Σελίδα 10 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 205

Θέμα: Τελικά φρενάρουμε πάνω στη στροφή....?

Παλαιό μέλος
    Όπως έλεγε και ο Κέβιν, δεν φρενάρεις αν δεν δεις τον Θεό! Και μετά αναγκαστικά φρενάρουμε και μέσα στη στροφή...

Μέλος
    Λοιπον βρηκα την απαντηση στο ερωτημα που ειχαμε.
    Ο λογος για την αλλαγη συμπεριφορας ειναι η αλυσιδα και πως μικραινει ή μεγαλωνει το μετατροχιο link: https://www.youtube.com/@AlbertoNaskaDELETED

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Έκανα μια βόλτα τις προάλλες από Ιωάννινα προς Καλαρρύτες, Μπάρο και πίσω. Αναφέρω τον δρόμο γιατί πιστεύω ότι λίγο πολύ θα τον έχετε περάσει.

Παρατηρώ τα εξής και θα ήθελα κάποιες συμβουλές αν είναι εύκολο.
    Για τις κατηφορικές στροφές. Ποιο είναι το σωστό φρενάρισμα; Εφόσον με παίρνει η κατηφόρα αναγκάζομαι να κρατάω τα φρένα για περισσότερο και ειδικά αν είναι κλειστή νιώθω ότι είτε χάνω την γραμμή μου προς το άλλο ρεύμα, είτε ότι θα πεσω προς τα μέσα αν γείρω την μηχανή. Επισης, νιώθω ότι εχω περισσότερο έλεγχο της μηχανής αν τσιμπάω λίγο τον συμπλέκτη, κάτι που όμως δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά. Όσον φόρα τον συμπλέκτη, τον χρησιμοποιώ αρκετά και μέσα στην πόλη γιατί εκτός του ότι δεν μου σβήνει στις χαμηλές ταχύτητες, νιώθω ότι έχω και καλύτερο έλεγχο στην ροπή και την πρόσφυση.

Γενικά οι κατηφόρες και ειδικά αν έχω και στροφή μου δίνουν την αίσθηση ότι δεν έχω και τόσο έλεγχο στην μηχανή. Κατεβάζω ταχύτητα/ες και πλακώνομαι στα φρένα.
    Αποκορύφωμα όταν έπρεπε να κατέβω γκαλντερίμι στο Ζαγόρι και τσουλούσα με τα πόδια

Παλαιό μέλος
    Ναι,στα πολύ αργά πέταλα δεν είναι προβλημα να συμπλεκτάρεις,έχεις καλύτερο έλανχο!

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Έκανα μια βόλτα τις προάλλες από Ιωάννινα προς Καλαρρύτες, Μπάρο και πίσω. Αναφέρω τον δρόμο γιατί πιστεύω ότι λίγο πολύ θα τον έχετε περάσει.

Παρατηρώ τα εξής και θα ήθελα κάποιες συμβουλές αν είναι εύκολο.
    Για τις κατηφορικές στροφές. Ποιο είναι το σωστό φρενάρισμα; Εφόσον με παίρνει η κατηφόρα αναγκάζομαι να κρατάω τα φρένα για περισσότερο και ειδικά αν είναι κλειστή νιώθω ότι είτε χάνω την γραμμή μου προς το άλλο ρεύμα, είτε ότι θα πεσω προς τα μέσα αν γείρω την μηχανή. Επισης, νιώθω ότι εχω περισσότερο έλεγχο της μηχανής αν τσιμπάω λίγο τον συμπλέκτη, κάτι που όμως δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά. Όσον φόρα τον συμπλέκτη, τον χρησιμοποιώ αρκετά και μέσα στην πόλη γιατί εκτός του ότι δεν μου σβήνει στις χαμηλές ταχύτητες, νιώθω ότι έχω και καλύτερο έλεγχο στην ροπή και την πρόσφυση.

