Σελίδα 12 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 205

Θέμα: Τελικά φρενάρουμε πάνω στη στροφή....?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Το αυτό....
    Είναι ο λόγος που ΔΕΝ έχω παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα. Όταν οδηγείς πάνω από 40 χρόνια "όπως νάναι αρκεί να μην πέσουμε" είναι αδύνατον μετά να αφομοιώσεις πρωτόγνωρα για το μυαλό και το σώμα, πράγματα.
    Περίπου σαν το Bowling, όσες φορές προσπάθησα να κάνω αυτά που έλεγαν οι δάσκαλοι/προπονητές απλά απέτυχα και με αποδιοργάνωσαν, κιόλας, τελείως.
    Η πλάκα, σε αυτό το ζήτημα, είναι ότι στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού, οι επαγγελματίες που παίζουν "By the book" είναι μετρημένοι (κυριολεκτικά!) στα δάχτυλα του ενός χεριού.....
    Το ίδιο ισχύει και στους αγωνιζόμενους μοτό. Κανείς δεν πάει με τους κανόνες και τα συστήματα των σχολών.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Μάγκες μη λέτε ό,τι να ναι,μια χαρά ξεμαθαίνεις παλιές συνήθειες παρακολουθώντας ένα σχολείο.
    Απλώς όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι να αφομοιώσεις τα νέα πράγματα,όμως βελτιώνεσαι κατά πολύ.

Εγώ όταν πήγα στο Χούντρα ήμουν 60 παρά και ο άνθρωπος μού άνοιξε άλλους δρόμους.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Brakes are for p¥ss¡es

Problem solved..
    Throttle that mysterious friend of ours

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Το αυτό....
    Είναι ο λόγος που ΔΕΝ έχω παρακολουθήσει τέτοια μαθήματα. Όταν οδηγείς πάνω από 40 χρόνια "όπως νάναι αρκεί να μην πέσουμε" είναι αδύνατον μετά να αφομοιώσεις πρωτόγνωρα για το μυαλό και το σώμα, πράγματα.
    Περίπου σαν το Bowling, όσες φορές προσπάθησα να κάνω αυτά που έλεγαν οι δάσκαλοι/προπονητές απλά απέτυχα και με αποδιοργάνωσαν, κιόλας,
    Δεν ισχύει αυτό που λες. Οδηγούσα 25 χρόνια πριν πάω το 2006 στο πρώτο σχολείο. Πηγαίνεις με ανοιχτό μυαλό και εμπιστεύεσαι τους εκπαιδευτές σε ό,τι λένε ακόμα και αν φαίνεται απίθανο να το κάνεις.
    Αν πας εκεί με σκοπό να ακούσεις την θεωρία, αλλα στο πρακτικό κομμάτι να κάνεις αυτό που έκανες, απλά δεν πηγαίνεις.

Τα σχολεία δεν απευθύνονται σε νέους οδηγούς που είναι υπό "διαμόρφωση", αλλά σε όλους όσους έχουν διάθεση να δοκιμάσουν και να μάθουν τρόπους οδήγησης που (σίγουρα) σε βελτιώνουν.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    @byron, Δεν λέω ότι πηγαίνω σε όλες τις στροφές με πρώτη, αλλά έχει κάτι κατεβασιές που αν δεν βάλεις το κέντρο βάρους του σώματος πίσω, νιώθεις ότι θα σε φέρει καπάκι, οπότε πάνω στον πειραματισμό, θα δοκιμάσεις και το φρένο του κινητήρα.
    Οπότε καλύτερα σιγά και με γρηγορότερα φθαρμένα τακάκια παρά στα θυμαράκια
    Για να μην υπάρχει παρανόηση, το trail braking αφορά τεχνική που αφορά μεγάλη ταχύτητα εισόδου μέσα στη στροφή και πως θα την διαχειριστει κάποιος για να πάει πιο γρήγορα.
    Δεν είσαι σε αυτήν την κατάσταση, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό εφόσον δεν έχεις εμπειρία.
    Είναι σαν να ρωταει κάποιος, ενώ του σβηνει το μηχανάκι στο ξεκίνημα, πως να μάθει σούζα και να αλλάζει ταχύτητες στον αέρα.

