Τα Bondhus τα έχω πάρει κι εγώ (μετρικά & ίντσας) χωρίς την άρθρωση στο άκρο. Είναι αξιοπρεπέστατα για τα λεφτά που κοστίζουν.
Ρακορόκλειδα !!!
To Stahlwille ιδιαίτερο πιο ελαφρύ από τα Hazet...
Στη συνέχεια ψαλίδια, made in Japan KAI & Engineer, το KAI δε μπορώ να το συστήσω εκτός κ αν κάποιος είναι ράφτης, το engineer είναι άψογο για γενικής χρήσης. Κανόνας (χάρακας) niigata seki made in Japan, olfa utility knife made in Japan με τις μαύρες λεπίδες, tsunoda kbn 150 flush cutter ειδικά για zip ties, made in Japan. Εκτός από το KAI τα άλλα δεν είναι απλησίαστα, το θέμα είναι όμως πως είναι δύσκολο να τα βρεις
![]()
Σήμερα από Ελβετία μεριά, PB Swiss, τα οποία αγοράστηκαν σε πολύ καλή τιμή. Το PH2 έχω δουλέψει πάρα πολύ. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η διαφορετική μηχανουργικη κατεργασία των bits έναντι του κατσαβιδιού. Το κατσαβιδι φαίνεται να πέρασε πιο πολλή ώρα στον tumbler με συνέπεια οι ακμές του να ναι πιο στομωμένες. Αυτό φαίνεται και στη χρήση, πχ ένα wera το σηκώνεις από τη βίδα, το pb swiss όχι
![]()
Έναν JNP εδώ μέσα τι τον έχεις;
Πολύ ωραία τα κατσαβίδια! Εγώ χρησιμοποιώ κατά βάση bits με λαβή της Wera κυρίως pz2 (ξυλόβιδες κατά κύριο λόγο) και είναι άπαιχτος συνδυασμός.
Έχω ένα σετ κανονικά κατσαβίδια noname χωμένα κάπου στην αποθήκη για περιπτώσεις όπου δεν μπαίνει το bit.
Δεν τα έχω χρειαστεί ακόμα....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Χαχαχα. Ναι τα κατσαβίδια καλά είναι και υπ όψιν δεν πλήρωσα την κανονική τιμή. Τα philips και τα pozidrive κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν σε κατσαβιδι μεμονωμένα, παρά πολλές φορές τα bits δεν είναι αρκετά μακρυά, το υπόλοιπο στέλεχος χοντρό, έχουν τζόγο και δε κάνουν για ρυθμίσεις κοκ. Τώρα τα ίσια, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται πλήρες σετ, ειδικά τέτοιων κατσαβιδιων που δεν κάνουν για ζόρισμα γιατί έχουν παράλληλες πλευρές στην άκρη. Μόνο των 4 χιλιοστών θα λεγα χρειάζεται. Η pb swiss έχει άκυρο σύστημα αρίθμησης κατά τη γνώμη μου, ανά μεγέθη. Το 4χ0.6mm πχ το λέει νο2. Βέβαια αναγράφεται ακριβώς το μέγεθος στην άλλη άκρη του κατσαβιδιού.
Άλλη μια λεπτομέρεια είναι ότι μ αυτή τη λαβή γίνονται χάλια από τα γρασσα. Με την κανονική λαβή από Cellulite είναι καλύτερα για μη καθαρές συνθήκες. Μπορεί να μαι μόνο 29 αλλά αγοράζω εργαλεία μόνο από Ευρώπη Ιαπωνία η Αμερική πολύ σπάνια, γιατί τα θέλω για μια ζωή. Και δεν υπάρχει εργασία που να φοβηθω, ,οπότε. Καλύτερα να χαλάσω κάτι μόνος μου πάρα να πληρώσω κ να μου το χαλάσει άλλος![]()