Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Άγραφα; Άγραφα!

Δεν πόναει!!! Το avatar του/της caesarsk

Άγραφα; Άγραφα!

Άγραφα; Άγραφα!

-Πάλι Άγραφα ρε συ;
    -Έχεις πάει;
    -'Οχι
    -Τότε δεν ξέρεις.

Τα Άγραφα δεν είναι τα σπίτια του, οι δρόμοι του οι πέτρες. Είναι μια ιδέα που την δημιουργούν άνθρωποι. Δεν είναι οι στροφές, οι δρόμοι και τα δάση. Είναι η ζεστασιά της ψυχής, και το μοίρασμα. Είναι το νοιάξιμο και η συντροφικότητα. Είναι το αυθόρμητο γέλιο που βγαίνει αβίαστα στην ερημιά. Τα Άγραφα είναι στάση ζωής. Όταν βρίσκεσαι στις κορυφές τους και κοιτάζεις το μεγαλείο των βουνών τριγύρω σου, καταλαβαίνεις την ασημαντότητα σου και τότε κοιτάζεις δίπλα τους συντρόφους σου.

Βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα και μέσα σε αυτό βρίσκονται όλα τα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει. Νιώθεις τον χρόνο που έχει κυλήσει πάνω σου, και όλους όσους πέρασαν δίπλα σου. Νιώθεις να σε αγγίζουν άνθρωποι που θα ήθελες να είναι εκεί μαζί σου και χύνεις μια γουλιά από το ποτό σου στο χώμα για αυτούς. Θυμάσαι ανθρώπους που δεν είναι στην ζωή σου πλέον και συμπονάς στην σκέψη ότι δεν το βλέπουν.
    Στα Άγραφα κάθεσαι με τον ντόπιο και μοιράζεστε σκέψεις από διαφορετικές ζωές, μοιράζεστε τα τελευταία τσιγάρα. Σου δίνει από το φαγητό του και τον κερνάς καφέ... Κερνάτε ο ένας στον άλλον χαμόγελα, με τα ματιά, αυτά τα αυθεντικά τα ειλικρινή τα χαμόγελα της ψυχής. Αυτός γιατί ξέρει, αφού ζει εκεί το πόσο μικρός είναι μέσα στο σύμπαν και εσύ γιατι μόλις το κατάλαβες. Τα Άγραφα σε κάνουν ταπεινό!

Βρίσκεσαι σε μια διασταύρωση και ενώ ξέρεις πως πρέπει να πας δεξιά, εσύ πας εσκεμμένα αριστερά. Δεν ξέρεις αν βγαίνει κάπου άλλα εσύ απλά πηγαίνεις για να καταλήξεις σε ένα ξέφωτο του δάσους, σε μια άλλη κορυφή ή απλά σε ένα αδιέξοδο. Κάθεσαι στο χώμα και δεν σκέφτεσαι πόσο ταλαιπωρήθηκες για να φτάσεις εκεί ούτε και πόσο θα χρειαστείς για να γυρίσεις πίσω. Γιατί τα Άγραφα δεν είναι ποσοτικά αλλά ποιοτικά. Η μόνη σκέψη που έχεις είναι "Ρε πόσο ωραία είναι εδώ".
    Είσαι ιδρωμένος, κουρασμένος, ταλαιπωρημένος, πεινασμένος και βγάζεις το κράνος σου, κοιτάς τον συντρόφους σου και γελάτε από ευτυχία. Μια ευτυχία, ανόθευτη, βασικών συναισθημάτων όπως αυτά που είχες σαν παιδί. Θυμάσαι; Θυμάσαι που ήσουν χαρούμενος με μια αγκαλιά, με ένα κέρασμα, με έναν καινούργιο φίλο;
    Συζητούσα χτες το βράδυ αφού γύρισα με ένα φιλικό ζευγάρι για τα ταξίδια και τις βόλτες. Με ρωτούσαν γεμάτοι απορία για πράγματα και τόπους. Με ρωτούσαν πως βγάζω μια διαδρομή, πως αποφασίζω να πάω σε ένα τόπο. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν που βρίσκω αυτή την σπίθα να ξεκινήσω για κάπου άγνωστα, και με τι κουράγιο ξαναπάω στα ίδια μέρη. Δεν περίμενα να καταλάβουν, δεν ήθελα να καταλάβουν. Γιατί ο καθένας βρίσκει τον δρόμο του σύμφωνα με την εσωτερική του πυξίδα.

Αυτό δεν είναι άλλο ένα ταξιδιωτικό πήγαμε εκεί, είδαμε αυτά, ακολουθήσαμε αυτή την διαδρομή, μείναμε εκεί, ξοδέψαμε τόσα για φαγητό, κάψαμε τόση βένζινη. Γιατί έτσι έχουν καταντήσει τα ταξιδιωτικά. Λίστες για ψώνια ή μάλλον απλή καταγραφή εσόδων εξόδων. Στο κυνήγι του του λεπτού για να φτάσουμε σε ένα προορισμό και του σεντ για να μας βγει ο προϋπολογισμός, ξεχνάμε τον βασικότερο λόγο που ταξιδεύουμε... τα συναισθήματα.
    Είμαι σήμερα στην κίνηση της Αθήνας, κοιτάζω τριγύρω μου και βλέπω στα αυτοκίνητα φάτσες που δεν γελούν. Βλέπω ανθρώπους στα πεζοδρόμια να περπατούν γρήγορα, αγχωμένα να φτάσουν στον προορισμό τους. Βλέπω ανθρώπους χωρίς ευτυχία μέσα τους, και λογικό όταν τα προβλήματα της καθημερινότητας σου έχουν γεμίσει το μυαλό... και είμαι εγώ που μέσα στο κράνος μου χαμογελώ, γιατί μπορεί να γύρισα αλλά το μυαλό μου είναι ακόμη εκεί πάνω...και λίγο στο επόμενο που με χωρίζουν λίγες εβδομάδες.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	503283477_1269406198520066_5029071995617668189_n.jpg 
Προβολές:	387 
Μέγεθος:	78,5 KB 
ID:	462881
    Ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει κάνει backflip με ΒΜW R1200GS, με μάρτυρες.

ΠΟΝΕΣΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΛΥ!!!!

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;
    -Ο ΘΩΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ταδε εφη trooper)

Μανο...το τσιπουρο σε περιμενει ρε φιλε σπιτι μου...

ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ. ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μαμιεσαι, Σοφιανέ...!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Ωραία τα είπες!
    Oldfarts never die

απλο μελος Το avatar του/της granazi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Σοφιανέ
    επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Ωραίος !

Βρουμ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Σχόλασα από νύχτα και πίνω μια μπιρίτσα για να χαλαρώσω και να με πάρει ο ύπνος.

Τελικά πιο πολύ με χαλάρωσε το κείμενο σου και οι εικόνες που ήρθαν στο μυαλό μου, από τα Άγραφα αλλά και όσα μέρη έχω ταξιδεψει με φίλους ή και μόνος...

Μου έφτιαξες τη διάθεση Σοφιανέ!!!!
    Τελευταία τροποποίηση από sanctusan; 13/06/2025 στις 07:03.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Συγνώμη ρε σεις για την καθυστέρηση στα Vrooms, αλλά βρίσκομαι σε φάση προετοιμασίας για την επόμενη περιπλάνηση μου.

Τυχαίνει και ο μικρός μου γιος θα είναι στην Σερβία στο Βάλιεβο για ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με την ομάδα του και έτσι βρήκα ευκαιρία να φύγω ξανά.

Σε αντίστροφη μέτρηση. Πέντε και σήμερα. Φεύγω Σάββατο 21/6

Δοκιμάζω εξοπλισμό και μοτοσυκλέτα. Τελευταίες ρυθμίσεις και ξεκινώ για άλλη μια μοναχική περιπλάνηση. Ήρθε εκείνη η ώρα που έχω την ανάγκη της απομόνωσης πάνω σε ψηλές κορφές. Να μιλήσω με τους υπόλοιπους εαυτούς μου μέσα στο κράνος. Να κάνω απολογισμό από την προηγούμενη «βόλτα χωρίς προορισμό» μέχρι σήμερα σε δρόμους στρίψτε τους. Να χαθώ σε άγνωστα μέρη ακολουθώντας μια διαίσθηση. Να κουραστώ και να ταλαιπωρηθώ για να φτάσω σε εκείνο το οροπέδιο που έβλεπα από μακρυά, ώστε το πρωί μόλις ανοίξω την σκηνή μου να δω την ανατολή.

Να φτάσω μέχρι εκεί που να νιώσω ότι κατέκτησα το Ζεν και τότε να ακολουθήσω την πορεία της επιστροφής.

Άσφαλτο μέχρι Εξαμίλια Αλβανία. ΤΕΤ κάποια sections και μετά άσφαλτο μέχρι Komani. Ferry για Fierza και από πάλι TET sections μέχρι Korabit. Απο εκεί περνάω Μαυροβούνιο και περνάω παλι ΤΕΤ μέχρι Κόσοβο. Ασφαλτινα το Κόσοβο μέχρι Foca Βοσνία όπου μπαίνω (ω τι έκπληξη) ΠΑΛΙ ΤΕΤ μετά ασφαλτινα για Σεράγεβο και φτάνω σύνορα Κροατιας. Από εκεί ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ στο Βαλιεβο στην Σερβία να βρω τον γιο μου. Μετά θα κατηφορίσω για Ελλάδα από Ρουμανία Βουλγαρία (ακομη δεν ξερω πως θα το αποφασισω πάνω). Συνολικα πάντως έχω γυρω στα 350-400 χώμα.

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;
    -Ο ΘΩΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ταδε εφη trooper)

@Oldman τώρα ναι… Mαμιέμαι
    Τελευταία τροποποίηση από caesarsk; 16/06/2025 στις 15:54.

-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Μαμιεσαι, Σοφιανέ...!!!
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από caesarsk Προβολή μηνύματος
    @Oldman τώρα ναι… Mαμιέμαι

Ε, μα, ΝΑΙ!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ε, μα, ΝΑΙ!
    Χαχαχαχα