Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 64

Θέμα: Ας μιλήσουμε και για Drones

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Απέκτησα κι εγώ το NEO με το combo που δίνει το χειριστήριο και τις έξτρα μπαταρίες. Το drone είναι απίστευτο για την τιμή του!

Έριξα πολύ μελέτη και είδα άπειρα βίντεο. Τα presets που έχει (που πετά μόνο του) είναι απλά ΟΚ. Το follow πάντως δουλεύει ωραία, και σε δοκιμή σε ποδηλατάδα, ακολουθούσε κανονικά.
    Όμως το χειριστήριο είναι must για να μπορέσεις να το αξιοποιήσεις στο μέγιστο αλλά και να το πετάς με μεγαλύτερη ασφάλεια. Πετάει πάρα πολύ καλά, με πολύ σταθερή και καθαρή εικόνα, αρκεί βέβαια να είναι μέρα. Μετά την δύση του ήλιου, αρχίζει να ανεβάζει πολύ ISO, οπότε η ποιότητα πέφτει.

Όπως είπε και ο Χάρης, είναι τέρμα μανιτζέβελο, καθώς είνα μια σταλιά, και επίσης είναι τέρας ανθεκτικότητας. Πολύ δύσκολα θα χαλάσει απο κάποια σύγκρουση ή πτώση. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει μόνο σε πτήσεις πάνω απο νερό. Πρέπει να πετάει σε μεγάλος ύψος και να έχει κλειδώσει οπωσδήποτε 20+ δορυφόρους.

Δεν πόναει!!! Το avatar του/της caesarsk
    Έχω το DJI Mavic. Πολύ καλό ως τέλειο. Πετάει μακρυά και πολύ καλές λήψεις.
    Αλλά.

Βγάλε το drone άνοιξε το. Άνοιξε το χειριστήριο και κάνε σύνδεση. Κάνε ρύθμιση της πυξίδας. Πάρε άδεια αν είσαι σε περιορισμένη περιοχή. «Γαμησε το. Θα βγάλω φωτό με το κινητό»

Πήρα το DJI Neo. Δεν πετάει στα 500 μέτρα (αλλά ούτε το άλλο το είχα στείλει τόσο μακρυά). Δεν σηκώνεται στα 150 μέτρα (αλλά ούτε το άλλο το είχα στείλει). Το βγάζω, turn on και έτοιμο. Έχω 6 μήνες να βγάλω το Mavic από την θήκη του.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Εχω το Μίνι 2 Προ και του έχω πιει το αίμα. Έχω πετάξει τόσο μακρία που δεν έστελνε σήμα η κάμερα και έγραφα στα τυφλά. Το καλοκαίρι το σηκώνω στα 500 μέτρα, συνολικά περίπου στα 1700μ υψόμετρο και ψάχνω για φωτιές ως μέλος της τοπικής πυρασφάλειας.

Το έχω σηκώσει σε απίθανα σημεία και δεν νομίζω ότι με το κινητό ή ακόμη και με ημιεπαγγελματική φωτογραφική θα μπορούσα να βγάλω ποτέ αντίστοιχα πλάνα. Αφήστε που το βρίσκω πιο ευκολοκουβάλητο.

Κι από θέμα αντοχής επίσης ευχαριστημένος. Έχει φάει ξύλο από πουλί, έχει στουκάρει σε άνθρωπο και σε δέντρο. Άλλαξα δύο έλικες που έσπασε το πουλί και όλα καλά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από caesarsk Προβολή μηνύματος
    Πήρα το DJI Neo. Δεν πετάει στα 500 μέτρα (αλλά ούτε το άλλο το είχα στείλει τόσο μακρυά). Δεν σηκώνεται στα 150 μέτρα
    To Neo έχω δει αρκετά βίντεο, που το πάνε ακόμα και 2χλμ μακρυά, και επιστρέφει πίσω (έστω και με οριακή μπαταρία). Προσωπικά το έχω στείλει με άνεση στα 800m απόσταση. Δηλαδή το χιλιόμετρο το έχει πολύ άνετο. Για το ύψος ναι έχεις δίκιο, αλλά όντως η προακτικότητά του καλύπτει όποιους περιορισμούς έχει.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Αν θέλετε ένα drone που να μπορείτε:
    • να το πετάξετε μέσα στο σπίτι,
    • να τραβήξετε ένα πέρασμα των φίλων σας με τα μηχανάκια από ψηλά,
    • να το βάλετε να σας ακολουθήσει σε πεζοπορία,
    • να τραβήξετε το παιδί με το ποδήλατο...

Μια εξαιρετική λύση είναι το DJI NEO στα περίπου 210€.

Συνημμένο 456640

Αν πέρα από όλα τα παραπάνω θέλετε και λίγο μεγαλύτερη άνεση στον χειρισμό, κάποιες επιπλέον δυνατότητες όπως μεγαλύτερη εμβέλια και ταχύτητα, αλλά και δύο επιπλέον μπαταρίες, πάτε στο DJI NEO Fly More Combo στα περίπου 360€.

Συνημμένο 456645

Αν το είχα ψάξει λίγο παραπάνω, θα πήγαινα στο Combo, αλλα δεν πειράζει.

Καλα! Πειράζει, αλλα τι να κάνουμε...
    Μετά από περίπου 10 μήνες που έχω το DJI NEO θα ήθελα να προσθέσω δύο ακόμα μεγάλα πλεονεκτήματά του σε σχέση με τα υπόλοιπα.

• Τη φορητότητα, κυριολεκτικά μπορείς να το έχεις μαζί σου σε κάθε εξόρμηση,
    • και το γεγονός ότι μπορείς να το σηκώσεις οπουδήποτε χωρίς να σε κοιτούν σαν εξωγήινο (καλά, θα σε κοιτάξουν αλλα λόγω του ότι μοιάζει περισσότερο με παιγνίδι η προσέγγιση είναι θετική).
    Ένα μεγάλο μειονέκτημα που θυμήθηκα είναι ότι δεν μπορεί να πετάξει σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό.
    Προσωπικά μου λείπει αυτό καθώς τα βραδινά είναι από τα αγαπημένα μου.

Ναι δυστηχως, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πέφτει πολύ η ποιόητα της εικόνας.

Απο την άλλη, είχα την τρέλα και το πέταξα βράδυ, πάνω απο το χωριό. Ήταν αγχωτικό γιατί δεν έβλεπα απολύτως τίποτα. Το πήγαινα εμπειρικά με σημεία αναφοράς, πχ όπου φωτιζόταν ο δρόμος ή η πλατεία. Το έκανα μόνο και μόνο επειδή ξέρω πολύ καλά το σημείο. Θα ανεβάσω και στιγμιότυπο σύντομα.

Αλλά όχι, σε καμία περίπτωση μην το κάνετε.

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Το καλοκαίρι το σηκώνω στα 500 μέτρα, συνολικά περίπου στα 1700μ υψόμετρο και ψάχνω για φωτιές ως μέλος της τοπικής πυρασφάλειας.
    Αχεμ, αχμ, γκουχ γκουχ..

Το ύψος πτήσης να το σχολιάσω;

Τα 500μ ύψος πτήσης δεν είναι "λίγο πάνω από το όριο" / "μου ξέφυγε λιγάκι" / "το ανέβασα άλλα 10 μέτρα να πάρω καλύτερο πλάνο", αλλά 4 φορές πιο πάνω!
    Το νόμιμο όριο στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά είναι 120 μέτρα από το πλησιέστερο σημείο του εδάφους.
    Καταλαβαίνω "το σκοπό" που επικαλείσαι, αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα..

Επίσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. δασικές πυρκαγιές) απαγορεύεται αυστηρά και δια ροπάλου η πτήση πάνω και γύρω από την εν λόγω περιοχή χωρίς ρητή άδεια της ΥΠΑ.

Χωρίς να θέλω να ακουστώ κάπως, να υποθέσω οτι ούτε άδεια χειριστή έχεις.

Μπορεί το DJI Mini 2 να είναι ελαφρύτερο από 250 γραμμάρια TOM (Take Off Mass) αλλά επειδή έχει κάμερα με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο στην Ευρώπη χρειάζεται να έχεις άδεια χειριστή ΣμηΕΑ.

Αν είχες φροντίσει να βγάλεις άδεια χειριστή, θα ήξερες οτι υπάρχει όριο πτήσης στα 120μ και γιατί τα 500μ ύψος πτήσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Αν δεν έχεις άδεια χειριστή, καλό θα είναι να βγάλεις. Θα μάθεις μερικά χρήσιμα πράγματα με την όλη διαδικασία που σε γενικές γραμμές είναι απλή. Προσωπικά την άδεια χειριστή την έβγαλα σε 2 μέρες.

Υ.Γ.:
    Το μόνο θετικό (και το εννοώ) είναι οτι κατόπιν πίεσης τόσο από την FAA όσο και από την EASA όλα τα νέα drones κλάσης C0 (αρχής γενομένης από το Mini 4 Pro) έχουν ανώτατο όριο πτήσης τα 120μ στο λειτουργικό τους και έτσι άνθρωποι που τα πήραν για παιχνίδι και δεν έχουν ιδέα από κανονισμούς είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Ναι δυστηχως, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πέφτει πολύ η ποιόητα της εικόνας.

Απο την άλλη, είχα την τρέλα και το πέταξα βράδυ, πάνω απο το χωριό. Ήταν αγχωτικό γιατί δεν έβλεπα απολύτως τίποτα. Το πήγαινα εμπειρικά με σημεία αναφοράς, πχ όπου φωτιζόταν ο δρόμος ή η πλατεία. Το έκανα μόνο και μόνο επειδή ξέρω πολύ καλά το σημείο. Θα ανεβάσω και στιγμιότυπο σύντομα.

Αλλά όχι, σε καμία περίπτωση μην το κάνετε.
    όχι δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας, αν σε κάποια φάση εκεί που το πετούσες έπεφτε ο φωτισμός περισσότερο, θα κατέβαινε εκεί που είναι και μάλλον θα το έψαχνες.

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Αχεμ, αχμ, γκουχ γκουχ..

Το ύψος πτήσης να το σχολιάσω;

Τα 500μ ύψος πτήσης δεν είναι "λίγο πάνω από το όριο" / "μου ξέφυγε λιγάκι" / "το ανέβασα άλλα 10 μέτρα να πάρω καλύτερο πλάνο", αλλά 4 φορές πιο πάνω!
    Το νόμιμο όριο στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά είναι 120 μέτρα από το πλησιέστερο σημείο του εδάφους.
    Καταλαβαίνω "το σκοπό" που επικαλείσαι, αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα..

Επίσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. δασικές πυρκαγιές) απαγορεύεται αυστηρά και δια ροπάλου η πτήση πάνω και γύρω από την εν λόγω περιοχή χωρίς ρητή άδεια της ΥΠΑ.

Χωρίς να θέλω να ακουστώ κάπως, να υποθέσω οτι ούτε άδεια χειριστή έχεις.

Μπορεί το DJI Mini 2 να είναι ελαφρύτερο από 250 γραμμάρια TOM (Take Off Mass) αλλά επειδή έχει κάμερα με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο στην Ευρώπη χρειάζεται να έχεις άδεια χειριστή ΣμηΕΑ.

Αν είχες φροντίσει να βγάλεις άδεια χειριστή, θα ήξερες οτι υπάρχει όριο πτήσης στα 120μ και γιατί τα 500μ ύψος πτήσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Αν δεν έχεις άδεια χειριστή, καλό θα είναι να βγάλεις. Θα μάθεις μερικά χρήσιμα πράγματα με την όλη διαδικασία που σε γενικές γραμμές είναι απλή. Προσωπικά την άδεια χειριστή την έβγαλα σε 2 μέρες.

Υ.Γ.:
    Το μόνο θετικό (και το εννοώ) είναι οτι κατόπιν πίεσης τόσο από την FAA όσο και από την EASA όλα τα νέα drones κλάσης C0 (αρχής γενομένης από το Mini 4 Pro) έχουν ανώτατο όριο πτήσης τα 120μ στο λειτουργικό τους και έτσι άνθρωποι που τα πήραν για παιχνίδι και δεν έχουν ιδέα από κανονισμούς είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Έχω δίπλωμα και γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι αλλά επίσης γνωρίζω κι ότι αν δεν είχα σηκωθεί ψηλά δεν θα είχα δει μια μικρή εστία από κεραυνό που την πρόλαβε η υδροφόρα του δήμου. Και όταν το κράτος είναι απών, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για να σώσουμε το τομάρι μας. Για τις ενεργές εστίες, για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΠΥ γνωρίζω τον κανονισμό, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Ελπίζω εσύ να τηρείς όλους τους νόμους όπως μου λες εφόσον εμπιστεύεσαι το κράτος. Εμείς όμως δεν έχουμε σκοπό να καούμε. Και για την ιστορία, πριν δύο χρόνια εντοπίσαμε φωτιά εν μέσω καύσωνα από το Μαβικ φίλου μέσα σε αυλή βουλευτή. Οπότε ένας λόγος παραπάνω για να τους γράψουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Κι επίσης, το μίνι 2 προ, με τις εξελιγμένες μπαταρίες είναι άνω των 250γρμ.

Μάλιστα.
    Παρανομούμε γιατί έτσι μας συμφέρει και τα ρίχνουμε στο Ελληνικό κράτος (άσχετα αν ο κανονισμός είναι πανευρωπαϊκός, και σχεδόν ολόιδιος με οτι ισχύει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού)
    Και ενώ είμαστε παράνομοι εμείς, κουνάμε και το δάχτυλο στους άλλους.

Δεν θα το συνεχίσω, δεν χρειάζεται. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει..

Ναι κύριε Δικαστά. Το όριο ταχύτητας μέσα στο χωριό είναι 40 χαω αλλά εμείς δεν θα κάτσουμε να καούμε. Κάνω περιπολία από την Άνω Παναγιά στην Κάτω Παναγιά διασχίζοντας την Δώθε Παναγιά με 200 χαω να δω μήπως έβαλε μπροστά ο κυρ Τάσος το μπάρμπεκιου ή αν άναψε το μπουχαρί η θεια Βασίλω να βάλει γάστρα.
    Δεν εμπιστεύομαι το κράτος κύριε δικαστά. Γι αυτό πηγαίνοντας με 200 δεν είδα τον μικρό Νικολάκι από την Κείθε Παναγιά που βγήκε στο δρόμο να μαζέψει τη μπάλα του το σκασμένο! Τι την ήθελε τη μπάλα; Δεν καθόταν να παίξει σπίτι του με το τάμπλετ; Τώρα ο Νικολάκης είναι χαλκομανία, αλλά δεν φταίω εγώ κύριε δικαστά. Το κράτος φταίει. Το κράτος είναι απών. Δεν έβαλε μια διάβαση να περάσει ο Νικολάκης από εκεί να πάρει τη μπάλα. Εγώ πάλι με 200 θα πήγαινα, αλλά την διάβαση θα την έβλεπα! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κυρ Δικαστά.

Administrator
    Ή φτιάξτε το ύφος σας, ή κόψτε την κουβέντα.

όχι δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας, αν σε κάποια φάση εκεί που το πετούσες έπεφτε ο φωτισμός περισσότερο, θα κατέβαινε εκεί που είναι και μάλλον θα το έψαχνες.
    Ωχ! Όντως; Δεν το ήξερα οτι είχε αυτή την δικλειδα ασφαλείας.

Αν και υπήρχαν πολλά σημεία που φαντάσου η εικόνα απο την κάμερα, ήταν παντελώς μαύρη!! Μου έβγαζε warning για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά όχι για αναγκαστική προσγείωση.

Δηλαδή Χάρρυ, σε αυτόν τον χώρο (δημόσιο forum) απαγορεύεται να επισημαίνουμε κάτι που εκτός από παράνομο είναι επικίνδυνο ή να κάνουμε (καυστικό έστω) χιούμορ;

Δηλαδή αν κάποιος πει οτι εγώ δεν σέβομαι τα όρια ταχύτητας στο δημόσιο δρόμο για τον Χ,Υ,Ζ λόγο και του το επισημάνουμε είμαστε κακοί;

Να ξέρω. Γιατί δεν θεωρώ οτι έχει κάτι κακό το ύφος μου. Επισήμανα κάτι που είναι εκτός από παράνομο και λάθος / επικίνδυνο.

Και ναι, έκανα καυστικό χιούμορ, αλλά δεν ειρωνεύτηκα ούτε πρόσβαλα κανένα.

Αντίθετα βλέπω άλλες χειρότερες συμπεριφορές που περνάνε πιο "χαλαρά" (και δεν έχω πρόβλημα, αλλά αναρωτιέμαι τι κακό έκανα)

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Ωχ! Όντως; Δεν το ήξερα οτι είχε αυτή την δικλειδα ασφαλείας.

Αν και υπήρχαν πολλά σημεία που φαντάσου η εικόνα απο την κάμερα, ήταν παντελώς μαύρη!! Μου έβγαζε warning για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά όχι για αναγκαστική προσγείωση.
    το 'χω πάθει... ευτυχώς ήταν στα 10 μέτρα.

Η συνέχεια του παρακάτω πλάνου με τα μηχανάκια ήταν οριζοντίως προς τα δεξιά για να φανούν όλα, όμως το έκοψα γιατί λίγο πιο δεξιά κατέβηκε λόγω ελλιπούς φωτισμού.
    https://youtu.be/TAKXx82bGnU?t=223

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή Χάρρυ, σε αυτόν τον χώρο (δημόσιο forum) απαγορεύεται να επισημαίνουμε κάτι που εκτός από παράνομο είναι επικίνδυνο ή να κάνουμε (καυστικό έστω) χιούμορ;

Δηλαδή αν κάποιος πει οτι εγώ δεν σέβομαι τα όρια ταχύτητας στο δημόσιο δρόμο για τον Χ,Υ,Ζ λόγο και του το επισημάνουμε είμαστε κακοί;

Να ξέρω. Γιατί δεν θεωρώ οτι έχει κάτι κακό το ύφος μου. Επισήμανα κάτι που είναι εκτός από παράνομο και λάθος / επικίνδυνο.

Και ναι, έκανα καυστικό χιούμορ, αλλά δεν ειρωνεύτηκα ούτε πρόσβαλα κανένα.

Αντίθετα βλέπω άλλες χειρότερες συμπεριφορές που περνάνε πιο "χαλαρά" (και δεν έχω πρόβλημα, αλλά αναρωτιέμαι τι κακό έκανα)
    το έχω γράψει παραπάνω.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και για να΄χουμε καλο 'ρωτημα..
    από Μικρή Λουλού στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2004, 22:22
  2. Photo-grey ζελατίνες και για κράνη
    από greekshadow στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 15:50
  3. Απαντήσεις: 0