Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 64 από 64

Θέμα: Ας μιλήσουμε και για Drones

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Έχοντας το AIR2S θεωρώ πως έχω μια επιλογή που ισσορροπεί πολύ καλά μεταξύ μικρού μεγέθους και ποιότητας κατασκευής αλλά και ποιότητας πτήσης και λήψης εικόνων. Έχω φλερτάρει πολλές φορές με την ιδέα αγοράς του Mini 4 Pro αλλά κάποια στιγμή έκανα τον κόπο και έβαλα δίπλα-δίπλα την θήκη με όλα τα παρελκόμενα της εκδοχής combo του δικού μου και του μικρού Mini 4 pro. Η πραγματική διαφορά σε όγκο μεταφοράς δεν αξίζει την μετάαση στο μικρότερο με απώλεια όλων αυτών των χαρακτηριστικών.
    Έχω φίλο που ασχολείται σοβαρά με αυτό το χόμπι και έχει 4-5 Drone (μπορεί να έχει πουλήσει ένα που μου έλεγε) και δεν με αφήνει για κανένα λόγο να δώσω το συγκεκριμένο το οποίο θεωρεί την ιδανική επιλογή αν θέλει κάποιος να έχει ένα. Έχω δει σε περίπτωση ισχυρού ανέμου να μη μπορεί να σηκωθεί ασφαλώς το μικρό ενώ το AIR2S δεν κατάλαβε τίποτα και η κάμερα του παραμένει πολύ καλή για την ηλικία του.

Αν δεν μιλάμε για κάποια ειδική χρήση θεωρώ τα 120 μέτρα υπεράρκετα για χρήση χομπίστα. Όποτε τα έχω ξεπεράσει το έχω επαναφέρει, ενώ μου αρέσουν οι λήψεις από τα 70 μέτρα αν και το συγκεκριμένο μπορεί να πετάξει σημαντικά ψηλότερα. Δεν χρειάζεται.

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Ένα μικρό βίντεο απο το χωριό. Όλες οι λήψεις είναι με το DJI Neo

https://youtu.be/yKPOvt9G4X8?si=u7T4t-6VJtwFxQxn

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Ένα μικρό βίντεο απο το χωριό. Όλες οι λήψεις είναι με το DJI Neo

https://youtu.be/yKPOvt9G4X8?si=u7T4t-6VJtwFxQxn
    Ωραίο!

Απλά έχε το νου σου οταν το πετάς πάνω απο νερό γιατι λόγω του οτι η πτήση του βασίζεται σε οπτικούς και υπερηχητικόυς αισθητήρες παίζει να μπερδευτεί και να κατέβει.

Άλλωστε το λέει και μόνο του, "Fly in well lit and textured environment".

Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Πολύ σωστά!!

Το Neo βαζίεται σε δυο μηχανισμούς για να προσδιορίσει την θέση και την κίνησή του:

Έχει ένα αισθητήρα στην κάτω πλευρά του (αυτό που αναφέρεις), ο οποίος στέλνει μια δέσμη και μέσω αντανάκλασης την διαβάζει πίσω. Αν το σημείο, είναι γυαλιστερό ή μη σταθερό, αυτό σίγουρα θα δώσει λάθος πληροφορία πίσω, το drone θα αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα και λόγω της δικλείδας ασφαλείας, θα κατέβει αυτόματα.
    Ο δεύτερος είναι η χρήση του GPS. Όπως είναι γνωστό, όσους πιο πολλούς δορυφόρους "κλειδώνεις", τόσο πιο ακριβές στίγμα έχεις.

Συνεπώς, η πτήση πάνω απο το νερό πάντα είναι ριψοκίνδυνη και λόγω του παραπάνω, αλλά και απο μόνη της, καθώς αν συμβεί κάποια αστοχία, το drone θα πέσει κατευθείαν μέσα στο νερό.

Οπότε, αν θέλεις να κάνει τέτοιες λήψεις, ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις το ρίσκο, είναι πριν πετάξεις πάνω απο το νερό, να έχεις κλειδώσει τουλάχιστον 20 δορυφόρους στο GPS, ώστε το drone να βασιστεί περισσότερο σε αυτό το μηχανισμό έναντι του αισθητήρα. Και δεύτερον, να είσαι σε αρκετά μεγάλο ύψος (όσο πιο ψηλά καλύτερα), καθώς έτσι το texture της επιφάνειας του νερού γίνεται σχετικά πιο σταθερό, μειώνοντας τις λάθος αντανακλάσεις.

Εξού και στις λήψεις παράλληλα με την ακτή, ήταν επίτηδες το drone τοποθετημένο στο όριο μεταξύ παραλίας και θάλασσας, αλλά και όταν πέταξε πάνω απο το νερό, είχα τουλάχιστον 25 μέτρα ύψος και πολλούς δορυφόρους στο GPS.
    Τελευταία τροποποίηση από Sorath; 29/08/2025 στις 08:36.

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Και για να΄χουμε καλο 'ρωτημα..
    από Μικρή Λουλού στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2004, 22:22
  2. Photo-grey ζελατίνες και για κράνη
    από greekshadow στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 15:50
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2004, 10:52