Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 02/04/2022 στις 14:20.
Τις είχα δει στην έκθεση μοτοσυκλέτας πριν μερικούς μήνες και τα μάτια μου έκαναν καρδούλεςΑλλά μου φαίνονται υπερβολικά πολλά λεφτά γι' αυτό που είναι
![]()
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Μετά από 10 μήνες και 8.000km γράφω λίγα πράγματα για την παραπάνω μοτο.
Την αγόρασα πέρυσι, προτίμησα να πάρω μοντέλο 2023 χωρίς Traction Control μόνο και μόνο για το χρώμα (Candy Emerald Green), ήταν το τελευταίο και μου το έστειλαν από Ηράκλειο Κρήτης.
Είναι μια ισορροπημένη επιλογή για όσους αναζητούν μια νεορετρό μοτοσυκλέτα με ελκυστική εμφάνιση, φιλική οδήγηση και αξιόπιστες επιδόσεις. Δεν είναι τουριστική, στις μεγάλες εθνικές οδούς θα σε κουράσει αφάνταστα σε ταχύτητες πάνω από 120-130km.
Στον επαρχιακό δρόμο είναι πολύ καλή, σωστά ζυγισμενη και ελαφριά.
Θετικά
Εμφάνιση και Στυλ: Η ρετρό αισθητική με μοντέρνες πινελιές, όπως το δάκρυ-σχήμα ρεζερβουάρ και τα χρώματα εμπνευσμένα από το παρελθόν, την καθιστούν εντυπωσιακή.
Ευκολία Οδήγησης: Ελαφριά (187 κιλά πλήρης) και ευέλικτη, ιδανική για αρχάριους και αστική χρήση, με καλό χειρισμό.
Κινητήρας: Ο γνωστός δικύλινδρος 649 κ.εκ. αποδίδει 68 ίππους, με ομαλή ισχύ και καλή απόκριση σε χαμηλές/μεσαίες στροφές προσφέροντας ομαλή και ευχάριστη οδήγηση.
Κιβώτιο Ταχυτήτων: μαλακός συμπλέκτης, εύκολες αλλαγές
ABS: δικάναλο ABS της Bosch που ακόμα δεν έτυχε να μπει σε λειτουργία σε εμένα.
Κατανάλωση: 4-4,5 L/100km, αυτονομία κοντά στα 250-300 χλμ. με το 12λιτρο ρεζερβουάρ.
Η σέλα είναι ok για εμένα, στο τελευταίο μου 2ήμερο ταξίδι στον Μπάρο έβγαζα άνετα 300km περίπου την ημέρα.
Αρνητικά
Απουσία Traction Control στο δικό μοντέλο, νομίζω ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο σε στεγνό οδόστρωμα, θα ήταν χρήσιμο σε βρεγμένες συνθήκες, ειδικά για αρχάριους. Μπορούσα να αγοράσω μοντέλο με Traction Control αλλά υπήρχε μόνο σε κόκκινο χρώμα (είπαμε Kawasaki ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ)
Ρεζερβουάρ: Με χωρητικότητα 12 λίτρων, περιορίζει την αυτονομία σε μακρινά ταξίδια.
Ανάρτηση: Το συμβατικό πιρούνι 41 χλστ. και το πίσω αμορτισέρ με ρύθμιση μόνο προφόρτισης είναι απλά, χωρίς προηγμένες δυνατότητες ρύθμισης.
Συνεπιβάτης: Η σέλα, αν και μακριά, δεν είναι ιδανική για τον συνεπιβάτη σε μεγάλες αποστάσεις.
Ταξίδι σε Υψηλές Ταχύτητες: Ως γυμνή μοτοσυκλέτα, η έλλειψη αεροδυναμικών βοηθημάτων κάνει την οδήγηση πάνω από 130 χλμ./ώρα κουραστική λόγω αντίστασης αέρα.
Τα μαμά λάστιχα είναι μάπα, στα 4000km περίπου έβαλα τα Michelin Road 5.
Η αλυσίδα, αν και την προσέχω (κάθε 500km περίπου λίπανση και κάθε 1500km καθαρισμός) έχει ήδη κάνει κόμπους και θέλει τέντωμα.
Το φως αν και led είναι χάλια.
Λόγω euro 5 είναι πολύ ευαίσθητο, μου έχει ανάψει 2 φόρες το check engine μάλλον από προβληματική βενζίνη.
Σε επόμενα post θα γράψω για μερικά αξεσουάρ που έχω τοποθετήσει...
Αυτά, αν υπάρξει κάτι νεότερο θα ενημερώσω το παρών θέμα
![]()
Τελευταία τροποποίηση από KostasRS; 01/08/2025 στις 14:47.
σε συνέχεια του προηγούμενου βάζω εδώ μερικά αξεσουάρ που έχω τοποθετήσει στην μοτο:
Θύρα usb
OptiMate USB O-108 https://optimate1.com/product/usbo-108
λόγω του ότι έχω από παλιά τον συντηρητή μπαταρίας Optimate 3 τοποθέτησα το παρακάτω χρήσιμο στην υπάρχουσα αναμονή:
https://www.fc-moto.de/en/OPTIMATE-U...lug/USB-socket
Διάφορα από κινέζο
1.Grab Bar
2.Προέκταση σταντ
3.Σίτα ψυγείου
με μια αναζήτηση εκεί βρίσκεις τα πάντα στο 1/3 της τιμής της kawasaki. Το grab bar στην kawasaki έχει 280€ και σας πληροφορώ ότι του κινέζου δεν μειονεκτεί σε τίποτα (το ίδιο υλικό, διαστάσεις). Αν η βαφή του δεν βγει καλή, το βγάζω και του ρίχνω ένα πέρασμα .....
https://www.aliexpress.com/w/wholesa...7c5d6278c9uEni
280€ το grab bar; Ένα απλό κομμάτι σίδερο;;;;![]()
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Καλά, τώρα ανακαλύψατε τις προσιτές τιμές των αντιπροσωπειών;
Θυμάμαι που είχα ρωτήσει προ αμνημονεύτων για τον δικό μου μαμά πίσω λασπωτήρα, 130 ευρώ για ένα κομμάτι γκρι πλαστικό
Κώστα σχετικά με την αλυσίδα, βάζει η Kawa την Enuma ακόμη από το εργοστάσιο ή άλλαξε σε κάτι φθηνότερο;
Ρωτάω γιατί μου έκανε εντύπωση που δεν είσαι ικανοποιημένος, η δική μου ήταν σκυλί αλλά επειδή κάνει 160 ευρώ μόνο η αλυσίδα τσιγκουνεύομαι να τη βάλω και δεν έχω συναντήσει ανάλογη ποιότητα μέχρι στιγμής.
Πόσο πήρες, αν επιτρέπεται, τη σίτα για το ψυγείο από τον Αλί;
Εγώ για το δικό μου, πήρα μπαρακουντα από την Αχαρνών με 85€
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες