Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: Τροχόσπιτο

Νέο μέλος

Τροχόσπιτο

Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα ταξίδι με τροχόσπιτο 2 ενήλικες + 2 παιδιά ξεκινώντας από Ελλάδα και αφού περάσουμε από Αλβανία , Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία και Σλοβενία ( δεν έχουμε πάει σε αυτές τις χώρες ) να καταλήξουμε στην Ιταλία από όπου και θα επιστρέψουμε με καράβι στην Ηγουμενίτσα.

Δεν έχουμε ξανά κάνει κάτι τέτοιο αλλά μας ψήνει σαν σκέψη μιας και ότι ταξίδι έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι να πηγαίνουμε σε ξενοδοχεία και μεγάλες πόλεις.

Θα θέλαμε βέβαια να δούμε και καμιά μεγάλη όμορφη πόλη που θα βρίσκεται στον δρόμο μας .

Υπολογίζουμε το ταξίδι να είναι 11-14 μέρες .

Υπάρχουν εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκινούμενα τροχόσπιτα για ταξίδι στο εξωτερικό ;
    Τι κόστη υπάρχουν και ποια τα έξτρα που πρέπει να υπολογίσουμε ώστε να δούμε και αν μπορούμε να το κάνουμε ή αν είναι η ίδια τιμή με το να πάμε σε 5* ξενοδοχείο σε διάφορες πόλεις;
    Θέλουμε να μαγειρεύουμε εντός του τροχόσπιτου για να μειώσουμε τα έξοδα και το ταξίδι να γίνει γύρω στον Απρίλιο με Μάιο ώστε και καλό καιρό να έχει και να μην είναι σε high seasons .

Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο ;
    Υπάρχει αρμόδιο forum για τέτοιου είδους ταξίδια ;

Να πω την αλήθεια ότι μόνο ην εκπομπή του βαγιατα έχω δει με κάτι αντίστοιχο και μου άρεσε .
    Αυτό σε συνδιασμό με το ότι έχουμε ταξιδέψει αρκετά εντός Ελλάδος και αρκετά σε κάποιες χωρες του εξωτερικού ( πάντα σε ξενοδοχείο) θέλουμε να δούμε και να ζήσουμε κάτι διαφορετικό.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Η εγγύηση για ένα βαν ή Ιχ είναι 1500 με 2000€ ,τα παίρνεις πισω βέβαια στο τέλος αλλά ειναι ενα υπολογίσιμο ποσό για της διακοπές.
    Σε αυτοκινούμενο καλυτέρα να μαθεις.

Δύσκολο ταξίδι αλλα σιγουρα μοναδικο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Εκτός από αυτό, οι χώρες που αναφέρονται (Αλβανια, Βοσνια) θεωρουνται "υψιλου ρισκου" οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μια εταιρεια ενοικιασεως θα χαρεί με την ιδέα ένα όχημα της να ταξιδέψει εκει.
    Αυτό μόνο σε συνεννοηση με την εταιρεία μπορεί να ξεκαθαριστεί.

Ωραίο ταξιδι αλλά όχι με την προσδοκία να έχει χαμηλό μπατζετ. Είναι κάτι διαφορετικό, αλλά όχι απαραίτητα φτηνότερο. Μόνο το μίσθωμα βγαινει σίγουρα όσο ένα καλό δωμάτιο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Συναδελφος το ειχε κανει αυτο.
    Καποια εταιρεια στην Θεσσαλονικη νοικιαζε αυτοκινουμενα για τετοια χρηση.
    Αλλα καλυτερα να ξανασκεφτοσουν καποια απο τα μερη που θες να πας και σε τι κινδυνους μπορεις να θεσεις την οικογενεια σου, ειδικα μικρα παιδια, με αυτο τον τροπο ταξιδιου.

Νέο μέλος
    Είναι δύσκολες χώρες αυτές για ταξίδι με τροχόσπιτο; Δεν ξέρω αν έχουν οργανωμένα camping για στάση για παράδειγμα.

Σίγουρα δεν θα ήθελα να θέσω σε κίνδυνο την οικογένεια μου .

Άλλη εναλλακτική για μας θα ήταν ένα τέτοιο ταξίδι σε Βαλτικές χώρες ή σε σκανδιναβικές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παλιοτερα που σχεδίαζα κάτι παρομοιο αλλά χάλασε η παρέα είαχα βρει σαν VFM το IndyCampers.

Το δικό μου πλάνο ήταν να πάω αεροπορικώς Ισπανία και να κάνουμε εκεί τη βόλτα μας. Εξυπηρετεί διάφορες χώρες και διαφέρουν οι τιμές αναλόγως από που θα παραλάβεις και που θα παραδώσεις.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF