Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Μπότες για εκδρομες, ταξιδια και ισως λιγο χωμα

Minimalist Το avatar του/της STF
    Ισχύει ότι ισχύει και για τις μοτοσυκλέτες. Για να πάρεις το απόλυτο πρέπει να έχεις 2 ή και 3 αναλόγως της χρήσης που θα κάνεις εκείνη την ημέρα.
    Λάβε υπόψη ότι η άνεση είναι στοιχείο ασφάλειας και μια εντουρομπότα σε ασφάλτινη χρήση θα σε κουράσει ή αν θέλεις μπορώ να το πω και αλλιώς, ΔΕΝ θα σε ξεκουράζει τις στιγμές ανάπαυλας π.χ. σε ένα Cafe.

Στον αντίποδα, χώμα χωρίς κατάλληλη μπότα δεν γίνεται (δεν είναι σωστό) και δεν είναι μόνο το βασικότερο στοιχείο του να σε πλακώσει η μηχανή, είναι και άλλα που συμβαίνουν στις χωμάτινες βόλτες. Είναι τερέν πυο δεν σηκώνει συμβιβασμούς καθώς το απροσδόκητο στατιστικά θα το συναντήσεις.

Για εμένα αφού το χώμα το βλέπεις για μελλοντική χρήση μην πάρεις κάτι τέτοιο στερώντας από τον εαυτό σου τα πλεονεκτήματα μιας touring μπότας σε επίπεδο άνεσης, ίσως και αδιαβροχοποίησης. Τον εξοπλισμό μας τον χτίζουμε σιγά-σιγά και είναι βασικό στοιχείο του on/off μοτοσυκλετισμού. Εγώ έχω 4 ζευγάρια σε μπότες και μποτάκια αλλά είναι "χτισμένα" σε βάθος 6-7 ετών. Πλέον αντικαθίσταται μόνο ότι φθείρεται. Δεν πουλάω ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιώ γιατί δε ξέρω πότε θα επανέλθω σε κάποια τερέν.
    Η τιμή -μας αρέσει δεν μας αρέσει- είναι βασικός παράγοντας που οριοθετεί τα επίπεδα ασφάλειας. Για εμένα δεν υπάρχει κάτι κάτω από τα 150 ευρώ που να μπορεί να προστατεύσει είτε επαρκώς είτε με σωστό τρόπο.
    Η πρόταση μου είναι άσε της τύπου Adventure μπότες ή της τύπου Enduro για το μέλλον, πάρε τώρα αυτό που έχεις ανάγκη για άμεση χρήση.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Εκτός αυτού:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Για εμενα οι κατηγοριες ειναι ξεκαθαρες. Αν θες ΜΧ μποτα την θες για κανεις ΜΧ, το ιδιο και οι enduro.
    είναι φτιαγμένες και για τα αντίστοιχα μηχανάκια (διαφορετικές αποστάσεις λεβιε φρένου και επιλογέα ταχυτήτων απο τα μαρσπιέ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Τι λέτε για αυτή την μπότα σε χρήση all a round με γνώμονα ότι θέλω μέγιστη προστασία ακόμη και από στατική πτώση; Δηλαδή από μια μεγάλη βόλτα αυθημερόν, μέχρι ταξίδι και μελλοντικά βόλτες στο χωμα.
    Δεν με ενοχλεί αν θα είναι δύσκολα στο περπάτημα. Αυτό λύνεται με ένα αθλητικό στις αποσκευές.

https://www.motoraid.eu/falco-boots-avantour-2-brown
    Εναλλακτικά κοιτούσα αυτές

https://www.skroutz.gr/s/40753084/Ga...E000GX103.html

Για καθημερινό έχω ένα haix black eagle safety οπότε δεν τίθεται θέμα να πρέπει να πάω για ψώνια και να σκάσω σαν τον stormtrooper. Τις φοράω χρόνια στα εργοτάξια και έχουν γλιτώσει τα πόδια μου από σοβαρά ατυχήματα, οπότε θεωρώ ότι με καλύπτουν και για την μηχανή.

Να πω ότι δεν έχω φορέσει ποτέ μπότα μηχανής.
    Θα σου πω για τις πρώτες Falco Avantour, που τις είχα πάρει πριν από 9-10 χρόνια. Άνετη μπότα, σαν.. ας πούμε χοντροκομμένο ορειβατικό στο περπάτημα. Τις φορούσα με το Τρανσαλπ που είχα τότε. Δεν με ενόχλησαν ποτέ, αλλά η αδιαβροχοποίηση δεν ήταν αντοχής και στον 2ο-3ο χρόνο έμπαζαν. Σε πτώσεις και χτυπηματάκια στο χώμα έκαναν δουλίτσα. Τις έχω ακόμα για «λάιτ» ονοφφ καταστάσεις και στην τιμή που τις είχα πάρει (έτρεχε προσφορά τότε) τις θεωρώ οκ αγορά.
    Φαντάζομαι οι Avantour2 θα είναι βελτιωμένες.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Ωραία φαίνεται αυτή και από ότι κατάλαβα συνδυάζει και τους δύο κόσμους για τους ψευτο adventurάδες. Θα πάω να τις δοκιμάσω μόλις βρεθώ ξανά στην πρωτεύουσα, μαζί με ό,τι άλλο βρω στο κατάστημα. Για την ώρα με καλύπτουν οι μπότες ασφαλείας.
    Αν και σκέφτομαι να φτιάξω ντουλάπα σαν του stf, μακροπρόθεσμα πάντα! Ακολούθησα την ίδια συμβουλή όσον αφορά το μπουφάν και δεν το μετάνιωσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    Αν θες κοιταξε τις Forma adventure High. Τελικα τις τσιμπησα και αυτες πριν κανα μηνα γιατι οι δικες μου οι μοτοκροσαδικες οταν τις κατεβασα απο το παταρι ηταν σε αθλια κατασταση.
    Εχω μπει δυο φορες χωμα με αυτες (travel enduro) και ειναι φουλ ανετες,τοσο στην οδηγηση οσο και στο περπατημα. Δεν ειναι σκληρες στη γαμπα οπως οι μοτοκροσαδικες αλλα για αυτο που θες ειναι οκ.
    Nα ναι καλα ο Kordix αν θυμαμαι καλα που τις προτεινε!
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Ήμουν σε τεράστια μάζωξη μοτοσυκλετιστών στην Πορτογαλία και παρατήρησα ότι τις φορούσαν πολλοί. Σε κουβέντα που κάναμε, μου είπαν ότι τις έχουν για touring.
    Παρόλα αυτά, πρέπει να κάτσει η φάση ώστε να δοκιμαστεί κάτι και μετά βλέπουμε.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Οι adv boots από ότι βλέπω ανεβαίνουν σε τεχνολογία και πρακτικότητα σε σχέση μέχρι πριν λίγα χρόνια.
    Προσωπικά μεταξύ εταιρειών την Gaerne θα την έβαζα πιο πάνω σε προτίμηση. Πιο πολλά χρόνια παραγωγής και εξέλιξης
    τελικά δεν άντεξα και ψωνίστηκα !

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1_Viber_2025-05-12_18-00-15-276.jpg 
Προβολές:	172 
Μέγεθος:	102,0 KB 
ID:	462312

Όνομα:	εικόνα_Viber_2025-05-12_18-00-15-276.jpg 
Προβολές:	169 
Μέγεθος:	94,3 KB 
ID:	462313

όμορφα τα άτιμα και το χρώμα τους μου άρεσε πολύ, είναι δερμα σουετ όλο το πανω μέρος.
    Μέγεθος το ίδιο με πολιτικά, ανετα μπαινοβγαίνουν καθότι μποτάκια, θέλουν στρώσιμο λιγο στο πανω μέρος τον δακτύλων λόγω του επιπλέον υλικού ραφές κλπ
    το πάτημα άνετο
    you rise you fall you're down then you rise again

Παλαιό μέλος
    Με γειά Χρήστο,ωραίες και άνετες!

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Μεγειά! Ωραίες φαίνονται. Πόσο σκληρές είναι και ποιο μοντέλο είναι;
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Μεγειές!
    Είναι γαμάτες οι Gaerne

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Μεγειά! Ωραίες φαίνονται. Πόσο σκληρές είναι και ποιο μοντέλο είναι;
    Gaerne G_DUNE AQUATECH

Στις μποτες ισχύει οτι απαιτείται στρώσιμο για να πάρουν την φόρμα.
    Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε είναι οτι αν όχι πιο άνετες, τουλάχιστο το ίδιο άνετες με τουριστικές(σχεδιασμένες για φαρδύ κουντεπιέ). Το σημείο που περιορίζει αρχικά είναι το υλικό προστατευτικό πάνω απο την περιοχή των δακτύλων που προορίζεται για αλλαγή ταχυτήτων. Θα δείξουν εν καιρό τα υπολοιπα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    Μεγεια!! Πολυ ομορφες. Αισθητικα μοιαζουν αρκετα με τις forma adventure low. Πρεπει να ναι σουπερ ανετες!
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Η αγορά έγινε από το σάιτ της Gaerne?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Η αγορά έγινε από το σάιτ της Gaerne?
    απο μοτομαρκετ

Μέλος

Όνομα:	IMG-b57989d1c18e26494574f2fb80275993-V.jpg 
Προβολές:	42 
Μέγεθος:	103,8 KB 
ID:	462595
    Από fc moto 109 euro για καλοκαίρι δεν παλεύονται οι μπότες αν και για ταξίδι παλι μπότες θα φοράω

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Θελω μηχανη για πολυ πολη και λιγο χωμα...
    από Panos1313 στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2010, 20:13
  2. Μποτες Για Χωμα εντουραδικες.
    από mixanobio$ στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2006, 15:23
  3. Αυριο για λιγο χωμα ...
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2005, 09:17

Κανόνες δημοσιεύσεων