Ρε παιδιά, κανένα μηχανικό στην Καλλιθέα, έχει να προτείνει κάποιος γενικότερα για να ξέρω?
Έφτιαξα 3 φορές το σκούτερ (sym vs 150) γιατί μπούκωνε και μετά δεν έκανε ανάφλεξη (ψιλοέκανε ανάφλεξη πριν πεθάνει η μπαταρία μετά από πίεση, αλλά έσβηνε πάλι).
Έγινε αλλαγή καρμπυρατερ (συμβατό αλλά χρησιμοποιημένο).
Κάθε δύο εβδομάδες με άφηνε (μπορεί να είναι και ρεύμα, αλλά να ξέρω τουλάχιστον)
Την 1η φορά δεν κράταγε ρελαντί κ πυροβολούσε άκαυτη και με άφησε κάποια στιγμή.
2η φορά αλλαγή ξανά καρμπυρατέρ κ πυροβολούσε λιγότερο και επίσης με άφησε.
3η φορά τα ίδια με άφησε πάλι.
Ξανα έμεινα 4η φορά το πάω σε γνωστό συνεργείο στο περιστέρι (όλοι εκεί πάνε), το πρόβλημα όμως εκεί ήταν ότι έχουν πάρα πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνουν.
Το είδανε, αλλά μου φαίνεται με ξεπετάξανε γιατί είχαν πολύ δουλειά.
Μπήκε καρμπυρατέρ καινούργιο (όχι το αυθεντικό), κράτησε κανα 3μηνο το σκούτερ και πάλι τα ίδια.
Το πρόβλημα από ότι καταλαβαίνω ίσως να έχει να κάνει με το μπουζί (ρεύμα ή πολύ βενζίνη) ή τον αέρα ή την ποσότητα καυσίμου που πέφτει μέσα.
Δεν ξέρω δεν είμαι μηχανικός.
Bonus ιστορία!!
Έχω πάει σε μηχανικό επί της θησέως (τζιτσιφιές κοντά) στο ανέβασμα πριν κάτι χρόνια με ένα φρεσκοαγορασμένο Lifan 125 μοτερ για να το περάσει στο παπί μου (πριν το κλέψουν).
Με βλέπει και μανουριάζει αμέσως: Ώστε έτσι μου λέει. Το αγόρασες μόνος σου. Εγώ να μην βγάλω κάτι.
Να μην τα πολυλογώ, πάω μετά την δουλειά να πάρω το παπί και το έχει έξω, με το νέο μοτέρ πάνω και τα καλώδια κρεμασμένα και μου λέει: Καλά να πάθεις, πηρες μοτερ άμιζο, ενώ το παπί σου έχει μίζα. Δεν γίνεται τίποτα, πάρτο όπως είναι σβηστό και φύγε.
Μανουριάζω εγώ και γινόμαστε μπήλιες και παίρνω τηλ. στο μαγαζί που αγόρασα το μοτέρ (ήξερα ότι μου έλεγε μαλακίες, για επιβεβαίωση πήρα), τον βάζω ακρόαση και τον ξεφτίλισε. Δυο καλώδια έπρεπε να συνδέσει και έλεγε ιστορίες ο τύπος. Δεν ξαναπήγα.
Bonus story 2!!
Πάω σε άλλο τύπο στον Άνω Κορυδαλλό απέναντι από ένα σχολείο (πριν βγεις στην ποταμού, νομίζω καραολή λέγεται η οδός), είχε κάψει ηλεκτρονική το παπί. Κουρασμένος από τις περιπέτειες μου εκείνα τα χρόνια με μηχανικούς. Του λέω φιλαράκι δες τι έχει πάθει και δεν κοίταξα καν να δω τι φταίει. Του λέω το story με το moter με τον μηχανικό στην Καλλιθέα που έγραψα από πάνω (είχαν περάσει 2 μήνες). Και μου λέει: Πω πω, δίκιο είχε ο μηχανικός, έφταιγε το μοτέρ. Μην στεναχωριέσαι, θα σου βάλω εγώ ένα δικό μου και θα πάρω αυτό που έχεις και δώσε μου και 150 ευρώ και κλείσαμε. Θα σου φτιάξω και τα ηλεκτρικά.
Απελπισμένος επειδή δεν είχα τίποτα τότε, ούτε αμάξι, ούτε μηχανή, του λέω προχώρα το. Μου φάνηκε κομπλέ τύπος.
Να μην τα πολυλογώ, με παίρνει τηλ. μου λέει έλα πάρτο, το έφτιαξα.
Πάω παίρνω το παπί, στην έξοδο, είχε φύγει για λίγο ο τύπος, εμφανίζεται ο βοηθός του (ένα καλό παιδί) και μου λέει, να φιλαράκι τι είχες πάθει και μου δείχνει την ηλεκτρονική.
Τρελαίνομαι, δεν του είπα τίποτα, σηκώνομαι φεύγω και πάω στην Αίγινα 3 μέρες διακοπές.
Όπως καταλάβατε, έμεινα από παπί στην Αίγινα. Σε μια κατηφόρα, βράδυ, άρχισε το παπί να τουφεκάει σπίθες (είχα ανάψει τα φώτα).
Αναγκάζομαι νοικιάζω για τις υπόλοιπες 2 ημέρες, φορτώνω το παπί στο πλοίο με τα πόδια, φτάνω κορυδαλλό (με τράβαγε ένας φίλος με το αμάξι από Πειραιά) και το ανοίγω μόνος μου να δω τι τρέχει με τα ηλεκτρικά.
Ο τύπος είχε αφήσει όλα τα καλώδια του τιμονιού, χωρίς μόνωση. Έκανε νέες συνδέσεις και δεν έβαλε μονωτική ταινία πουθενά.
Τελευταίο story γιατί σας έπρηξα (έχω και άλλα αλλά αυτό είναι το τελευταίο)
Παίρνω την virago και μετά από 2 μήνες σπάει το πλαστικό του γκαζιού στην χειρολαβή που κρατάει το σύρμα.
Ήξερα τι έπρεπε να κάνω, αλλά πριν το κάνω ήθελα να γελάσω γιατί έμεινα λίγο πιο κάτω από το συνεργείο του τύπου που ανέφερα στο 2ο story (με την ηλεκτρονική).
Κρατάω συρματόσχοινο γκαζιού στο δεξί και πηγαίνω την virago με το αριστερό. Φτάνω στο συνεργείο. Βγαίνει ο τύπος έξω, του λέω έπαθα αυτό και αυτό.
Και μου λέει: Πωπω τι έπαθες φιλαράκι μου. Δυστυχώς πρέπει να αλλάξει όλος ο μηχανισμός και παίρνει μόνο το αυθεντικό της Yamaha. Του λέω από περιέργεια: Και πόσο κάνει?
Και μου λέει: 80€ το ανταλλακτικό + τα εργατικά.
Ε αμέσως μετά πάω απευθείας Moto fox γρηγορίου λαμπράκη, συνολικά έξοδα (πήρα και κάτι άλλο): 15€ (την αλλαγή την έκανα μόνος μου)
Μάλλον δεν με θέλειΚάπου γράφει "Μαλάκας" στο κούτελο, σίγουρα.