1η στο κιβώτιο μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε κατηφορική φουρκέτα, ουσιαστικά στραμπουλάς το μηχανάκι προκειμένου να διασχίσεις την στροφή, δεν μπορεί να υπάρχει ροή με 1η στο κιβώτιο.
    Το μεταφορά του βάρους πίσω, αν το καταλαβα καλά, σημαίνει πως τραβιέσαι πίσω; Τεντώνεις χέρια και κοντράρεις το τιμόνι για να μην πας μπροστά;
    Δεν είναι σωστό αυτό πάντως. Καταλαβαίνω πως το κάνεις επειδή νιώθεις ασφάλεια, αλλά η αλήθεια είναι πως πρέπει να κάνεις το αντίθετο απ ότι κάνεις για να στρίψεις με ασφάλεια.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Δεν ισχύει αυτό που λες. Οδηγούσα 25 χρόνια πριν πάω το 2006 στο πρώτο σχολείο. Πηγαίνεις με ανοιχτό μυαλό και εμπιστεύεσαι τους εκπαιδευτές σε ό,τι λένε ακόμα και αν φαίνεται απίθανο να το κάνεις.
    Αν πας εκεί με σκοπό να ακούσεις την θεωρία, αλλα στο πρακτικό κομμάτι να κάνεις αυτό που έκανες, απλά δεν πηγαίνεις.

Τα σχολεία δεν απευθύνονται σε νέους οδηγούς που είναι υπό "διαμόρφωση", αλλά σε όλους όσους έχουν διάθεση να δοκιμάσουν και να μάθουν τρόπους οδήγησης που (σίγουρα) σε βελτιώνουν.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Μάγκες μη λέτε ό,τι να ναι,μια χαρά ξεμαθαίνεις παλιές συνήθειες παρακολουθώντας ένα σχολείο.
    Απλώς όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο δύσκολο είναι να αφομοιώσεις τα νέα πράγματα,όμως βελτιώνεσαι κατά πολύ.

Εγώ όταν πήγα στο Χούντρα ήμουν 60 παρά και ο άνθρωπος μού άνοιξε άλλους δρόμους.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος

Ρε σεις....εγώ μίλησα για μένα, προσωπικά....με τις όποιες ιδιαιτερότητες που καλώς η κακώς, έχω. Το να μου μιλάει κάποιος μέσα από το κράνος, ας πούμε, για να μου πει τι πρέπει να κάνω, σε μια πίστα (η και οπουδήποτε) είναι σαν να μιλάει στον τοίχο....
    Δεν αμφιβάλω, επ΄ουδενί ότι οι περισσότεροι θα βελτιωθούν κ.λ.π.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Ρε σεις....εγώ μίλησα για μένα, προσωπικά....με τις όποιες ιδιαιτερότητες που καλώς η κακώς, έχω. Το να μου μιλάει κάποιος μέσα από το κράνος, ας πούμε, για να μου πει τι πρέπει να κάνω, σε μια πίστα (η και οπουδήποτε) είναι σαν να μιλάει στον τοίχο....
    Δεν πρόκειται να σου μιλήσει κάποιος μέσα απο το κράνος.

Με νοήματα εν κινήσει και κουβέντες ενω έχετε βγει στην άκρη γίνεται η δουλειά.

Όπως είπε ο Χαρης. Δεν σου μιλάει κανείς, σου δείχνουν σημεία που πρέπει να κάνεις ότι είναι να κάνεις, ή σου λένε να ακολουθήσεις πίσω τους κλπ.

Δεν υπάρχει ενδοσυνενοηση και τέτοια κόλπα. Αμόλα και στρίψε είναι η φάση
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Τελικά.....κανα φρένο πατατε?
    Throttle that mysterious friend of ours

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o teos Προβολή μηνύματος
    Τελικά.....κανα φρένο πατατε?
    Ότι λέει η υπογραφή μου
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Στα Μέθανα πατάνε φρένο μόνο μεσα στην στροφή!Στην ευθεία έχουν τέρμα γκάζι!

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Θα παίξει επανάληψη του Μπαρου, να δω και την όποια βελτίωση. Νομίζω ότι με έμαθε πολλά περισσότερα για τις στροφές από ότι οποιοδήποτε άλλο επαρχιακό δίκτυο.
    Θα βγάλω φιρμάνι για την περίπτωση που βρεθούνε κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Ορίστε κι ένας συνάδελφος εδώ που πασχίζει να στρίψει το Panigale του σε μια άκρως παρόμοια κατάσταση.
    https://www.reddit.com/r/Ducati/comm...my_first_bike/

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Ορίστε κι ένας συνάδελφος εδώ που πασχίζει να στρίψει το Panigale του σε μια άκρως παρόμοια κατάσταση.
    https://www.reddit.com/r/Ducati/comm...my_first_bike/
    Eντάξει, ο τύπος μάλλον δεν ξέρει ούτε ποδήλατο....ισορροπία δηλαδής.........
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Σελίδα 12 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 27891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 115
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2008, 13:18
  2. Θεση σωματος/ποδιων στη στροφη
    από Ταξιδευτής στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 106
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2007, 18:58
  3. Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2007, 13:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα