Καλησπέρα! Προς το τέλος του μήνα θα κάνω το πρώτο μου ταξιδάκι με το μηχανάκι μαζί με έναν φίλο και το οποίο θα διαρκέσει 5 ημέρες μαζί με την ημέρα της επιστροφής. Το σκεπτικό μας είναι να κάνουμε μια περιοδεία στην κεντρική -ας το πούμε έτσι- Ελλάδα. Το πλάνο που επιλέξαμε είναι 4 διανυκτερεύσεις σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά και περιήγηση στα τοπικά αξιοθέατα. Την πρώτη ημέρα θα συναντηθούμε στον Βόλο, θα περιπλανηθούμε στο Πήλιο και θα διανυκτερεύσουμε στον Βόλο. Οι επόμενες στάσεις είναι κατά σειρά: Καρπενήσι, Λευκάδα και Ιτέα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι αντίστοιχο, θα ήθελα να ζητήσω τα εξής:
1) Προτάσεις για μέρη προς επίσκεψη από όσους έχουν βρεθεί στους προορισμούς που ανέφερα. Έχουμε κάνει και τη δική μας έρευνα αλλά με εξαίρεση τον Βόλο είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούμε σε αυτά τα μέρη, οπότε πολύ πιθανό να μας έχουν ξεφύγει κάποια αξιοθέατα.
2) Απαραίτητα μικροπράγματα που κάποιος αρχάριος μπορεί να παραλείψει να πάρει μαζί. Αναφέρετε ακόμα και αυτονόητα τύπου αδιάβροχα για περίπτωση βροχής, είπαμε, είναι το πρώτο μου ταξιδάκι.
3) Προτάσεις για σάκο ουράς. Το μηχανάκι είναι γυμνό (BMW F900R) και δεν υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθούν κάγκελα-πλαϊνές βαλίτσες ή/και μπαγκαζιέρα. Από την δική μου αναζήτηση ξεχώρισα έναν της Givi που είναι ένας καλός συμβιβασμός χωρητικότητας-κόστους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καθημερινή χρήση και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας είναι αδιάβροχος. Προφανώς υπάρχουν και μεγαλύτεροι, πιο ποιοτικοί (πχ της SW Motech) και συνεπώς πιο ακριβοί, όμως θα προτιμούσα να μην ξεφύγει πολύ το κόστος καθώς λόγω περιορισμένου χρόνου τέτοια ταξίδια δεν προβλέπεται να γίνουν ρουτίνα στο άμεσο μέλλον. Στο μηχανάκι έχει μπει tail tidy και το πίσω μέρος του είναι έτσι.
Αναμένω με ανυπομονησία τα φώτα σας και εννοείται ότι μπορούμε να συναντηθούμε με κάποιον που βρίσκεται σε εκείνα τα μέρη αν το επιτρέψει ο χρόνος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων![]()