Σελίδα 45 από 45 ΠρώτοΠρώτο ... 35404142434445
Προβολή αποτελεσμάτων 661 έως 672 από 672

Θέμα: Μηχανη vs Car

Μέλος
    @thunder
    Και εγώ από επαρχία είμαι αλλά τα τελευταία 25 χρόνια ζω στην Αθήνα.

Βέβαια λόγω επαγγέλματος είχα στο παρελθόν πολλές επισκέψεις σε επαρχία σε όλη την Ελλάδα, η ηπειρωτική και νησιωτική.

Στην επαρχία και ειδικά στα χωριά προτεραιότητα έχει ο ντόπιος, ανεξαρτήτως σήμανσης. Εάν δεν πορευεσαι με αυτό στο κεφάλι θα το φας.

Έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και όντας υποψιασμένος σε κάποιο βαθμό, εκεί που πραγματικά τρόμαξα ήταν στην Κρήτη.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ απόλυτα καθώς κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Και αυτό το "βολεμα" που αναφέρω, από την άλλη δεν ευνοεί στη σωστή οδηγική παιδεία, τόσο για τους δικυκλιστες, όσο και για τους τετρατροχους.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Για να μη παρεξηγηθω,αυτο που θα σας ρωτησω ,δεν το λεω επειδη εγω ξερω αλλα εσεις δεν το γνωριζετε:
    εχετε δει οδηγικη παιδια στην επαρχια;
    Εχετε δει το ανωτερο σημειο του ''εγω κανω οτι θελω,οποτε θελω,οπου θελω; ''....απλα ελατε επαρχια.
    Εχω ζησει κοντα 45 χρονια Αθηνα και σχεδον τα τελευταια 15 επαρχια.
    Τρομαρα μου,νομιζα οτι τα ειχα δει ολα!!!!!!!

Η οδηγική παιδεία, όπως έχει κατ΄επανάληψη αναφερθεί, ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με το είδος του οχήματος.
    Ο κάφρος οδηγός θα είναι κάφρος είτε με μοτό είτε με αμάξι.
    Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω, ότι οι νέοι προτιμούν την βολή των 4τροχων, την επιβεβαιώνω, βλέποντας τον γιό μου, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου οι μηχανές.
    Όπως επίσης είπες ο Χάρης, δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό, έχει (σχετικά) πιο ήσυχο το κεφάλι της η μάνα του.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Έχω την εντύπωση ότι ο Αθηναίος μηχανοβιος εδώ και (μπορεί)πάνω από 10-15 χρόνια,δεν έχει καμμία σχέση με τον μηχανοβιο των δικών χρόνων.
    Αποτο 78 μέχρι και το σχεδόν 2000, κάναμε ΤΑ εσχη στους δρόμους.
    Τώρα πια δεν νομίζω ότι ο Αθηναίος κάνει θόρυβο πχ, κόντρες,σουζες κλπ αθλητικά που κάναμε εμείς .
    Έχει ανέβει το επίπεδο.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Για να μη παρεξηγηθω,αυτο που θα σας ρωτησω ,δεν το λεω επειδη εγω ξερω αλλα εσεις δεν το γνωριζετε:
    εχετε δει οδηγικη παιδια στην επαρχια;
    Εχετε δει το ανωτερο σημειο του ''εγω κανω οτι θελω,οποτε θελω,οπου θελω; ''....απλα ελατε επαρχια.
    Εχω ζησει κοντα 45 χρονια Αθηνα και σχεδον τα τελευταια 15 επαρχια.
    Τρομαρα μου,νομιζα οτι τα ειχα δει ολα!!!!!!!
    Επαρχία με επαρχία διαφέρει.
    Έχει να κάνει με πολλά.
    Μέσα στην μικρή επαρχιακή πόλη που ζω, τα πράγματα είναι σχετικά καλά:
    Έχουμε λίγα φανάρια, τα αυτοκίνητα σταματάνε στις διαβάσεις να περάσουν οι πεζοί, δεν φοβάσαι να κυκλοφορίσεις με δίτροχο (και έχουμε και πάρα πολλά ποδήλατα τα οποία κινούνται με σχετική άνεση και αρμονία με τα υπόλοιπα οχήματα) κ.ο.κ.
    Λίγο έξω από την πόλη τα πράγματα αλλάζουν, και φτάνουμε στο ακραίο οτι όντως σε κάποια χωριά η προτεραιότητα πάει βάση.. εντοπιότητας.

Το "περίεργο" όμως είναι πως ο "κάγκουρας" του χωριού γίνεται κύριος στην πόλη, αλλά και το ανάποδο. Ο "κύριος" της πόλης κάνει καγκουριές στο χωριό.

Με απλά λόγια το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και επειδή όλοι "ξέρουμε" το σωστό, η συμπεριφορά μας έχει να κάνει περισσότερο με το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, και το τι κάνουν οι άλλοι γύρω μας, παρά με εμάς.

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Λίγο σχετικο/άσχετο... αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, οι μοτοσυκλέτες που πετυχαίνω εκτός πόλης είναι πραγματικά ελάχιστες.

Κάποτε, σε διαδρομή 150χλμ, πετύχαινα αρκετές στο δρόμο (Αθήνα προς Αίγιο και ανάποδα), τώρα ζήτημα είναι αν πετύχω μια!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Η μοτοσυκλέτα έχει ακριβύνει, τόσο για τον Έλληνα όσο και για τον Ευρωπαίο. Στη χωρα μας ειδικα υπηρξε μια επταετία που δεν πουλιοταν σχεδον τιποτα σε μοτοσυκλέτα ανω των 125cc. Μεταξύ 2011 και 2017 υπάρχει ενα μεγάλο κενό. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εκείνη την περίοδο εγιναν παμφθηνα. Αποτέλεσμα στη μεγαλη της πλειοψηφία η μοτοσυκλέτα έγινε αντικείμενο μόνο για χομπι και για όσους άντεχε η τσεπη τους και για τον ιδιο λογο οι περισσοτεροι ειναι 45+. Τους βλεπετε και τους μετρατε ευκολα στην Εθνικη, στα δαχτυλα του ενος χεριου.
    Τα πραγματα εχουν αλλαξει αλλα μια ηλιαχτίδα φωτος για τον μοτοσυκλετισμό στους νέους εχουν δώσει τα Κινέζικα. Τι θα φερει αυτο την επομενη δεκαετια θα δειξει αλλα στους νεους ηλικιακα ανθρωπους διακρινω μια καλυτερη κουλτούρα απο αυτην που ειχαμε εμεις στα νιατα μας. Και αυτο με τη σειρα του οφειλεται σε εμας τους λιγους γερολυκους που παραμείναμε στο κοσμο της μοτοσυκλετας και συνεχισαμε να πληροφορουμαστε και να προσαρμοζομαστε. Θελω να ελπίζω πως είμαστε ένα καλό παράδειγμα.
    Και αν και τα πραγματα εχουν αλλαξει, δεν πιστεύω οτι αυτό απαραιτητα εχει γίνει με ασχημο τροπο. Το μεγαλυτερο θετικο ειναι πως τελειώνει η φανατιλα. Προσωπικα αγαπαω την μοτοσυκλέτα αλλα εμαθα να απολαμβανω οτι μου δινει καθε τροχοφορο μεσο, ειτε ειναι μοτοσυκλετα, ειτε αυτοκινητο, ειτε σκούτερ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Επειδη προηγουμένως μετράγατε τις μοτοσυκλέτες στο δρόμο, στην κέρκυρα μέτρησα αρκετες μοτοσυκλέτες, τόσο από τουρίστες όσο και από ντόπιους. Οι τουρίστες ξεχώριζαν από τον εξοπλισμό τους ενώ οι ντόπιοι από την έλλειψη αυτού.

Παπακια σκουτεράκια και λοιπά σκατάκια φυσικά δεν μετράνε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Δυστυχώς η Κέρκυρα δεν είναι ένα καλό παράδειγμα για την οδήγηση στην Ελλάδα. Με κάθε σεβασμό προς τα μέλη του forum που κατάγονται από την Κέρκυρα έχω σχηματίσει εξαιρετικά αρνητική άποψη για το πως οδηγούνε. Κρίνοντας από αυτό δεν μου κάνει καθόλου έκπληξη η απουσία εξοπλισμού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    τυπική οδήγηση νησιού και παραθαλάσσιων τόπων , τα ίδια είδα και στο Λιμένι , Μάνης φέτος. Εγώ πέρασα καλά πάντως Κέρκυρα ένα τριημερο με scooter 300άρι.

επίσης χωρίς παρεξήγηση , και στα χωριά στα μέρη μου βλέπεις πιτσιρικάδες 15 ετών με παπιά φτιαγμένα δίχως εξοπλισμό με εξωφρενική συμπεριφορά στο δρόμο

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Φαίνεται η βελτίωση στα μοτοσακά, ειδικά στην τελευταία δοκιμασία με το φρενάρισμα, όπου αποδεικνύεται πόσο έχει βελτιωθεί το ABS. Φυσικά μιλάμε ότι οδηγείται από πολύ έμπειρο αναβάτη, πρώην πρωταθλητή, που εξελίσσει ο ίδιος τη μοτοσυκλέτα και συγκρίνεται με πολύ βαρύ ηλεκτρικό αυτοκίνητο (2.400 κιλά).

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

"τα κουβαδάκια σας και σ'άλλη παραλία" ο χεράς

NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Tα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία "οι κουλομαριες".

Σελίδα 45 από 45 ΠρώτοΠρώτο ... 35404142434445

Παρόμοια θέματα

1. άλλη μια κόντρα αιωνίων : moto vs car (περιοδικο motojournal.fr)
    από road spirit στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 332
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2010, 01:41
  2. ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Moto Vs Car
    από perrakis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2010, 16:11
  3. ΜΗΧΑΝΗ Vs ΠΑΠΙ
    από kokosKRITI στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 1099
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2009, 11:08

Κανόνες δημοσιεύσεων