Για πάμε άλλες 80 σελίδες.
Λοιπόν, όπως ίσως γνωρίζετε, το PCX πουλήθηκε. Πριν λήξει η εγγύησή του ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Και αγοράστηκε ένα ολοκαίνουριο 2025 Honda Forza 350. Γιατί η αναβάθμιση; Διότι δε μένω στη χειρότερη και ασχημότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δεν τρώω κίνηση, δεν πήζω σε στενά και φανάρια και ζέστη. Δεν κινούμαι καθημερινά, αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα. Και όταν κινούμαι είναι κατά βάση είτε σε αποστάσεις λίγων χιλιομέτρων σε ανοιχτούς, άνετους δρόμους (Μαραθώνος και τριγύρω), είτε σε μεγαλύτερες αποστάσεις μέσω ΑΟ. Και κάποιες πιο μακρινές, "φορουμίσιες" βολτούλες των 200, 300, 500 χλμ αυθημερόν που γίνονται καθαρά για ευχαρίστηση.
Το Forza, λοιπόν, φαίνεται εξαιρετική επιλογή. Κούντος στον πιτεράιντερ που μου έβαλε την ιδέα. Το μηχανάκι είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Μοτέρ βελούδο, όσο γκαζάκι χρειάζεται (130 χωρίς καμία πίεση), άνεση, χώροι (2 φουλ φέις και έχει κι άλλο, δεν έχω βάλει καν μπαγκαζιέρα), με την ψηλότερη ζελατίνα + την ηλεκτρονική ρύθμιση δε θυμάμαι καν πώς ακούγεται ο άνεμος, εξαιρετικά ευκολοδήγητο, πάει, στρίβει, κάνει τα πάντα ιδιαίτερα ευχάριστα.
Γιατί σκέφτηκα να το πουλήσω, λοιπόν; Διότι υπάρχει κάτι ακόμα που θα μπορούσε να ικανοποιήσει όλες τις παραπάνω - ελάχιστες - ανάγκες μου, και να προσθέσει έξτρα ευχαρίστηση: μια μοτοσικλέτα.

Έχω κλειστό γκαράζ, μένω εξοχή, κινούμαι μια στο τόσο, οι συνθήκες είναι ιδανικότατες. Εδώ θα πω την αλήθεια, κι ας κλάψετε οι περισσότεροι, θα σας περάσει: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ. Ναι. Η γυναίκα μου με ζαλίζει εδώ και λίγο καιρό να πάρω μοτοσικλέτα, κι εγώ επιμένω πόσο καλύτερο είναι το σκούτερ σαν πακέτο. Δεν ήθελα να πάρω μοτοσικλέτα. Μετά το 675R σκεφτόμουν ότι έχουν τελειώσει για μένα. Τα υπέρ δεν επισκιάζουν τα κατά. Πλέον. Έκανα τις μαλακίες μου, άλλαξα 500 μηχανάκια, τα χάρηκα στο μέγιστο, αλλά τελείωσε.
Ωστόσο με έβαλε σε σκέψεις τις τελευταίες μέρες και σκεφτόμουν "χμ, γιατί όχι μια τελευταία ευκαιρία;". Ίσως δεν έχω άλλη. Δεν είμαι 25 χρονών πλέον. Και τι έχω να χάσω; Εκτός του να πεθάνω (

), η μόνη άλλη έννοια είναι το οικονομικό. Αλλά αγοράζοντας ένα καλό μεταχειρισμένο δε χάνεις τίποτα. Ή ελάχιστα. Οπότε η άμεση σκέψη μου ήταν να πουλήσω το σκούτερ (εξ ου και η αγγελία) και να το κάνω μοτοσικλέτα. Αλλά το σκεφτόμουν όλο το ΣΚ... ΔΕ θέλω να διώξω το σκούτερ στην πραγματικότητα. Έχει ΜΟΝΟ θετικά, το έχω αγοράσει καινούριο, άρα θα χάσω λεφτά, και το έχω φέρει στα μέτρα μου και με ευχαριστεί πλήρως. Δεν πουλάς ένα τέτοιο μηχανάκι. Ειδικά εφόσον πιθανότατα η μοτοσικλέτα θα έρθει και θα φύγει, και μετά θα κλαίω και θα χάσω κι άλλα λεφτά για να πάρω νέο Forza.

Αν η μοτοσικλέτα μείνει τελικά, και οι ανάγκες δεν αλλάξουν, οκ, πουλάω το σκούτερ. Αλλά στην παρούσα φάση, και δεδομένου ότι δεν είμαι πλούσιος (αλλιώς δε θα υπήρχε ποτέ τέτοιο δίλημμα), θεωρώ πιο έξυπνη επιλογή να κρατήσω το σκούτερ και να κόψω τον λαιμό μου να βρω λεφτά για να πάρω τη μοτοσικλέτα των ονείρων μου*. Εντός λογικού μπάτζετ πάντα. Εγώ δε δίνω 10+ χιλιάρικα για μοτοσικλέτα. Για να δούμε...
* ή και όχι. Μπορεί να μου ξαναπεράσει αύριο.