Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Δίλημμα παπιού: Πού να το παρκάρω χωρίς να μου το σηκώσουν;

Νέο μέλος

Talking Δίλημμα παπιού: Πού να το παρκάρω χωρίς να μου το σηκώσουν;

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!
    Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις που έχω για το πάρκινγκ ενός παπιού που σκέφτομαι να φέρω στη Θεσσαλονίκη και θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας για τις επιλογές που έχω.

Είμαι φοιτητής εδώ στη Θεσσαλονίκη και σκέφτομαι να φέρω το παπάκι μου για να κινούμαι πιο άνετα στην πόλη. Είναι ένα Modenas Kriss 2, όχι και το πιο συνηθισμένο μηχανάκι, αλλά το έχω σε πολύ καλή κατάσταση και με έχει βολέψει γενικά.

Το θέμα όμως είναι το πάρκινγκ και η ασφάλεια. Έχω διαβάσει για τις πολλές κλοπές μηχανών, ειδικά σε κεντρικά σημεία, και για το πόσο εύκολα μπορούν να τις σηκώσουν ακόμα και καταμεσήμερο, αν δεν είναι καλά ασφαλισμένες.
    Δυστυχώς, δεν έχω οικονομική άνεση για να νοικιάσω θέση πάρκινγκ και η οικοδομή μου δεν έχει πυλωτή (ναι, ξέρω... δύσκολη φάση ������).

Οπότε οι επιλογές μου είναι δύο:

1. Να το παρκάρω ακριβώς κάτω από το σπίτι μου, στη Λεωφόρο Καραμανλή (για όσους ξέρετε), δεμένο με χοντρή αλυσίδα σε σταθερό σημείο και με δισκόφρενο με συναγερμό. Τουλάχιστον θα το βλέπω από το μπαλκόνι και, με λίγη τύχη, αν γίνει κάτι, μπορεί να το ακούσω ή να αποθαρρυνθεί ο κλέφτης.

2. Να το παρκάρω λίγο πιο κάτω, όπου υπάρχει ένα 24ωρο μαγαζί και βλέπω συχνά παπιά εκεί, οπότε υποθέτω ότι είναι πιο "ασφαλής" πιάτσα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πού να το δέσω και αν βάλω συναγερμό, υπάρχει περίπτωση να βαράει μόνος του επειδή περνάει κόσμος και να γίνει ενοχλητικό.

Ποια από τις δύο επιλογές θα διαλέγατε;
    Αν έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο ή έχετε ιδέες για καλύτερη λύση, πείτε μου γιατί το σκέφτομαι σοβαρά.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Κάτω από το σπίτι σου με τις κλειδαριές που είπες.
    Με αυτά επάνω, πολύ δύσκολα θα μπουν στον κόπο να το "φάνε" δεδομένης και της όποιας αξίας του.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Νέο μέλος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Κάτω από το σπίτι σου με τις κλειδαριές που είπες.
    Με αυτά επάνω, πολύ δύσκολα θα μπουν στον κόπο να το "φάνε" δεδομένης και της όποιας αξίας του.
    Μαλλον ετσι θα κινηθω
    Ευχαριστω για τον χρονο σου!

Μέλος
    Και με μια κουκουλα

Παλαιό μέλος
    Νεάπολη (ανηφόρα) 9 μήνες δεν μου έκλεψαν το glx, έκλεψαν βέβαια ένα δοχείο fast για άμα πάθεις λάστιχο που είχα πάνω, κλειδωμένο τιμονι και λουκέτο στο γρανάζι η αλυσίδα στην πίσω ρόδα,δεν θυμάμαι,, επίσης αγοράζεις παλιά σπασμένα,ξεθωριασμένα χαλιά πλαστικά και τα βάζεις πάνω, ώστε να φαίνεται χαλιά, παρατημένο , προβληματικό και να μην μπαίνει στο ματι

Νέο μέλος
    Kαι αυτο το σκεφτηκα ωστοσο ειναι πανω στον δρομο οποτε δεν ξερω αν η χρηστικοτητα της θα αξιοποιηθει στο επακρο.

Νέο μέλος
    Η σκεψη για τα πλαστικα θα ηταν χρησιμη αλλα δεν μου πηγαινει η καρδια να το κανω

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Τις κλειδαριές που προανέφερες και την κουκούλα οπωσδήποτε κάθε φορά και χωρίς να βαριέσαι την διαδικασία.

Επίσης όταν θα βγαίνεις βόλτα με αυτό σε άλλο σπίτι φίλου-ής. Πρέπει να έχεις το νου σου και εκεί.
    Μπορεί να την γλιτώσεις στο σπίτι σου αλλά να γίνει η στραβή αλλού.

Παλαιό μέλος
    Σίγουρα με κλειδαριά και κουκούλα. Αν βρεις και καμιά κουκούλα λίγο ταλαιπωρημένη ακόμα καλύτερα. Μην πάρεις καμιά μπάνικη.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 362
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2025, 02:01
  2. Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 01/05/2019, 20:30
  3. Αγορά καινούργιου παπιού μετρητοίς χωρίς να κλαίω τα λεφτά μου;
    από aalexios στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2018, 18:38
  4. Απαντήσεις: 135
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2011, 22:28

Κανόνες δημοσιεύσεων