Σελίδα 42 από 49 ΠρώτοΠρώτο ... 323738394041424344454647 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 616 έως 630 από 723

Θέμα: Μέγαρα και το χάλι τους.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Βάζω αυτό εδώ σε πρώτη φάση.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-athl...d-14-2007.html

Τώρα που θα είναι ξεκάθαρο τι και πως ας γράψω εν συνεχεία και εγώ την αποψάρα μου (με μερικές νομικές πινελιές) .
    Εγω επανέρχομαι πάντως στο αφελές ερώτημα μου.
    Το ΦΕΚ που ορίζει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές λειτουργίας πίστας (αυτοκινητοδρομιο), αναφέρει στο άρθρο 1
    Αυτοκινητοδρόμιο είναι χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και αποτελείται από το σύνολο των υποδομών:
    α) πίστας αγώνων αυτοκινήτου,
    β) κτιριακών εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν και διευκολύνουν τους αγώνες αυτοκινήτου και
    μπλα μπλα μπλα

Επομένως τι; καμία πίστα και ουδέποτε δεν θα φιλοξενεί F1, καρτ, quad, μοτοσυκλέτα, πατίνι και οτιδήποτε δεν ορίζεται ως "αυτοκίνητο", ή ο νομοθέτης μιλάει με την κυριολεξία του όρου αυτοκίνητο (αυτοκινούμενο όχημα δλδ)

Γιατί αν συμβαίνει το 1ο, κάτι χάνω. Αν συμβαίνει το 2ο, μήπως έτσι ορίζει ο νόμος τα μηχανοκίνητα οχήματα γενικά;

Όχι πως θα βρεθεί κάποιος να χώσει 200 εκατομμύρια για μια πίστα με προδιαγραφές που δεν έχει ούτε το Mugello, απλά για να καταλάβουμε το πνεύμα του νομοθέτη.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o teos Προβολή μηνύματος
    Ειναι επικυνδινα γιατί δε λεει πουθενά ότι σου παίρνουν καινουριο μηχανάκι οταν βρόντηξεις ρε...
    Είναι επικύνδινα αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, γιατί αντί να φύγεις με σπασμένο πόδι, θα σε φύγουν τέσσερις!
    Φοράμε στολή και γινόμαστε αθάνατοι!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Το ΦΕΚ που ορίζει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές λειτουργίας πίστας (αυτοκινητοδρομιο), αναφέρει στο άρθρο 1
    Αυτοκινητοδρόμιο είναι χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και αποτελείται από το σύνολο των υποδομών:
    β) κτιριακών εγκαταστάσεων που υποστηρίζουν και διευκολύνουν τους αγώνες αυτοκινήτου και
    μπλα μπλα μπλα

Επομένως τι; καμία πίστα και ουδέποτε δεν θα φιλοξενεί F1, καρτ, quad, μοτοσυκλέτα, πατίνι και οτιδήποτε δεν ορίζεται ως "αυτοκίνητο", ή ο νομοθέτης μιλάει με την κυριολεξία του όρου αυτοκίνητο (αυτοκινούμενο όχημα δλδ)

Γιατί αν συμβαίνει το 1ο, κάτι χάνω. Αν συμβαίνει το 2ο, μήπως έτσι ορίζει ο νόμος τα μηχανοκίνητα οχήματα γενικά;

Όχι πως θα βρεθεί κάποιος να χώσει 200 εκατομμύρια για μια πίστα με προδιαγραφές που δεν έχει ούτε το Mugello, απλά για να καταλάβουμε το πνεύμα του νομοθέτη.
    Εκεί λοιπόν υπάρχει κενό! Δεν υπάρχει φεκ με προδιαγραφές για πίστες μοτο? (ερώτηση)
    Και αν όχι, πόσο μπορούμε να πιέσουμε να υπάρξει? Δεν υπάρχουν κάτι ομοσποδίες κλπ κλπ κλπ;
    Το έχουν ψάξει?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Maira Προβολή μηνύματος
    Αν έχει άδεια γιατί πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να μπω......

Μόνο με το μοτό όμως για να έχουμε μια εικόνα ποιος είναι δίπλα μας!

Δλδ μέχρι το 22 που είχε άδεια, ή Σέρρες έχεις πάει; Γιατί είπες πως δεν πηγαίνεις για δικούς σου λόγους.
    Οποτε προς τι η εισαγγελική προσέγγιση προς κάτι που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει γενικά; Γιατί κάπως έτσι ακούγεσαι να πω την αλήθεια.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Είναι επικύνδινα αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, γιατί αντί να φύγεις με σπασμένο πόδι, θα σε φύγουν τέσσερις!
    Φοράμε στολή και γινόμαστε αθάνατοι!

Βρε καλή μου δεν εχεις την παραμικρή επαφή με την πίστα....δεν εχεις καν ακουμπήσει την άσφαλτο δίπλα στο κέρμπ και επιμένεις οτι ξερεις τι και πως...ρε τι κακό είναι αυτό δω μεσα...η φωτεινή παντογνωσια ειναι κολλητική μάλλον...

