WhoFi: Η τεχνολογία που σε παρακολουθεί μέσω WiFi ακόμα και αν δεν έχεις συσκευή! https://share.google/SMj00JYRlXld2J4MA
WhoFi: Η τεχνολογία που σε παρακολουθεί μέσω WiFi ακόμα και αν δεν έχεις συσκευή! https://share.google/SMj00JYRlXld2J4MA
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Εδω ανηψιος μου ,μου ειπε οτι τα ΜΑΤ ειναι για να προστατευουν τις περιουσιες των πολιτων (αληθινο και προσφατο)![]()
Σήμερα θα πούμε δύο λόγια για την επικείμενη Κυριακάτικη ολική έκλειψη της Σελήνης που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο από το σπίτι μας δίχως να χρειαστεί εξεζητημένος εξοπλισμός παρά μόνο τα μάτια μας,άντε και κανά ζευγάρι κυάλια αν διαθέτουμε.
Πρώτα απ' όλα όμως τι είναι μια ολική έκλειψη της Σελήνης;
Απλούστατα είναι η χρονική στιγμή που η Γη παρεμβάλλεται μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης με αποτέλεσμα η σκιά (της Γης) να πέφτει πάνω στην Σελήνη,δεν την σκοτεινιάζει εντελώς αλλά της δίνει ένα κίτρινο-πορφυρό χρώμα.
Αναλυτικά στην εικόνα: η Γη αποκρύπτει το ηλιακό φως δημιουργώντας μία σκιά και μία παρασκιά,το έντονο μάυρο και το πιο αχνό αντίστοιχα στη φωτό.
Δεύτερη εικόνα:
Η Σελήνη κινούμενη εισέρχεται αρχικά στην παρασκιά στις 6:28 το απόγευμα της Κυριακής,δεν θα τη δούμε γιατί δεν θα έχει ανατείλει ακόμα (βρίσκεται κάτω από τον ορίζοντα).
Μετά από μία ώρα ξεκινά η μερική έκλειψη,πάλι θα είναι μη ορατή.
Στις 8:30 το βραδάκι αρχίζει η ολική έκλειψη που θα μπορούμε πλέον να την παρακολουθήσουμε!
9:11 θα είναι το μέγιστο και κατόπιν θα αρχίσει πλέον το φαινόμενο να φθίνει .
Παρότι τα τρία αυτά ουράνια σώματα περιφέρονται συνεχώς το ένα γύρω από το άλλο, το φαινόμενο της εκλείψεως ΔΕΝ συμβαίνει κάθε μήνα όπως θα υπέθετε κανείς γιατί οι τροχιές των δύο σωμάτων γύρω από τον Ήλιο δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αλλά σχηματίζουν μια γωνία,μικρή μεν αλλά αρκετή ώστε να δίνει μια σπανιότητα στο φαινόμενο της εκλείψεως.
Βάζω εδώ ένα λίγο χοντροκομμένο παράδειγμα να δείτε μέσες-άκρες γιατί μιλάμε (αν και δεν πολυ-φαίνεται,την ίδια σχεδόν απόκλιση παρουσιάζουν η Σελήνη και μερικοί πλανήτες).
Καλές παρατηρήσεις!
Κείμενο του γράφοντα.
Φωτογραφίες από το νετ.
Τελευταία τροποποίηση από karellen; 06/09/2025 στις 08:33.