Γενικά οι κατηφόρες και ειδικά αν έχω και στροφή μου δίνουν την αίσθηση ότι δεν έχω και τόσο έλεγχο στην μηχανή. Κατεβάζω ταχύτητα/ες και πλακώνομαι στα φρένα.
    Αποκορύφωμα όταν έπρεπε να κατέβω γκαλντερίμι στο Ζαγόρι και τσουλούσα με τα πόδια
    Στη στροφή δεν φρενάρουμε εκτός κι αν ξέρουμε πώς να το κάνουμε που σημαίνει ότι δεν έχουμε αυτή την απορία.
    Αν πάντως σας χρειαστεί, σιγουρευτείτε ότι κρατάτε κόντρα στο τιμόνι για να μη σας διπλώσει.

Γενικώς όλες οι στροφές ανεξάρτητα από την κλίση τους, θέλουν γκάζι. Σταθερό, ή ιδανικά, σταδιακά ανοιγόμενο.
    Το σωστό φρενάρισμα γίνεται πάντα πριν την κάθε στροφή για να ρυθμίσουμε την ταχύτητά μας έτσι ώστε να μπορούμε μέσα στη στροφή να ανοίξουμε το γκάζι.

Το ότι χάνεις τη γραμμή σου προς το άλλο ρεύμα ή έξω από το δρόμο, οφείλεται στο ότι φοβάσαι, σφίγγεσαι και κοιτάζεις έξω.
    Ξεκίνα γυρνώντας το κεφάλι σου όσο πάει προς το μέσα της στροφής και θα διορθωθείς αρκετά.

Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου, μπορούν να λυθούν αν κάνεις κάποιο σχολείο ή σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης.

Σα γενικές γραμμές αν χρειαστεί να φρενάρεις μέσα στη στροφή πάει να πει ότι κάτι έκτακτο έγινε ή έκανες λάθος υπολογισμο.
    1 ανεπαίσθητο τσίμπημα στα φρένα και ειδικότερα πίσω σώνει την κατάσταση τις περισσότερες φορές.
    Αν το παρακάνεις ειδικότερα με τα μπροστά τότε δυσάρεστα πράγματα συμβαίνουν.
    Για εμένα το να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τα φρένα σου υπο κλίση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την ασφάλεια σου.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Σα γενικές γραμμές αν χρειαστεί να φρενάρεις μέσα στη στροφή πάει να πει ότι κάτι έκτακτο έγινε ή έκανες λάθος υπολογισμο.
    1 ανεπαίσθητο τσίμπημα στα φρένα και ειδικότερα πίσω σώνει την κατάσταση τις περισσότερες φορές.
    Για εμένα το να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τα φρένα σου υπο κλίση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την ασφάλεια σου.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Στη στροφή δεν φρενάρουμε εκτός κι αν ξέρουμε πώς να το κάνουμε που σημαίνει ότι δεν έχουμε αυτή την απορία.
    Αν πάντως σας χρειαστεί, σιγουρευτείτε ότι κρατάτε κόντρα στο τιμόνι για να μη σας διπλώσει.

Γενικώς όλες οι στροφές ανεξάρτητα από την κλίση τους, θέλουν γκάζι. Σταθερό, ή ιδανικά, σταδιακά ανοιγόμενο.
    Το σωστό φρενάρισμα γίνεται πάντα πριν την κάθε στροφή για να ρυθμίσουμε την ταχύτητά μας έτσι ώστε να μπορούμε μέσα στη στροφή να ανοίξουμε το γκάζι.

Το ότι χάνεις τη γραμμή σου προς το άλλο ρεύμα ή έξω από το δρόμο, οφείλεται στο ότι φοβάσαι, σφίγγεσαι και κοιτάζεις έξω.
    Ξεκίνα γυρνώντας το κεφάλι σου όσο πάει προς το μέσα της στροφής και θα διορθωθείς αρκετά.

Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου, μπορούν να λυθούν αν κάνεις κάποιο σχολείο ή σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης.
    Παίδες μιας και μαζευτήκατε, Trailbraking πως κάνουμε?
    The Dirty Harry

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Παίδες μιας και μαζευτήκατε, Trailbraking πως κάνουμε?
    Αυτα σε κάποιο σχολείο

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx

Και σχετικά βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=qb-aCyYbGFs
    https://www.youtube.com/watch?v=pF2KbjQLi5g
    https://www.youtube.com/watch?v=zcW7R5xlwTo
    https://www.youtube.com/watch?v=M4VESlr8twE
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της husky21
    ακριβως το αναποδο ειναι το σημαντικοτερο για την ασφαλη οδηγηση στον δημοσιο δρομο
    να μαθεις να οδηγεις ετσι ωστε να μην χρειαστει ποτε να χρησιμοποιησεις τα φρενα σου μεσα στην στροφη

Administrator
    Ισχύει αν έχεις εκπαιδευτεί από κάποιον σε ελεγχόμενο περιβάλλον:

Ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις:
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από husky21 Προβολή μηνύματος
    να μαθεις να οδηγεις ετσι ωστε να μην χρειαστει ποτε να χρησιμοποιησεις τα φρενα σου μεσα στην στροφη

Γενικώς όμως, αν έχεις εκπαιδευτεί από κάποιον σε ελεγχόμενο περιβάλλον, το να ξέρεις να φρενάρεις μέσα στη στροφή είναι όντως ό,τι πιο χρήσιμο για την ασφάλειά σου.
    Είτε πας συντηρητικά, είτε με την ταυτότητα στο στόμα.

Ισχύει αν έχεις εκπαιδευτεί από κάποιον σε ελεγχόμενο περιβάλλον:

Ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις:

Γενικώς όμως, αν έχεις εκπαιδευτεί από κάποιον σε ελεγχόμενο περιβάλλον, το να ξέρεις να φρενάρεις μέσα στη στροφή είναι όντως ό,τι πιο χρήσιμο για την ασφάλειά σου.
    Είτε πας συντηρητικά, είτε με την ταυτότητα στο στόμα.

Χαρη, Το θέμα είναι ότι δεν έχει όλη η Ελλάδα (γεωγραφικά μιλώντας) την δυνατότητα να πάει σε κάποιο legit σχολείο. Και με δεδομένο ότι στο δρόμο το άγνωστο καραδοκεί, έστω κι αν πας τερμα συντηρητικά,τότε καλο είναι να δοκιμασει ο καθενας ανεπαίσθητη εφαρμογή φρενου και την επιπτωση αυτού στη γραμμή του ,για οσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές κ καλύτερο έλεγχο την κρίσιμη στιγμή.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Χαρη, Το θέμα είναι ότι δεν έχει όλη η Ελλάδα (γεωγραφικά μιλώντας) την δυνατότητα να πάει σε κάποιο legit σχολείο. Και με δεδομένο ότι στο δρόμο το άγνωστο καραδοκεί, έστω κι αν πας τερμα συντηρητικά,τότε καλο είναι να δοκιμασει ο καθενας ανεπαίσθητη εφαρμογή φρενου και την επιπτωση αυτού στη γραμμή του ,για οσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές κ καλύτερο έλεγχο την κρίσιμη στιγμή.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	CNa5kMyW8AEgz_r.jpg 
Προβολές:	115 
Μέγεθος:	23,6 KB 
ID:	462626
    The Dirty Harry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από husky21 Προβολή μηνύματος
    ακριβως το αναποδο ειναι το σημαντικοτερο για την ασφαλη οδηγηση στον δημοσιο δρομο
    Αντε και συμφωνησα στο "ποτέ φρένα στη στροφή " (που δεν...) πως θα διασφαλισεις το οτι δεν θα σου χρειαστούν ποτέ και ειδικά σε δημόσιο/ kinder έκπληξη δρόμο?

Σελίδα 10 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 115
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2008, 13:18
  2. Θεση σωματος/ποδιων στη στροφη
    από Ταξιδευτής στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 106
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2007, 18:58
  3. Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2007, 13:34

Κανόνες δημοσιεύσεων