I rest my case.....και στην τελική θα το πω γιατί θα σκάσω.. ΌΠΟΙΟΣ ΦΟΒΆΤΑΙ ΠΈΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΆΤΑΙ....αι στο καλό πχια...
    Throttle that mysterious friend of ours

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Είπα ότι δεν έγινε ανάκληση την ημέρα που πήγαν οι αστυνομικοί όχι ότι δεν έγινε ποτέ στην ιστορία της .
    Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανάκληση .
    Επίσης η ανάκληση που ανέβασες δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για ασφάλεια κλπ , είχε αλλάξει αρμοδιότητα η έκδοση αδειών και ουσιαστικά η περιφέρεια είπε είμαι αναρμόδιος να εκδώσω άδεια και σου την απορρίπτω .

Δεν έχω κατάλαβει ακόμα τι προσπαθείς να πεις . Ούτε το ύφος για να είμαι ειλικρινής .
    Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο!
    Η πίστα δεν έχει άδεια, για όποιο λόγο δεν έχει.....
    Μας έχουν μπαλάκι να διαλέξουμε πλευρές (ποιος είναι ο λύκος και ποια η κοκκινοσκουφίτσα)
    Η πίστα δεν πληροί προϋποθέσεις ασφάλειας.....
    Και αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να είμαστε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα, ψάχνουμε να δούμε πώς μπορούμε να μπούμε σε μια πίστα που.... ωχ αδερφε δε βαριέσαι, αυτήν έχουμε, και τι να γίνει τώρα!

Τώρα για το ύφος δεν ξέρω..... Ο καθένας το λαμβάνει όπως θέλει!
    Νομικό πάντως δεν είναι!

Δλδ μέχρι το 22 που είχε άδεια, ή Σέρρες έχεις πάει; Γιατί είπες πως δεν πηγαίνεις για δικούς σου λόγους.
    Οποτε προς τι η εισαγγελική προσέγγιση προς κάτι που μάλλον δεν σε ενδιαφέρει γενικά; Γιατί κάπως έτσι ακούγεσαι να πω την αλήθεια.
    Έχω αναφέρει τους λόγους που δεν έχω μπει ακόμα.....
    Μπορώ να πω ότι απλά έτυχε......
    Όχι ότι δεν με απασχολεί και δε με ενδιαφέρει να μπω....
    Σέρρες έχω πάει. Καμία σχέση! Άλλο επίπεδο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    μπλα μπλα μπλα

Γνώμη μου παντως είναι ότι ο νομοθέτης μιλάει για την κυριολεξία του όρου, το οποίο περιλαμβάνει όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο!
    Η πίστα δεν έχει άδεια, για όποιο λόγο δεν έχει.....
    Μας έχουν μπαλάκι να διαλέξουμε πλευρές (ποιος είναι ο λύκος και ποια η κοκκινοσκουφίτσα)
    Η πίστα δεν πληροί προϋποθέσεις ασφάλειας.....
    Και αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να είμαστε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα, ψάχνουμε να δούμε πώς μπορούμε να μπούμε σε μια πίστα που.... ωχ αδερφε δε βαριέσαι, αυτήν έχουμε, και τι να γίνει τώρα!

Τώρα για το ύφος δεν ξέρω..... Ο καθένας το λαμβάνει όπως θέλει!
    Νομικό πάντως δεν είναι!
    Οι οποίες είναι;;; Γιατί μέχρι τώρα μιλάς με υποθέσεις, γενικόλογα και με απόλυτο τρόπο: «Α δεν έχει άδεια αφού! Άρα μη ασφαλής για μοτό» Μάλιστα επιμένεις χωρίς να έχεις μπει στην πίστα.

Επίσης δε νομίζω εδώ μέσα να είμαστε του «ωχ αδερφέ και δε βαριέσαι» όπως με ευκολία κατηγορείς. Ίσα, ίσα που όλοι απαιτούμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο μια και καλή. Ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω βρε Ιωάννα
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Και για να εξηγούμαστε, δε διεκδικώ το αλάθητο, ούτε λέω ότι έχω την απόλυτη εμπειρία επειδή έτυχε να μπω δυο φορές στα Μέγαρα
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Οκ, όπως νομίζεις. Απλά, βλέπω ότι παρακολουθούν άτομα που έχουν γράψει χιλιάδες χλμ στα Μέγαρα και δεν έχει κανείς το ύφος "Ή θα είναι τέλεια και όπως λέει ο νόμος ή μη σώσει να ξανανοίξει" και λέω να κόψω λίγο.
    Για να μην μιλάνε αυτοί, τι να πω εγώ που έχω κάνει συνολικά 300-500 γύρους στα Μέγαρα, ή εσύ που δεν έχεις κανέναν.

