Δεν ξέρω πως προκύπτει το 4 εκατομμύρια, λίγα μου φαίνονται. Ρώτησα τον κουνιάδο μου που εργάζεται πολλά χρόνια ως γεωλόγος με ειδίκευση στα ασφαλτικα έργα το πόσο κοστίζει ανά χλμ ένας δρόμος με σωστές προδιαγραφές. Μου απάντησε :
Καλησπέρα Βύρωνα
Το δικό μας έργο είναι περίπου 72 χιλιόμετρα μαζί με τους κόμβους και είχε αρχικό κόστος 400 εκατομμύρια μαζί με τους παραδρομους. Τώρα αν έχει έντονο ανάγλυφο, σύριγγες κλπ σίγουρα θα πάει παραπάνω.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, βγαίνει 5,5 εκατ. ανά χλμ. Σε ένα ψάξιμο που έκανα, ο Δήμος Μεσσήνης είχε επισκεφθεί την πίστα των Σερρων, προκειμένου να εκμεταλλεύεται το παλιό αεροδρόμιο της Τριοδου. Το 2012,το κόστος υποδομών της πίστας των Σερρων ήταν 20 εκατομμύρια...
Σε αυτό δεν υπολογίζεται το κόστος γης, αν δεν κάνω λάθος η έκταση ήταν του Δήμου.
https://kalamatajournal.gr/messinia/...B4%CE%BF%CF%85
Επειδή ο πατέρας μου έχει ρίξει πολλά εκατομμύρια τετραγωνικά ασφαλτικων είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν και το κόστος μπορεί να έχει τρομακτικές διαφορές.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το υπέδαφος.
Αλλά πέρα από αυτό οι προδιαγραφές για αγώνα f1 σε ασφάλτικα θέλουν πάρα πολλά εκατομμύρια.
Δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο.
Ενδεικτικά η τελευταία εργολαβία στις Σέρρες που περιελάμβανε αλλαγή ασφαλτοτάπητα ήταν αν θυμάμαι καλά περίπου 450.000.
Και μίλησα χωρίς βοηθητικές εγκαταστάσεις box κλπ!
Πόσο πιστεύεις πως κόστισαν τα μέγαρα???
Σκέψου τα μέγαρα+500μέτρα μήκος ολοκαίνουργια άσφαλτο με 2-3 μέτρα παραπάνω πλάτος!
Τέλεια!
Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 11/06/2025 στις 22:37.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
Καλησπέρα.Η χώρα πάει κατά διαόλου.Ποια πίστα και κολοκύθια?Το 32 λένε θα χουμε κλαμματα.Παμε για εθνική σύνταξη.Ας προσγειωθούμε λεω
Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Απλα στέκομαι στο γράμμα των προδιαγραφών, οι οποίες φαίνονται απόλυτες (και δεν καταλαβαίνω γιατί). Τα 400 στρέμματα δείχνουν προς πίστα προδιαγραφών Catalunya, η οποία μάλλον θα έτρωγε κόκκινη κάρτα γιατί δεν είναι επίπεδη. Και λοφακια έχει, και ανηφόρες και κατηφόρες.
Το κόστος είναι πάντα σχετικό, τα 5.5 εκατ. αφορούν σύγχρονο αυτοκινητοδρομο (για το νέο κομμάτι Πάτρα Πύργου μιλάμε), αλλά είναι ενδεικτικό το ποσό ακριβό είναι το σπορ όταν ξεκινάει από χώμα και πέτρες. Τα 20μυρια πριν 13 χρόνια χωρίς κόστος γης, δίνουν μια τάξη κόστους για πίστα τύπου Σερρών, για τον αναμενόμενο χρόνο απόσβεσης.
Τελευταία τροποποίηση από billyka; 11/06/2025 στις 23:21.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!