Φωτό θα μπουν όλες μαζί στο τέλος
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Έχω μόλις γυρίσει από την βόλτα μιας εβδομάδας. Κάθομαι στην βεράντα μου, με το laptop μπροστά μου, ένα απαλό αεράκι φυσάει και ρουφάω άλλη μια τζούρα από την μπύρα μου κοιτώντας τον κέρσορα να αναβοσβήνει στην λευκή οθόνη. Τι να πρωτογράψω; Τι να πρωτοθυμηθώ; Βρήκα αυτό που έψαχνα; Για άλλη μια φορά η απάντηση είναι όχι.
Νομίζω πως ηθελημένα δεν το βρίσκω, ενώ τα σημάδια με οδηγούν εκεί, εγώ το αποφεύγω. Είμαι με την θέληση μου εγκλωβισμένος σε μια Οδύσσεια που ξέρω πως μόλις βρω την Ιθάκη θα τελειώσει. Βλέπω τα σημάδια και τα αγνοώ επιδεικτικά για να κρατήσει λίγο παραπάνω. Για να έχω την δικαιολογία να συνεχίσω να είμαι στον δρόμο.
Στα απλά διαδικαστικά είναι όλα εύκολα. 8 μέρες, 3795 χιλιόμετρα, 8 χώρες συμπεριλαμβανομένου και την Ελλάδας, 220 λίτρα βενζίνης. Στα συναισθήματα όμως και στις εικόνες αρχίζουν τα δύσκολα. Τι να βάλεις και τι να αφήσεις έξω; Πόσους ανθρώπους γνώρισες, σε ποια καφενεία έπιασες κουβέντα, πόσες εικόνες είδες την ώρα που χάθηκες. Συζητήσεις και χαμόγελα, μοιράσματα και βοήθειες. Στάσεις σε κορφές βουνών, και κάτω από δέντρα δίπλα σε ποτάμια. Ανθρώπους που είχες στο μυαλό σου, και υποχρεώσεις που σε κυνηγούσαν.
Κάπως έτσι έγινε πράξη η βόλτα.