιμαλφή στην GIVI για μαξιμουμ ασφάλεια.
Τότε να βάλουμε και στο σπιτι κλειδαριες givi. Με 20 ευρώ τη μια μονο με τανκς θα συμφέρει το κλεφτη να μπει.