Φανταστική βόλτα σε αγαπημένα μέρη!
Προσωπικά το βρίσκω υπέροχο που σου βγαίνει αυτό το συναίσθημα ανάμικτο με μια ανασφάλεια,έχεις επιπλέον κίνητρο,προχώρα!
Γιάννη (ο-gavros)έχεις δίκιο μας πάνε όπου τα πάμε το θέμα είναι να κάνεις την αρχή μετά ποίος σε πιάνει.
Γιάνν'ς(sanctusan) ζήσε για να ζήσεις ε εμείς απλά ζούμε καβάλα σε μία μηχανη.
Πάρη τώρα που το γεύτικα μου άνοιξε η όρεξη.
Τελευταία τροποποίηση από dumutrus; 25/06/2025 στις 23:18.
Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.
Με αυτά και με εκείνα ήρθε η Κυριακή η τελευταία μέρα του ταξιδίου πρώτος προορισμός το σπήλαιο της Ανεμότρυπας που δε προλάβαμε εχθές 10 άνοιγε 10:30 είμασταν μέσα η ξενάγηση κρατάει κανένα εικοσάλεπτο
μέσα στη σπηλία υπάρχει μία λιμνούλα αλλα και ένας καταράκτης που όμως ακόμα δεν είναι προσβάσιμος στο κοινό ελπίζουν του χρόνου.Με το τέλος της ξενάγησης άρχισε ο δρόμος της επιστροφής θα ξανα ανεβαίναμε στο Μπάρο από το Ματσούκι αυτή την φορά,στο δρόμο συναντήσαμε μία γέφυρα του μηχανικού τύπου Μπέλεϋ με έναν καταράκτη μα πέφτει στο φαράκι στα αριστερά μας
![]()
Όπως καταλάβατε μας άρεσε πολύ το σημείο αλλά έπρεπε να φύγουμε.Μέσα στο Ματσούκι το gps μας χώνει σε ένα ανηφορικο στενάκι που στο τελείωμα είχε στροφή,και μετά τη στροφή η κλίση γινόταν σαν κάθετος τοίχος,ένα μέτρο πρίν τελειώσει η ανηφόρα η μηχανη έσβησε από ατροφία από τη πολύ κλίση το φίλτρο δε τροφοδοτούσε την αντλία με αποτέλεσμα να μείνω από βενζίνη.Πατάω φρένο και νοι'θω τη μηχανή να γλιστράει 10 15 πόντους και να κοκκαλ'νει.Γυρνάω να δω τον Γιώργο και τον βλέπω να κρατάει τη μηχανή κόντρα,μόλις κατάλαβε οτι σβήνει ο κινητήρας έκανε ένα σάλτο και αμέσος κράτησε τη μηχανή να μην τη πάρει η κατηφόρα ο τσόγλανος με έσωσε από τα χειρότερα.Αφού συνήλθαμε από τη ταραχή συνεχίσαμε για την κορυφή, όπου συναντηθήκαμε με καμία 80 μηχανές ήταν οι salonica riders που κάναν διήμερο Καλαμπάκα Καλλαρύτες.
![]()
Η συνέχεια έλεγε στάση για καφέ στο Χαλίκι και από εκεί Μέτσοβο,να κυκλώσουμε την τεχνητή λίμνη του Αωού,Γρεβενά και Θεσσαλονικη μέσω εγνατίας
Στη πλατεία του Χαλικίου με τη θέα απέναντι
και κάπου στη λίμνη του Αωού.Στη λίμνη είχα το δεύτερο τρομακτικό περιστατικό του ταξιδίου πάνω σε μία στροφή η άσφαλτος ξαφνικά έγινε σαν βορβαδισμένος χώρος γεμάτο λακούβες σαν κρατήρες δυστυχώς μία δε κατάφερα να την αποφύγω και έπεσα μεσά το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που πίστεψα πως έσκασα το λάστιχο αλλά ευτυχός δεν συναίβει τίποτα οπότε και γυρίσαμε οδηγόντας.
Συμπεράσματα
Κάναμε κάπου 800χλμ τον Γίωργο φρόντισα να του βάλω κάτω από το ύφασμα των σαμαρίων που πίανουν στη σέλα ένα εξτρά σφουγγάρι επειδή σε προηγούμενες εξορμήσεις γκρίνιαζε οτι μετά τη μία ώρα πονούσε και ήθελε στάση.Με το σφουγγάρι δεν έκανε κιχ οπότε πρέπει να μεταποιήσω τη δεύτερη σέλα που έχω.Εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με τη σέλα ή τη θέση οδήγησης όσο είμασταν στα βουνά ,αλλά αυτή η εγνατία με ρίμαξε.Η μηχανή πάνω από τα 1000+ μέτρα στην εκκίνηση σαν να ήθελε λίγο συμπλεκτάρισμα για να ξεκινήση πάνω από το σημείο που σταματάν τα δέντρα να φυτρώνουν και η βλάστηση περιορίζεται στο γρασίδη σαν να τις έλειπε κάτι αλλά το εξισορρόπισα αυξάνοντας λίγο το ρελαντί κατα τα άλλα ότι της ζήτησα δε μου χάλασε χατήρι.
Τελευταία τροποποίηση από dumutrus; 26/06/2025 στις 00:36.
όλες οι φωτογραφίες είναι φοβερές, η γειτονιά το προκαλεί αυτό. Αυτή όμως με το γιο σου, φορτωμένοι στο μηχανάκι αυτό, είναι νομίζω το ανεκτίμητο σουβενίρ του μέλλοντος σας! τόσα κι άλλα τόσα λοιπόν, αφού τώρα ξεκλειδωσες.
το ανηφορακι τώρα.
if you know,you know...
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
ωραία βόλτα Δημητρη, ωραιο παρεάκι..αντε καιρος να πέσει το επόμενο κάστρο..προχώρα και μη μασας
..without engineers, science is just philosophy..
Συγχαρητήρια σε όλους Δημήτρη, υπέροχο ταξίδι καταπληκτικές εικόνες και η αυθεντική σου αφήγηση που αγαπώ ιδιαίτερα!
Πρέπει να πω και εγώ ότι σας καμάρωσα συνολικά αλλά η φωτό με τον γιο είναι το highlight ειδικά για εμάς που γνωριζόμαστε και όχι μόνο
Πάντα τέτοια όμορφα και μην ακούς κανένα παρά μόνο την καρδιά σου!
Μπράβο σε όλη την παρέα ,''δύσκολοι'' προορισμοί για εμάς τους Βόρειους .
Με το καλό στην επόμενη και σιγά σιγά πατέρας- υιός με τα δικά τους οχήματα !
Πόσο χρονών πρέπει να είσαι για να κυκλοφορήσεις κάτι πάνω από 125 Κ.Ε ;
when life gets complicated... i ride.
Γιάννη όπως το ακριβώς το είπες "ανεκτίμητο".
Τάσσο το πρόβλημα ήταν να κάνω την αρχή τώρα που είδα πως δουλεύει Δημήτρης ο πορθητής θα γίνω.
Παντελή κεράκι στα αυτία για τις σειρήνες και οδηγό τη καρδία.
Που θα πάει ελπίζω να το ζήσω σύντομα έχει ο Θεός,από 21 και πάνω είσαι σε θέση να βγάλεις το Α2 οπου ουσιαστικά οδηγείς κάτι πάνω από 125.
Παιδία σας ευχαριστώ για τις ευχές σας εύχομαι και εσείς να κάνετε πράξη ότι ονειρεύεστε.![]()
Μπράβο Δημήτρη!
Πολύ ωραίο ταξίδι και ακομα καλύτερη περιγραφή!
Και στα επόμενα
Ωραίος ο Γιώργος!
Να τον χαίρεσαι![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2