Καλησπέρα, επειδή τα κάγκελα που βρίσκω για την μηχανή μου κοστίζουν μισό μισθό θα μπορούσα να προσαρμόσω σαμάρια χωρίς κάγκελα; Γενικά παίζει αυτό; γιατί δεν βρίσκω και καμιά τρελή πληροφορία.
Καλησπέρα, επειδή τα κάγκελα που βρίσκω για την μηχανή μου κοστίζουν μισό μισθό θα μπορούσα να προσαρμόσω σαμάρια χωρίς κάγκελα; Γενικά παίζει αυτό; γιατί δεν βρίσκω και καμιά τρελή πληροφορία.
Εξαρτάται. Πχ στο CBF600, δεν είχα κανένα θέμα που έβαλα σαμάρια χωρίς κάγκελα. Ενώ στο SX που δοκίμασα να τα βάλω πάνω, δεν καθόντουσαν καλά.
Εξαρτάται και από το μοντέλο της μηχανής.
Εχει ας πούμε σπειρώματα σε κάποια σημεία το υποπλαίσιο μέσα από τα πλαστικά; Χωράει να κατασκευαστεί, έστω κάτι απλό με λαμάκια, που να στερεώνεται και να μην αφήνει τα σαμάρια να κινούνται-ακουμπάνε εκεί που δεν πρέπει;
Μπας και μπορείς να φτιάξεις ας πούμε κάτι να δένει στα δεσίματα των βάσεων των μαρσπιέ συνεπιβάτη;
Ακόμα και μια ράβδος, που να δένει στα μαρσπιέ συνεπιβάτη και να εκτείνεται προς τα πίσω, μπορεί να σταθεροποιεί τα σαμάρια.
Μπορεί χωρίς κανενός είδους κάγκελο, τα σαμάρια να κινούνται ανεξέλεγκτα, μπορεί όμως και με μια απλή πατέντα, να τα κάνεις σταθερά-ασφαλή.
Βάλε καμια φωτό την ουρά της μηχανής σου, μπας και φανταστώ κάτι που να σε βοηθήσει εύκολα και ανέξοδα.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Τα σαμάρια, τα θέλεις για δικάβαλο ή για μονοκάβαλο;
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Καλό! αλλά επικίνδυνο να μπλεχτεί με την ανάρτηση, θα το δώ αύριο. θενξξ πάντως
Έτσι ακριβώς, το έχω κάνει με δέστρες/ δεματικα, ένα δυο κλικ πιο χαλαρά σφιγμένα, μια χαρά
Για να μην μπλέξει στη πίσω ανάρτηση της Breva , θα καλουπωνα με πλαστικό κυλινδρικό ρολό (πχ απο κομμένο σουπλά) το ελατήριο γύρω από την ανάρτηση κ σφίξιμο επίσης με δεματικα
Μια σκέψη
Πω πωωωω ολα δύσκολα τα έχει το δικό σου. Οι βάσεις μαρσπιέ συνεπιβάτη είναι μπροστά και όχι στην ουρά, και παρεμβάλονται τα διπλά αμορτισέρ.
Λαμαρίνα ή αλουμινένια δοκός, τρύπημα, λύγισμα όσο χρειάζεται για να μην βρίσκει στο αμορτισέρ (αν χρειάζεται), δέσιμο βίδα στο στήριγμα της εξάτμισης κάτω, δέσιμο στο λαμάκι που δεν έχεις βγάλει πάνω, και με βίδες (κίτρινο), στηρίζεις ένα δεύτερο τμήμα (κόκκινο) που θα στηρίζει-δένει τα σαμάρια.
Κάπως έτσι, το σχέδιο είναι υπερβολικό για να δείξει την ιδέα
Αν το λαμάκι που έχεις αφήσει είναι αρκετά δυνατό, μπορείς να απλοποιήσεις ακόμα περισσότερο το σχέδιο, και να μην έχει καθόλου το τμήμα του μπλε που πάει κάτω στην εξάτμιση.
Τεσπα, εσύ το έχεις, εσύ το βλέπεις τι του πάει και πως.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Έτσι όπως έχει σχεδιάσει ο telegonos περίπου.Θα έλεγα όμως ότι πρέπει να πάει η βάση αρκετά πίσω για να μην εμποδίζουν τον συνεπιβάτη.
Μια φωτογραφία απο το αγγελία του car σε παλιότερο μοντέλο να πάρεις μια ιδέα.
Νομίζω δεν είναι κάποια δύσκολη κατασκευή.Δεν ξέρω αν ο Κασίμης φτιάχνει ακόμα βάσεις.Ζητάνε όντως πολλά για τις έτοιμες
χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο
![]()
Τελευταία τροποποίηση από goumis hornet; Χθες στις 11:26.
Με όλο το σεβασμό, ότι βιδώνουμε χρειάζεται παθητική ασφάλεια με και χωρίς σαμάρια, εφόσον είναι μέρος της μοτό.
1m σωλήνα Φ12 x 2mm και 6 λαμάκια 4mm. Βγάζεις λεπτομερές πατρόν με ατσαλόσυρμα.
Δεν χρειάζεται ραφή, με βαριά τακαρίσματα είναι οκ. 2 τρυπίτσες 3mm στο κάτω μέρος του σωλήνα να μην κρατά υγρασία.
Ακόμα και 12/8 φαντάζει εύκολο![]()
![]()
Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; Χθες στις 11:49.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Φίλοι, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
@τηλεγονος το λαμάκι είναι πολύ δυνατό, είναι στην ουσία ο πίσω σύνδεσμος της σχάρας της μπαγκαζιέρας (κάτι ήξερα και δεν το έβγαλα)
Ο goumis έχει δίκιο πρέπει να πάνε πιο πίσω για να μην είναι στα πόδια του συνεπιβάτη.
Έχετε κάποιον γενικά να μου προτείνετε να κάνει τα σιδηρικά;
Είδα και τις βάσεις τις GIVI για νεότερα μοντέλα και μου φαίνεται καλή υλοποίηση στην ουσία πιάνει σε δύο σημεία και φεύγει προς τα πίσω στήριγμα
![]()