Απλα Γιώργος...τιποτα τρελό και αξιοπερίεργο..προχωράμε![]()
Απλα Γιώργος...τιποτα τρελό και αξιοπερίεργο..προχωράμε![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Ο Manalishi δεν ηταν που ρωτουσε συνεχεια στο καφε στη Γκουρα αν το πουλησε ή ακομα?
Ε, αντεξε 3 μηνες...καλα ηταν.
Ride(s) the wind of change...
Χωρίς πλάκα, το μηχανάκι είναι εκπληκτικό αν ψάχνεις premium μεσαίο σκούτερ. Βγαίνω Μαραθώνος, ΑΟ, έχω κάνει 500 χλμ αυθημερόν (μονοκάβαλος και δικάβαλος), ΕΟ, επαρχιακό, φουλ στροφιλίκι, όλα απροβλημάτιστα, άνετα, με υποδειγματικό δούλεμα. Εγώ το δίνω για προσωπικούς λόγους. Και επειδή είμαι λίγο βλαμμένος.
Όποιος θέλει κάτι τέτοιο, ουσιαστικά καινούριο αλλά ένα χιλιάρικο κάτω (έχει 6.890€ χωρίς τα έξοδα και τα έξτρα) και έτοιμο (δε χρειαζόταν κάτι εκτός της ψηλότερης ζελατίνας και της μπάρας), είναι εξαιρετική ευκαιρία. Και το μοντέλο ανανεώθηκε φέτος, οπότε για τουλάχιστον 2 χρόνια δε θα υπάρξουν αλλαγές, θα διατηρήσει την αξία του τελευταίου μοντέλου.
Δεν καίγομαι να το πουλήσω, το απολαμβάνω κάθε φορά που καβαλάω. Δεν υπάρχει τίποτα που δε μου αρέσει στο μηχανάκι. Έβαλα την αγγελία να υπάρχει. ΑΝ το πουλήσω, θα σκεφτώ κάτι άλλο. Όχι σκούτερ.
Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 27/06/2025 στις 16:36.
Life begins at 45°.
Για leasing είσαι
Κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά θα τα έχεις όλα συμπεριλαμβανομενα
Ακόμα θυμάμαι πολύ αρχές του 2000 με τον κολλητό μου
( Θεός σχωρεστον, έφυγε σε τροχαίο μικρός) με ΖZR και Fireblade 900 να αναστατώνουμε την Καβάλα,,burnout στα φανάρια στο κέντρο περιμένοντας το πράσινο,ΙΧδες να μας βρίζουν για το ντουμάνι,να βλέπουμε 300 στο κοντέρ του Zzr στην ευθεία στην είσοδο της πόλης από Ξάνθη μεριά και χίλιες άλλες μ@λ@κιες,πολύ καλό εργαλείο,με το διπλό ραμαιρ ήταν .
when life gets complicated... i ride.
Ποιος έχει βασικές γνώσεις κινητήρα εσωτερικής καύσης να πει μια γνώμη πλιζ γιατί έχω πήξει.
Θα έχω 38mm εισαγωγή (τώρα 36mm) και θέλω να χρησιμοποιήσω 38mm σωλήνες εξατμίσεων (τώρα 32mm).
Αν καταλαβαίνει κάποιος πιθανό σφάλμα θα είναι χρήσιμο.
Μην ασχοληθούμε πως θα το κάνω, το έχω λύσει.
Θέλω να πετύχω μέγιστη ελευθερία μετά τις κεφαλές, αν κάτσει κανας βαθμός πιο χαμηλή θερμοκρασία και την διαφορά στον ήχο.
Ρυθμίσεις στο μέγιστο δυνατότητων 38mm ψεκασμών.
Αν έχει εφαρμοστεί η συνταγή σου κάπου και τα αποτελέσματα στην απόδοση του κινητήρα σε βολεύουν για την χρήση που θέλεις να κάνεις τι σφάλμα να υπάρχει?
Μην προσπαθήσω κάτι που είναι πολύ βασικό λάθος. Αν είναι ενάντια σε κάποια αρχή κ.λπ.
Χόμπι κάνω μην παρεξηγείς, όπως άκουσα την πληροφορία πως για την κεφαλή θα λειτουργήσει θετικά (ίσως κρατώντας την με λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία)
έτσι θα ακούσω και κάποιο φίλο που θα έλεγε: μπορεί να χάνεις καύσιμο στις μοίρες που είναι ταυτόχρονα ανοικτές οι βαλβίδες..
Αυξάνοντας τις διατομές στην εισαγωγή φυσιολογικά μειώνεις την ταχύτητα του μίγματος, που θα έχει κάποιες αρνητικές παρενέργειες στη ροπή χαμηλά αλλά εάν κάποιοι το έχουν κάνει και δουλεύει οκ δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εάν δεν έχεις την πληροφορία αυτή είναι ρίσκο, εάν δεν σου αρέσει θα πρέπει να βρεις άλλη κεφαλή. Με την εξάτμιση το ρίσκο είναι χαμηλότερο ξαναγυρνάς στη μαμά και είσαι οκ.
Όσον αφορά το καύσιμο εφόσον υπάρχει overlap στον εκκεντροφόρο σε κάποιες στροφές του κινητήρα δουλεύεις αποδοτικότερα και οικονομικότερα σε κάποιες άλλες δεν έχεις καλή πλήρωση σε κάποιες άλλες μπορεί να έχει και υπερπλήρωση εκεί παίζουν ρόλο τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της εισαγωγής και της εξάτμισης.
Κατά τη γνώμη μου αυτά τα ξέρουν καλύτερα τα εργοστάσια τα ταιριάζουν όλα αυτά μεταξύ τους, και πουλάνε συνήθως μοτοσυκλέτες με ομαλή και ευχάριστη λειτουργία σε όλες τις στροφές.
Τώρα λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία κεφαλής λίγο πλουσιότερο μίγμα, ένα ψυγείο λαδιού ίσως...