εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Ευχάριστα νέα από το θέμα του ενοχλητικού τριγμού.
Μετά από αρκετές στατικές δοκιμές (πάντα σε χώρο και ώρες που δεν ενοχλούν) με μαρσαρίσματα στο εύρος 4-6k, εντοπίστηκε ο υπεύθυνος: η μανέτα του συμπλέκτη.
Με ελαφριά πίεση προς τα κάτω, ο θόρυβος παύει.
Το ερώτημα: πως επισκευάζεται κάτι τέτοιο;
Αλλαγή μόνο της μανέτας (χωρίς τη βάση της) έχει νόημα;
Να ψάξω για ολόκληρο το εργοστασιακό σετ;
Βλέπω κάτι βίδες εκεί που ίσως παίρνουν λίγο σφίξιμο, αλλά η πρόσβαση είναι δύσκολη επειδή εκεί είναι και οι χούφτες.
Και σε άλλα νέα, βάλαμε μεγαλύτερη ζελατίνα, για να περιοριστεί λίγο το "ξύλο" από τον αέρα στον αυτοκινητόδρομο. Φιμέ ρυθμιζόμενη τριών θέσεων.
Το σέρβις το προγραμματίζω προς αρχές Ιουλίου, βάσει πρόβλεψης χιλιομέτρων μέχρι τότε.
Είναι ο σχεδιασμός της μανέτας, το κάνουν και τα 525/625. Ίσως αν παρεμβάλεις μια πλαστική ροδέλα βοηθήσει.
Ενδιαφέρον αυτό, δεν το έχω ακούσει ξανά.
Σε ποιο σημείο να μπει ροδέλα;
Μια βασίκη πηγή θορύβου,,συντονισμου,κραδασμων,είναι η νεοτητα σε χιλιόμετρα του κινητήρα,καθως και τα καγκελα προστασιας.Με τον καιρό ο κινητήρας γλυκαινει, χωρίς όμως να εξαλειφθει τελείως το φαινόμενο,διότι είναι λειτουργικο του χαρακτηριστικό,Τα καγκελα όμως μόνο με αφαιρεση λυνουν το θέμα.Εγω μετά την πτώση μου,λόγω τρακαρισματος με αγριογουρουνο,επειδή στραβωσαν από την αριστερό πλευρά,τα έβγαλα και ησυχασα.
Οι κραδασμοί μπορεί να είναι ενοχλητικοί σε κάποιες συχνότητες ενώ σε κάποιες άλλες όχι τόσο.
Σε γενικές γραμμές προσθέτοντας ή αφαιρώντας βάρος από το αντικείμενο που ταλαντώνεται αλλάζει η συχνότητα που αυτό συντονίζεται.
Το κλασικό "σφίγγω βίδες" δεν είναι υποχρεωτικά λύση, μπορεί να χρειάζεται να χαλαρώσουμε (δεν προτείνεται συνήθως προκειμένου να μη χάσουμε κανα εξάρτημα στο δρόμο).
Μια πλαστική ροδέλα πολύ σωστά μπορεί να βοηθήσει.
Ενδεχομένως παίζοντας με διαφορετικά αντίβαρα στο τιμόνι να λύσεις το πρόβλημα συντονισμού στη μανέτα.
Ή μια μανέτα Honda αν μπαίνει
πλάκα ε?
Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, διότι μετά από στατική επαφή με το πεζοδρόμιο συνέβη αυτό:
Εντωμεταξύ χούφτες, κάγκελα, όλα μια χαρά χωρίς σημάδια, η μηχανή δεν ξάπλωσε γιατί ήμουν επάνω και την κράτησα, αλλά με κάποιον τρόπο η μανέτα του εμπρός φρένου κατάφερε να διαλυθεί.
Επομένως ψάχνω για σετ πλέον, κάτι που να μπαίνει κουτί χωρίς πατέντες, και να έχει μία ποιότητα εφαρμογής ώστε να μην συντονίζει.
Έχει αλλάξει κανείς;
Και Χόντα μανέτα να είχες,πάλι θα έσπαγε.Ασε που η Χόντα δεν φτιάχνει μανετες,κι αυτή από κάποιον υποκατασκευαστη αγοράζει.Οι μανετες είναι φτιαγμένες έτσι για να σπάνε σε απότομες επαφές και πτώσεις.Προσοχη εκεί έξω.Το νου μας.
Δεν πειράζει το ότι έσπασε, ευκαιρία για αναβάθμιση.
Απλά απορώ πως έγινε αυτό, με χούφτες full size κλπ.
Και εφόσον ήδη έψαχνα κάποια λύση για τη μανέτα συμπλέκτη που συντονίζει, σκέφτομαι για σετ 2 καινούριες.
Οι,φουχτες δεν είναι αλεξίσφαιρα γιλέκα,ούτε θωρακισμένα αυτοκίνητα,απλώς προστατεύουν από κλαδιά,κι απ' τον αέρα.Οπως και ναχει έπεσες σε μία σπάνια περίπτωση συντονισμού.Μπορεις να βάλεις μια αφτερ μάρκετ,η ακόμα και την ίδια.
Αν δεις, το σημείο που έσπασε, είναι εμφανώς στο λεγόμενο "αδύνατο σημείο" το οποίο είναι στην ουσία τροχισμένο ώστε να σπάει εκεί και όχι ας πούμε, κοντά στην βάση της μανέτας για να παραμείνει λειτουργική και κινήσιμη η μοτό μέχρι να την αντικαταστήσεις.
Αυτό γίνεται συνήθως σε πτώσεις.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Και εμενα 2 φορές μου εχει πεσει στατικά και τις δυο φορές εσπασε εκει. Προφνώς η λογική ειναι αυτη που γράφει ο bowleno.
Σε άλλα νέα, γύρισα απο σέρβις 30Κ.
Εκτος απο το ελατήριο του πλαινου, που οταν λασκάρει εστω και λιγο το αλλαζω, τα αλλα ήταν deafult.
Οι τιμές χωρις ΦΠΑ γιατι ετσι ειναι στην αποδειξη.
ΕΡΓΑΤΙΚΑ: 70 + ΦΠΑ = 86,6
1 X Φ.αερα = 11,33
1 X Φ.Βενζινη = 9,61
2 X Μπουζί CPR8EA-9 = 16.82
1 X Φ.Λαδιού = 6,68
3 Χ Λαδι SILKOLENE PRO 4 10W-40 = 55.41 (3X 18,47)
1 Χ Ελατήριο επαναφοράς πλαινου = 2,79
Συνολο 102,64 + ΦΠΑ(24,63) = 127,27
Ολα μαζι 214,07. Πολλα - λίγα αυτα ειναι
Καλές οι τιμές γενικά.