Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 150 από 163

Θέμα: Trail Braking

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Γιατί να φρενάρεις μέσα στη στροφή;;;
    Ξεκίνα να διαβάζεις το θέμα από την αρχή.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    OK....
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o teos Προβολή μηνύματος
    Όποιος εχεο οδηγησει πραγματικότητα γρήγορα και ξερει εχει χρησιμοποιήσει engine brake για πολλούς λόγους..όποιος οχι ψάχνει τη θεωρία και λεει οτι βρίσκει στο νέτ..προχωραμε....σιγά τι επειδη όλοι οι κατασκευαστές έχουν φέρει την τεχνολογία απ τους αγώνες στο δρομο που λέγεται engine brake control?τι ξέρουν αυτοί και οι άλλοι στα χιπι και τα μπισιμπι

Ααααα ρεεεεε
    Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο να καταριέται τόσο πολύ το EB ήταν τόσο αλλιώς τα μηχανάκια τα αγωνιστικά το 80 που γράφτηκε, ή είναι τόσο ότι νάναι ο Keith;

Εννοεί το αποτελεσματικό φρενάρισμα. Και το γκάζι να κλείσεις, το μηχανάκι θα κόψει. Αν κάποιος με ρωτήσει, όμως, "πώς να φρενάρω", θα του πω να πιέσει τα φρένα.
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος
    Γιατί μου αρέσει!!!!!
    Γιατί σβήνει το φρενάρισμα πιο ομαλά και έχει να κάνει με τον τρόπο οδήγησης του κάθε αναβάτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Είναι άλλο το φρενάρω μέσα στη στροφή και εντελώς άλλο το φρενάρω ΜΕΧΡΙ το μέσο της στροφής!
    Το ένα είναι στιγμιαίο το άλλο έχει διάρκεια.αλλαζει ΟΛΗ η μηχανική της μοτοσυκλέτας με αυτή την διαφορά.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Είναι άλλο το φρενάρω μέσα στη στροφή και εντελώς άλλο το φρενάρω ΜΕΧΡΙ το μέσο της στροφής!
    Το ένα είναι στιγμιαίο το άλλο έχει διάρκεια.αλλαζει ΟΛΗ η μηχανική της μοτοσυκλέτας με αυτή την διαφορά.
    Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει περί trail braking. Πρέπει να πιάσω το νήμα από την αρχή όπως είπε ο Χάρης ή/και να γουγλάρω το θέμα. Απλώς έτσι όπως γράφτηκε μου έκανε εντύπωση.
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει περί trail braking. Πρέπει να πιάσω το νήμα από την αρχή όπως είπε ο Χάρης ή/και να γουγλάρω το θέμα. Απλώς έτσι όπως γράφτηκε μου έκανε εντύπωση.
    Κάπου εδώ να τονίσουμε οτι το trail braking δεν προτείνεται σε αρχάριους αναβατες η ανασφαλείς μιας και δε θα προσφέρει κατι παραμονο παραπανω άγχος και σκοτούρες κατα την οδήγηση..στο δρομο δε ειναι ακομα πιο απίθανο να το δουλεψει καποιος...
    Throttle that mysterious friend of ours

Παλαιό μέλος Το avatar του/της husky21
    στο δρομο δε ειναι ακομα πιο απίθανο να το δουλεψει καποιος...

Οχι αν εχει δει αρκετα βιντεο στο youtube

Αν δεν έχεις πρόσβαση σε σχολειο/"δασκαλο" που θα σε βάλει σε ελεγχόμενο περιβάλλον, μεγάλη προσοχή στο δρόμο. Με οτι αποφασίσεις να πειραματιστείς, καντο σε πολύ light εκδοχή ισα-ισα να δεις την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σου στα διάφορα inputs.

Αν ασχοληθείς επισταμένως , μονο κέρδος θα έχεις.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από husky21 Προβολή μηνύματος
    Οχι αν εχει δει αρκετα βιντεο στο youtube
    Εκτός απο τους random utubers, υπάρχουν πιστοποιημενοι δασκαλοι/σχολεία με δομημένη κι επι πληρωμή ύλη τα οποία μπορούν να είναι "θησαυρός " για κάποιον που δεν μπορεί, για οποιονδήποτε λόγο να παρακολουθήσει δια ζώσης (το οποίο είναι και το πιο αποτελεσματικό,φυσικά) .

Τωρα αν θες να επιμείνεις στην στείρα ειρωνεία, δικαίωμα σου
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

Κάπου εδώ να τονίσουμε οτι το trail braking δεν προτείνεται σε αρχάριους αναβατες η ανασφαλείς μιας και δε θα προσφέρει κατι παραμονο παραπανω άγχος και σκοτούρες κατα την οδήγηση..στο δρομο δε ειναι ακομα πιο απίθανο να το δουλεψει καποιος...
    Συμφωνώ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Αν δεν έχεις πρόσβαση σε σχολειο/"δασκαλο" που θα σε βάλει σε ελεγχόμενο περιβάλλον, μεγάλη προσοχή στο δρόμο. Με οτι αποφασίσεις να πειραματιστείς, καντο σε πολύ light εκδοχή ισα-ισα να δεις την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σου στα διάφορα inputs.

Αν ασχοληθείς επισταμένως , μονο κέρδος θα έχεις.
    Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι χωρίς δάσκαλο και που δε θα είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ιδιαίτερα για κάτι που για την καθημερινότητα και για τις βόλτες μου το πιθανότερο είναι πως δε θα χρειαστώ.

Συμφωνώ.

Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι χωρίς δάσκαλο και που δε θα είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ιδιαίτερα για κάτι που για την καθημερινότητα και για τις βόλτες μου το πιθανότερο είναι πως δε θα χρειαστώ.
    Το "δεν θα χρειαστώ " είναι σχετικό. Μπορεί να είναι κάτι που δεν θα χρησιμοποιείς σε τακτική βαση στο δρόμο , το οποίο όμως θα σε σώσει σε ένα αναπάντεχο σενάριο. Άρα θα το χρειαστείς. Πχ Φρενα υπο κλίση , καλή ώρα

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Φρένα υπό κλίση ξαφνικά δεν ειναι trail braking
    Throttle that mysterious friend of ours

Φρένα υπό κλίση ξαφνικά δεν ειναι trail braking
    Συμφωνώ. Το να ξέρεις όμως πως θα αντιδράσει η μοτοσυκλέτα σε αυτο το input , βοηθάει.

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. trail braking ???
    από McTalas στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2010, 17:21
  2. TRAIL RIDE 0-300 στα Κιούρκα 14/12
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2003, 15:20
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 13:31
  4. Ηρθαμε από το TRAIL!!! Φωτογραφικό υλικό:
    από Adventure-R στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 12:43
  5. TRAIL RIDE, θα ερθει τελικα κανεις για παρέα?
    από SeNNinhA στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 17:30

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF