Καλα χιλιομετρα...να το χαρεις...![]()
Καλα χιλιομετρα...να το χαρεις...![]()
προσέχουμε για να έχουμε!...
Κοίταξε, υπάρχει θέμα με την τροφοδοσία. Δεν πρόκειται να το ακούσεις από επίσημα χείλη γιατί αντιτίθεται στα όρια ρύπων.
Η λειτουργία του λ που παγίωσε ο μηχανικός, είναι ο τρόπος που λειτουργεί μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας ο κινητήρας.
Αν ανιχνεύσει παραπάνω καύσιμο, φαίνεται στην καμπύλη αλλά δεν ενεργοποιεί την μείωση καυσίμου.
Το εργοστάσιο υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί τον κινητήρα με το ελάχιστο ποσοστό καυσίμου στο μίγμα με αποτέλεσμα
να δουλεύει ήδη σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που μπορεί να πετύχει.
Η λειτουργία μείωσης του καυσίμου είναι εκτός της φυσικής λειτουργίας, μειώνει την ζωή του κινητήρα και κοστίζει στην πραγματικότητα όσο η κίνηση χωρίς αυτή.
Όταν ολοκληρώσεις το στρώσιμο, ρώτησε τον μηχανικό αν είσαι υποχρεωμένος να επαναφέρεις την λειτουργία, τι προσφέρει, αν θα την επανάφερε στο δικό του κ.λπ.
Θα ρωτήσω όταν κάνω το σέρβις των 1000, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξανακούσει αυτό που αναφέρεις, δεν ξέρω αν τους υποχρεώνει η αντιπροσωπεία να κάνουν αυτή την αλλαγή που λες και αν όντως την κάνουν αν μπορεί να αντιστραφεί. Η κατανάλωση κοντά στα 5 λίτρα για 451 κυβικά κινητήρα που είναι σε στρώσιμο, μου φαίνεται φυσιολογική, θα μου φαινόταν περίεργο να είναι τα 3.8 λίτρα/100 χλμ που δίνει η kawasaki. Τώρα όσον αφορά την θερμοκρασία, αν μιλάμε για τη θερμοκρασία του κινητήρα πάντα, εκτός αν εννοείς κάτι άλλο όταν αναφέρεσαι στη θερμοκρασία, οι θερμοκρασίες που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής, μέσα στην πόλη με 1η-2η σε κίνηση είναι 98-100 βαθμοί μέρα μεσημέρι με ντάλα ήλιο και 40+ βαθμούς και με το που πάει 105 λογικά ανοίγει το βεντιλατέρ και την ρίχνει αμέσως πίσω στους 98-100. Γενικά μου φαίνεται φυσιολογική θερμοκρασία για δικύλινδρο υγρόψυκτο σε αυτά τα κυβικά, αλλά δεν είμαι και μηχανικός οπότε μπορεί να λέω και χαζομάρες.
Ελέω του Euro 5, πλέον όλα έτσι δουλεύουν... μια χαρά οι θερμοκρασίες που αναφέρεις, τις ίδιες ακριβώς στις ίδιες συνθήκες είχα κι εγώ στα 3 τελευταία μου μηχανάκια (AC 300, AC 500 Και εσχάτως το Ζ)
Όταν το ρωτήσεις γράψε κι εδώ τι θα σου πουν να υπάρχει ως πλΕροφορία.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Εννοείται θα ενημερώσω όταν ρωτήσω να δω τι θα μου πουν οι μάστορες. Πάντως όσο ανεβαίνει ο χιλιομετρητής τόσο φαίνεται να αρχίζει να μειώνεται η κατανάλωση. Σήμερα στα 150 χιλιόμετρα παρατήρησα η μέση κατανάλωση έπεσε κατά κάτι λίγο, από τα 5 λίτρα στα 4.8, οπότε είμαι αισιόδοξος ότι μετά το πρώτο σέρβις μπορεί να δω τα 4.2-4.5/100χλμ.
Δυστυχώς με το euro 5 έτσι είναι τα πράγματα γενικά, οι κινητήρες δεν λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν. Εγώ προσωπικά το σκεφτόμουν πριν καν προχωρήσω στην αγορά, μετά τα 5 χιλιάδες χιλιομετρα που θα έχει στρωθεί σίγουρα καλά ο κινητήρας να δω μήπως μπορώ να κάνω ένα stage 1 αν δεν έχω θέμα με την εγγύηση κι έχω και τα λεφτά στην άκρη.