Ας περιμένουμε την πίστα που οραματίζεται το ΦΕΚ καλύτερα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Οι Σέρρες άλλο επίπεδο??
    Το ξέρεις πως οι Σέρρες λειτουργούν με άδεια ξενοδοχείου?
    Το ξέρεις με τον τελευταίο θάνατο του Βούλγαρου ήρθε εισαγγελικό κλιμάκιο από εκεί και βρήκε κάμποσα σημεία λάθος και επικίνδυνα?
    Το ξέρεις πως στην κ1 αν φύγεις ευθεία δεν έχει αμμοπαγιδα λόγο των ντραγκστερ και αυτό είναι εντελώς παράνομο?
    Το ξέρεις πως σε αυτή την παρανομία σκοτώθηκε ο Βούλγαρος(αν και μάλλον άλλο έπαθε αλλά τεσπά) και έφυγε γνωστός μου που έμεινε από φρενα με 270 και βγήκε ΕΞΩ από την πίστα στο χαντάκι και έσπασε τα ισχία και γαμηθηκε?επειδή ακριβώς δεν έχει αμμοπαγιδα.
    Οπότε μην λες πολλά όταν δεν έχεις καμία γνώση.
    Σε όλες τις πίστες μπορείς να σκοτωθείς.
    Ποιος άλλωστε δεν θυμάται πέρυσι που ο τοπρακ την γλύτωσε από θαύμα που κοπανησε σε ΓΩΝΙΑ τοίχου 10 μέτρα από την πίστα!
    Ότι ΠΡΈΠΕΙ να βελτιωθούν τα μέγαρα είναι δεδομένο.αλλα έγινες λίγο γραφική με το πείσμα σου να μας πείσεις γιατί δεν έχω καταλάβει.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    ...
    Στις Σέρρες έπεσε ο κύριος όμως.. Γιατί ένας έπεσε πάνω του.. Στο άλλο επίπεδο, όπως και στου εξωτερικού γίνονται τέτοια "αγωνιστικά συμβάντα " (έκει που φαίνεται να βασίζει όλο του το αφήγημα).. Αυτά σε μια κλειστή διοργάνωση μπορεί να συμβούν οπουδήποτε..

Και εστω ότι του Ζαφειροπουλου η οργάνωση έχει κενά. Ο Χαλαρης τι φταίει? Αν αύριο εμείς μαζέψουμε 50 μπορούμε να μπούμε, στη δική μας διοργάνωση, που σε ξέρω και με ξέρεις, και να βάλουμε ότι κανόνα θες ?

Ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε με την ερώτηση του και ήξερε ακριβώς που θα οδηγήσει όλο αυτό..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Λίγες μέρες πριν την συνέντευξη είχε γράψει ο r1 ότι ήταν μπροστά στην κουβέντα των δύο στις Σέρρες και στα "θα σου δείξω εγώ κτλ".. το βίντεο, και όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.. Είναι η απόφαση ενός ανθρώπου να πιέσει όπως μπορεί έναν άλλο για μια αντιδικία.

Δεν ξέρω τι επιτρέπεται και τι όχι στα Μέγαρα. Η στις Σέρρες. Ξέρω όμως ότι αυτά τα δύο υπάρχουν και το ένα έκλεισε για άλλη μια φορά, από ένα άσχετο εντελώς συμβάν, χίλια χιλιόμετρα μακριά. Και αυτό στο δικό μου μικρό μυαλό, μου φαίνεται απίστευτο και εντελώς υποκριτικό.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Τι ακριβώς συζητάμε τώρα?

Η εισαγγελέας είναι προφανώς ΑΣΧΕΤΗ που δεν κίνησε αυτόφωρη διαδικασία ενώ δεν υπάρχει ΑΔΕΙΑ λειτουργίας.

Μπορεί να υπάρξει εγκύκλιος/απόφαση/ανάκληση ή αναψηλάφηση της άδειας των Μεγάρων. Αλλά την δεδομένη στιγμή υπήρχε άδεια για την χρήση που γίνονταν ή έστω ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΡΗΤΩΣ.

Τώρα το αν η πίστα ήταν ασφαλής ή όχι , αν πληροί τα κριτήρια ή όχι και ποια κριτήρια και για ποια χρήση είναι στην κρίση των δικαστών και των αρμόδιων οργάνων να ερμηνεύσουν το Animus του νομοθέτη.
    Μία φορά (νομικά) ξεκάθαρο δεν είναι όπως απλοϊκά έγραψε ένας φίλος παραπάνω περί κατανόησης της ελληνικής γλώσσας .

Πάω να παραγγείλω ένα φίλτρο DNA τώρα για να μπω Μέγαρα στο Extreme Track Days σε κανέναν μήνα.
    The Dirty Harry

Παρόμοια θέματα

1. "Η μοτοσυκλέτα, ο μοτοσυκλετιστής και το ταξίδι τους".
    από requiem στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/08/2008, 23:58
  2. Προς οσους αγορασαν απο την Touratech και πιανει το χερι τους!
    από Vstrommer71 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2007, 00:29
  3. Σήμερα το βράδυ μπύρα και βόλτα με τους Θεσσαλονικείς...
    από Tropeas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2006, 17:12
  4. O Osama και το συγκρότημά του
    από Ora_Nihil στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2004, 11:30
  5. η πριγκίπισσα και το βατράχι
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/01/2004, 15:17

Κανόνες δημοσιεύσεων