Πάμε λοιπόν να πώ και εγώ την αποψάρα μου, μίας και όλοι εδω μέσα έχουν πεί τη δικιά τους...
Δεν γνωρίζω ποιό είναι το νομικό πλαίσιο το οποίο καλύπτει την περίπτωση της χρήσης μίας πίστας απο μοτοσυκλέτες.
Βλέπω παραπάνω, κάποιος πόσταρε μία εικόνα με την υποτιθέμενη άδεια της πίστας των μεγάρων, η οποία αναφέρεται μόνο σε αυτοκίνητα και "φόρμουλες" και καθόλου σε μοτοσυκλέτα.
Αναρωτιέμαι όμως. Όλα αυτά τα πιστάκια κάρτ που έχουμε στην Ελλάδα, στα οποία μπαίνουν και μοτοσυκλέτες, έχουν κάποια διαφορετική άδεια απο αυτή των Μεγάρων?
Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάποια "στάνταρ" για τη χρήση μίας πίστας απο μοτοσυκλέτες και δεν είμαι ικανός να κρίνω αν αυτή των Μεγάρων είναι ικανή ή όχι.
Προσωπικά, μία χαρά μου φάνηκε...
Πάμε τώρα στο τι έγινε.
Έκανε κάποιος μία καταγγελία (προς το παρόν δεν με απασχολεί το ποιός), οτι η πίστα δεν έχει την απαραίτητη άδεια.
Δεδομένου λοιπόν, οτι ο εισαγγελέας, όταν είδε την υπάρχουσα άδεια, δέν απέρριψε την καταγγελία, αλλα την προχώρησε, είναι φυσικό επακόλουθο να πρέπει να κλείσει η πίστα μέχρι να λυθεί το μυστήριο.
Αμα λοιπόν ο νόμος λέει οτι για να μπορούν να μπούν μοτοσυκλέτες σε μία πίστα, η άδεια της πρέπει να το γράφει ξεκάθαρα, τότε για ποιό λόγο η άδεια της πίστας δεν το αναγράφει?
Αν δεν χρειάζεται, και απλά καλύπτεται απο το "αυτοκίνητα" τοτε το θέμα είναι διαδικαστικό και θα λυθεί γρήγορα.
Αν χρειάζεται όμως, τί αλλαγές πρέπει να γίνουν για να εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια? Τι έχουν έξτρα όλα αυτά τα καρτοπιστάκια που δεν έχουν τα Μέγαρα?
Τώρα όσον αφορά την καταγγελία και τον καταγγέλοντα.
Δεν βιάζομαι να κρίνω έτσι απλά...
Αν βγούν μετά απο ένα διάστημα Χ και πούν πχ οτι ξέρετε κάτι? Η πίστα των Μεγάρων δεν έχει άδεια για μοτοσυκλέτες. γιατι στην Κ5, δεν έχει επαρκή χώρο εξόδου και το τέλος της πίστας είναι πολύ κοντά στα κάγκελα και οι προδιαγραφές λένε οτι πρέπει να έχει 5 μέτρα κενό, τότε είναι μαλάκας αυτός που έκανε τη καταγγελία?
Τώρα άμα δώσουν την άδεια ή ενημερώσουν οτι η χρήση μοτοσυκλετών καλύπτεται απο τη τρέχουσα άδεια, ή ενημερώσουν οτι για να καλύψει τις μοτοσυκλέτες η άδεια, χρειάζεται το κυλικείο να είναι 2τμ μεγαλύτερο, ε τότε ναι, είναι μαλάκας.
Αλλα πώς κρίνουμε τον καταγγέλλοντα, χωρίς να ξέρουμε το πόρισμα?
Θεωρούμε νόρμα το οτι μέχρι τώρα όλα τα track day ήταν σε παράνομη πίστα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι?
Θέλουμε να συνεχίσουμε να μπαίνουμε σε μία πίστα χωρίς άδεια, γιατι τα δικά μας πιστεύω είναι οτι είναι επαρκής?
Αν ισχύουν αυτά, είναι σοβαρό να βγαίνουμε σε ένα δημόσιο χώρο και να το λέμε?
Σε αυτό το θέμα, έχει αναφερθεί 100 φορές, πόσο μπουρδέλο είμαστε σα κράτος... Γιατι? γιατι καθυστερεί η διαδικασία ελέγχου και έκδοσης άδειας για μία πίστα? Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις 1,5 πίστες που έχουμε στην Ελλάδα γρηγορότερα?

Εγώ περισσότερο βλέπω οτι εμείς οι ίδιοι είμαστε το πρόβλημα, που βγαίνουμε δημόσια και "κράζουμε" κάποιον που έκανε μία πιθανόν βάσιμη καταγγελία (ανεξάρτητα των προσωπικών λόγων για τους οποίους μπορεί να την έκανε).
Να περιμένουμε πρώτα την τελική απόφαση?
Άν όντως ενημερωθούμε οτι η πίστα δεν έχει άδεια λόγω κάποιου σοβαρού κωλύματος, θα γυρίσει αυτό το "κράξιμο" απο τον καταγγέλλοντα στους διοργανωτές, οι οποίοι εν γνώσει τους διοργάνωναν track days μοτοσυκλετών, όταν η πίστα ήταν ακατάλληλη?
Ρητορικές ερωτήσεις βέβαια... Ξέρω τι θα γίνει...