Ο μετρητής απόστασης με Λέιζερ για εσωτερικό χώρο είναι οκ, σε εξωτερικό χώρο με δυνατό φως δεν δουλεύει. Έχει και κλισιομετρο σε μοίρες.
εμενα βγηκαν τα μπουλονια αλλα πηραν και τα μπουζονια μαζι τους
Και εγώ είχα σπάσει ένα από σέατ.
Αλλά δε φταίνε αυτά. Αν τα μπουλόνια είχαν 80, 90 ή 100, 110Νμ, μια χαρά θα έκαναν τη δουλειά τους.
Ακόμα και αν είχαν 140 ή 170.
Στο πεζό της γυναίκας, μετά από αλλαγή ελαστικών έβαλα το δυναμόκλειδο σε αριστερόστροφη λειτουργία και το ρύθμισα στα 200Νμ. Το μπουλόνι (17άρι παρακαλώ με 14άρα ζάντα) δε κουνήθηκε καθόλου. Ο κατασκευαστής δίνει νομίζω 80Νμ ροπή.
Sent from me using a computer.
Καλά κάνετε και τα τσεκάρετε...
Σημερινή φωτο, μετά από αντικατάσταση προ 20ημερου του πίσω δισκόφρενου σε συνεργείο Yamaha.
Έβγαζε κούνημα στις μικρές ταχύτητες, το πήγα σήμερα στον λαστιχά, μιας και φαντάστηκα πως κάποιο θέμα είχε το σετ λάστιχο ζάντα.
Είτε δεν έβαλαν καθόλου το παξιμαδι του άξονα, είτε το έσφιξαν με το χέρι.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Μόνο που το παξιμάδια ασφαλείας μετά από 1-2 χρήσεις δεν είναι πια "ασφαλείας", αλλά κοινό παξιμάδι.
θεωρητικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται δεύτερη φορά, τουλάχιστον σε σημαντικά σημεία εφαρμογής.
Το βασικό είναι σφίξιμο στη σωστή ροπή, αν έχει τρύπα ο άξονας και το παξιμάδια είναι τύπου "σχιστό" ("castle nut" αγγλιστί) μπαίνει κοπίλια, αν δεν έχει τρύπα ο άξονας μπαίνει έλασμα (ροδέλα με αυτιά) ή μπορεί να μην υπάρχει και τίποτα.
Στο εντουράκι μου που κοπανιέται από εδώ και από εκεί, δεν έχει τίποτα από τα δύο και δεν έχει κουνηθεί, ούτε για πλάκα το παξιμάδι.
Άρε ΚαΤεΜάρα "τα πάντα εν σοφία εποίησες".![]()
Τελευταία τροποποίηση από SeniorCanardo; Χθες στις 14:34.
Oldfarts never die