Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Μάγκες μη λέτε ό,τι να ναι,μια χαρά ξεμαθαίνεις παλιές συνήθειες παρακολουθώντας ένα σχολείο.
Απλώς όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι να αφομοιώσεις τα νέα πράγματα,όμως βελτιώνεσαι κατά πολύ.
Εγώ όταν πήγα στο Χούντρα ήμουν 60 παρά και ο άνθρωπος μού άνοιξε άλλους δρόμους.
Brakes are for p¥ss¡es
Problem solved..![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Δεν ισχύει αυτό που λες. Οδηγούσα 25 χρόνια πριν πάω το 2006 στο πρώτο σχολείο. Πηγαίνεις με ανοιχτό μυαλό και εμπιστεύεσαι τους εκπαιδευτές σε ό,τι λένε ακόμα και αν φαίνεται απίθανο να το κάνεις.
Αν πας εκεί με σκοπό να ακούσεις την θεωρία, αλλα στο πρακτικό κομμάτι να κάνεις αυτό που έκανες, απλά δεν πηγαίνεις.
Τα σχολεία δεν απευθύνονται σε νέους οδηγούς που είναι υπό "διαμόρφωση", αλλά σε όλους όσους έχουν διάθεση να δοκιμάσουν και να μάθουν τρόπους οδήγησης που (σίγουρα) σε βελτιώνουν.
Για να μην υπάρχει παρανόηση, το trail braking αφορά τεχνική που αφορά μεγάλη ταχύτητα εισόδου μέσα στη στροφή και πως θα την διαχειριστει κάποιος για να πάει πιο γρήγορα.
Δεν είσαι σε αυτήν την κατάσταση, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό εφόσον δεν έχεις εμπειρία.
Είναι σαν να ρωταει κάποιος, ενώ του σβηνει το μηχανάκι στο ξεκίνημα, πως να μάθει σούζα και να αλλάζει ταχύτητες στον αέρα.
1η στο κιβώτιο μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε κατηφορική φουρκέτα, ουσιαστικά στραμπουλάς το μηχανάκι προκειμένου να διασχίσεις την στροφή, δεν μπορεί να υπάρχει ροή με 1η στο κιβώτιο.
Το μεταφορά του βάρους πίσω, αν το καταλαβα καλά, σημαίνει πως τραβιέσαι πίσω; Τεντώνεις χέρια και κοντράρεις το τιμόνι για να μην πας μπροστά;
Δεν είναι σωστό αυτό πάντως. Καταλαβαίνω πως το κάνεις επειδή νιώθεις ασφάλεια, αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει να κάνεις το αντίθετο απ ότι κάνεις για να στρίψεις με ασφάλεια.
Ρε σεις....εγώ μίλησα για μένα, προσωπικά....με τις όποιες ιδιαιτερότητες που καλώς η κακώς, έχω. Το να μου μιλάει κάποιος μέσα από το κράνος, ας πούμε, για να μου πει τι πρέπει να κάνω, σε μια πίστα (η και οπουδήποτε) είναι σαν να μιλάει στον τοίχο....
Δεν αμφιβάλω, επ΄ουδενί ότι οι περισσότεροι θα βελτιωθούν κ.λ.π.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Τελικά.....κανα φρένο πατατε?![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Στα Μέθανα πατάνε φρένο μόνο μεσα στην στροφή!Στην ευθεία έχουν τέρμα γκάζι!![]()
Θα παίξει επανάληψη του Μπαρου, να δω και την όποια βελτίωση. Νομίζω ότι με έμαθε πολλά περισσότερα για τις στροφές από ότι οποιοδήποτε άλλο επαρχιακό δίκτυο.
Θα βγάλω φιρμάνι για την περίπτωση που βρεθούνε κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Ορίστε κι ένας συνάδελφος εδώ που πασχίζει να στρίψει το Panigale του σε μια άκρως παρόμοια κατάσταση.
https://www.reddit.com/r/Ducati/comm...my_first_bike/