Καλημέρα στο φόρουμ. Έρχεται η ώρα για αλλαγή αλυσίδας-γραναζιων στο xt660x μου.
Απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη η μηχανη φοραει
Jt γραναζια και DID αλυσιδα, χωρις o ring ή x ring απο οτι καταλαβαινω. Την καθαριζω με παραφινελαιο και πινελακι και μου εβγαλε περιπου 20.000 χιλιομετρα, 25.000 συνολικα ας πουμε μαζι με τα χιλιομετρα του προηγούμενου (εχει φτασει στο τερμα του ψαλιδου η ρυθμιση των ρεγουλατορων). Θα μπορούσε να βγαλει και παραπανω πιστευω αλλα απο δικο μου λαθος, την τεντωνα παραπανω απο οσο επρεπε, εβγαλε αυτα τα χιλιομετρα.
Εψαξα επιλογες 520 παχους και 110 μηκος, που ειναι οι διαστασεις για το μαμα 15-45 γραναζωμα και στην αρχη σκεφτομουν να βαλω παλι μια απλη επωνυμη αλυσιδα χωρις o/x ring και jt γραναζια για οικονομια χρηματων. Βεβαια απο οσο εψαξα , ολοι λενε οτι οι απλες αλυσιδες εχουν πολυ μικροτερη διαρκεια ζωης σε σχεση με μια sealed αλυσιδα.
Τα ερωτηματα μου ειναι:
-Ο συνδυασμος βουρτσα-παραφινελαιο-πιεστικο, ειναι επιβλαβης στα τσιμουχακια μιας sealed αλυσιδας ή πρεπει να αγορασω ειδικα σπραυ καθαρισμου τα οποια ειναι σχετικα μη οικονομικα σε σχεση με το ~2€/λιτρο παραφινελαιο;
-Αξιζουν τα χρηματα για ενα renthal γραναζωμα που κοστιζει σχεδον διπλασια απο τα κλασσικα Rk/Jt, ή αρκει να βαλω μια καλη αλυσιδα; Αξιζει να αναφερω οτι τα γραναζια μου ειναι σε πολυ καλη κατασταση σε σχεση με την αλυσιδα που εχει γινει σοβρακο.