Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 8 από 8

Θέμα: Πρόβλημα!!Δεν αλλάζει ταχύτητες

Νέο μέλος

Πρόβλημα!!Δεν αλλάζει ταχύτητες

Καλησπέρα σε όλους, εύχομαι να είστε καλά. Πρώτη φορά γράφω, μόλις έγινα μελλος αν και διαβάζω πάνω από μια δεκαετία threads που με έχουν βοηθήσει σχετικά με τις μηχανες. Επειδή τον τελευταίο μήνα έχω επισκεφτεί 3 διαφορετικούς μηχανικούς και πήρα το παπί μου χειρότερο από ότι το παρέδωσα για σέρβις, θα ήθελα τα φώτα σας για να μην πληρώνω πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Βγήκα χθες από μεγάλο σέρβις, πένα το μηχανακι, σταγόνα λάδι δε πέφτει, μαλακός λεβιές ταχυτήτων, ολα κομπλέ,παρκάρω σπίτι και έχοντας ρεπό το εκμεταλεύομαι και κοιμάμαι μέχρι σήμερα το πρωί. Κατεβαίνω να πάρω το παπί να πάω για δουλειά, ανοίγω διακόπτη ,μιζάρω φεύγω, κάνω ένα χιλιόμετρο και σταματάω σε φανάρι και κατεβάζω νεκρά. ξεκινάω βάζω Πρώτη-δευτέρα-τρίτη ομαλά και σε πολύ χαμηλές στροφές και βγάζω φλας να στριψω αριστερά, κατεβάζω σχεδόν σταματημένος δευτέρα-πρώτη στρίβω βάζω δευτέρα παω να βαλω τρίτη και τίποτα, πρώτη -τίποτα. Σταματάω μπρος-πίσω αλλαγές, τίποτα, ε το γύρισα σπίτι με δευτέρα σιγά σιγά, δεν κατάφερα να βρω συνεργείο στην επιστροφή για το σπίτι και ο μάστορας που παρέλαβα το παπί είναι κλειστός και ανοίγει Δευτέρα. Συμπλεκτάρει κανονικά και δεν κάνει κανενα θόρυβο. Μπας και έχει κανείς ιδέα τι του συνέβη στα καλά καθούμενα; Πρόκειται για kymco nexxon 125 .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Αρχικά είχα γράψει αυτό:

Δίνει κίνηση το πετάλι των ταχυτήτων στον άξονα, ή έχει φάει το καρέ και γυρνάει στον βρόντο το πετάλι;

Αλλά μετά που διάβασα πιο προσεκτικά, είδα ότι λες ότι συμπλεκτάρει, οπότε δευτερη ερώτηση, εννοείς ότι συμπλεκτάρει ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης όταν ανεβάζεις στροφές ή ο συμπλέκτης που ενεργοποιείται από τον λεβιέ των ταχυτήτων;
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Νέο μέλος
    Καλησπέρα !! Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Ο συμπλέκτης που ενεργοποιήται από τον λεβιέ των ταχυτήτων .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Αρα δεν ειναι θέμα να έχει φάει το καρέ του άξονα στο πετάλι.

Το ότι στο έκανε μια και όξω, δλδ όταν επιχείρησες από δευτέρα να ανεβάσεις τρίτη, και πριν από αυτό δούλευε χωρίς να παρουσιάζει κάτι, μας δείχνει ότι κάτι στον μηχανισμό που γυρνάει τον μύλο του επιλογέα, έσπασε εκείνη την στιγμή, και δεν δίνει την κίνηση που πρέπει πια.

Δυστυχώς πρέπει να ανοιχτεί το πλαινό καπάκι, και να δει ο μηχανικός τι έχει πάει στραβά. Υπομονή μέχρι την Δευτέρα.
    Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 31/05/2025 στις 21:25.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ πολύ..είμαι απογοητευμένος...άνοιξε για τσιμουχα βολαν...μάλλον δεν "έκλεισε" πολύ καλά.

Παλαιό μέλος
    Το βολάν είναι από την άλλη μεριά, καμιά σχέση,
    Δες αν ο επιλογέας είναι σφιχτός στην αριστερή μεριά.. το πρόβλημα σου θα είναι από την δεξιά μεριά.. καμιά φορά ο επιλογέας εσωτερικός πάνω από την καμπάνα δεν μπαίνει σωστά και βγαίνει από την θέση του. Δλδ θέλει άνοιγμα το δεξί καπακι

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ ρε παιδιά,να είστε καλά, θα γράψω όταν βγάλω άκρη τι ήταν τελικά γιατί όσο και να γκουγκλαρα δε βρήκα τέτοια θέμα πουθενά, ολα τα κουλά σε μένα!! Καλό μήνα

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ φίλοι. Πετύχατε διάνα. Ήταν ενα ελατήριο πάνω στο μηχανισμό του επιλογέα. Ωστόσο να πω ότι βαράει η καμπάνα τώρα και παίρνει αέρα το μηχανάκι, μυριζει βενζίνη και λάδι . Που έχουμε φτάσει...κάποτε υπήρχε μεράκι και οι μαστόροι ήταν μαστόροι. Πάντα όρθιοι κι αν ξέρετε κάνα συνεργείο της προκοπής στην Αθήνα πείτε μας να ξέρουμε . Καλό μήνα σε όλους

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2016, 20:37
  2. Προβλημα με της ταχύτητες
    από lakiman στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2013, 17:24
  3. Πρόβλημα! Δεν παίρνει μπρος!! (CBF-250)
    από SnakeMJK στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2005, 17:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF