Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Κολλημένα ρουλεμάν στο μοχλικο

Νέο μέλος

Κολλημένα ρουλεμάν στο μοχλικο

Καλησπέρα
    Πήρα μια YSS ανάρτηση για το pegaso trail και σκέφτηκα μιας που θα μπω στον κόπο να την αλλάξω ας αλλάξω και τα ρουλεμάν του μοχλικου μιας Κ που ήμουν σίγουρος πως ο προηγούμενος δεν τα είχε δει ποτέ του. Και να που είχα δίκιο, όλα σκουριασμένα και κολλημένα. εκτως από εξωλκεα ρουλεμάν υπάρχει τρόπος να βγάλω τα παλιά και να βάλω τα καινούργια καπως? Δοκίμασα με ένα καριδακι και σφυρί αλλά δεν νιώθουν

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Πολύ ψιλό λάδι να μουλιασουν, και ζεσταμα με καμινέτο, λίγο λίγο, σε συνδυασμό και τα τρία, αλλά θέλει αρκετή υπομονή, και όχι βιαστικά

Παλαιό μέλος
    Μπόλικο WD 40 και ξαναπιάνεις την επόμενη.
    Αν συνεχίζουν να μην νιώθουν,κόψιμο εσωτερικά με τροχάκι ντρέμλερ.

Νέο μέλος
    Λάδι είχα μόνο 2050 οπότε δεν εβαλα.Τα έβγαλα τελικά . Με καρυδάκι στην διάμετρο του ρουλεμάν Κ ένα σφυράκι και κάνα μισάωρο να βαράω. Έχω φλόγιστρο τώρα και έβαλα τ ρουλεμάν στην κατάψυξη για να διευκολύνει όταν τα βάζω

Μέλος Το avatar του/της Road Pirat
    Καλό καθάρισμα στην φωλιά και ζέσταναν, θα μπουν πολύ εύκολα. Μετά καλό γρασαρισμα σε όλα, ιδανικά με κάποιο αδιάβροχο γράσο

Νέο μέλος
    Τα καθάρισα με σκοτσ και καθαριστικό φρένων . Μια ερώτηση ακομα τα ρουλεμάν θα πρέπει να ακουμπάει το ένα το άλλο μέσα στην φωλιά? Η να μπουν ίσα ίσα έτσι ώστε να μπει Κ το καπάκι τους και να είναι πρόσωπο?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Απ' ότι είδα το μοχλικο του είναι ένας βραχίονας με δύο ρουλεμάν,ένα σε κάθε άκρη.Μέγγενη έχεις?

Νέο μέλος
    Ακριβώς. Δεν έχω αλλά δεν χρειάζεστε τα έχω βάλει Κ μπορώ να τα σπροηω Κ άλλο μέσα . Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ακουμπήσουν μετάξι τους από την μέσα πλευρά η να υπάρχει ένα μικρό κενό ανάμεσα τους

Νέο μέλος
    Τελικά τα έβαλα λίγο πιο μέσα από τ πρόσωπο . Οι τσιμουχες κάθονται σχεδόν πρόσωπο . Ελπίζω να μην είναι λάθος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Βάλε μια φωτογραφία το μοχλικο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BaresaMpiela Προβολή μηνύματος
    Τελικά τα έβαλα λίγο πιο μέσα από τ πρόσωπο . Οι τσιμουχες κάθονται σχεδόν πρόσωπο . Ελπίζω να μην είναι λάθος
    Ντάξει είναι, μην σε αγχώνει ότι ακουμπάνε. Μερικές μοίρες στρίβουνε κι αυτές με μικρή ταχύτητα, οπότε αν σκέφτεσαι ότι θα ακουμπάνε και θα τρίβονται ξέρω γω οι πλαστικές τσιμούχες του ενός στο άλλο, αυτό δεν συμβαίνει, γιατι κι αυτές γυρνάνε μαζί.

Ερώτηση, ενδιάμεσα από την μεσα μεριά, δλδ αν τα ρουλεμαν είναι Νο1+Νο2 στην μια μεριά και Νο3+Νο4 στην άλλη, ανάμεσα στα 2 και 3, δεν είχε ένα σωλήνα που ακουμπάει τα κέντρα των ρουλεμάν και γεφυρώνει το χάσμα;

Ή είναι τύπου βελονοειδή, ΧΩΡΙΣ εσωτερικό δακτύλιο, και δακτύλιος είναι ο άξονας του μοχλικου; Μια φωτό, θα βοηθούσε.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Ντάξει είναι, μην σε αγχώνει ότι ακουμπάνε. Μερικές μοίρες στρίβουνε κι αυτές με μικρή ταχύτητα, οπότε αν σκέφτεσαι ότι θα ακουμπάνε και θα τρίβονται ξέρω γω οι πλαστικές τσιμούχες του ενός στο άλλο, αυτό δεν συμβαίνει, γιατι κι αυτές γυρνάνε μαζί.

Ερώτηση, ενδιάμεσα από την μεσα μεριά, δλδ αν τα ρουλεμαν είναι Νο1+Νο2 στην μια μεριά και Νο3+Νο4 στην άλλη, ανάμεσα στα 2 και 3, δεν είχε ένα σωλήνα που ακουμπάει τα κέντρα των ρουλεμάν και γεφυρώνει το χάσμα;

Ή είναι τύπου βελονοειδή, ΧΩΡΙΣ εσωτερικό δακτύλιο, και δακτύλιος είναι ο άξονας του μοχλικου; Μια φωτό, θα βοηθούσε.
    Αυτό πρέπει να είναι το σχεδιάγραμμα
    https://www.oemmotorparts.com/en/mod...shock-absorber
    RIDE MORE TALK LESS

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος

https://imgur.com/a/xTxgSjL

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει

Νέο μέλος
    Τσακάλια ευχαριστώ για την βοήθεια
    Τ συναρμολόγησα την μηχανή με τις τσιμουχες όπως φαίνεται στην φώτο και μετά θα τ πάω βόλτα .

Παρόμοια θέματα

1. Αυτοσχεδιος εξολκεας για αλλαγη ρουλεμαν στο ψαλιδι
    από fz600 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2014, 17:30
  2. Να πειραξω το μοχλικο στο Kle
    από jimmis5 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 23/08/2010, 02:46
  3. Ρουλεμάν τροχών στο ΧΤ660
    από kaps στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2008, 08:52
  4. Άλλαξα ρουλεμάν λαιμού στο CBF-250
    από johnpan στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2006, 14:33
  5. Χαμος στο wild thing!!!!!!!!!!!!!!!!!
    από BIKENEST στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 13:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF