Τελευταία τροποποίηση από HannibalLecter; 28/08/2025 στις 00:39.
H elora έχει 6γωνα αλλά είναι 3/8 και δεν έχει 8μμ νομίζω.
Φακόμ είδες?
Sent from me using a computer.
Εχει 12αγωνα. Εμένα μου φαίνεται λάθος το 11αγωνο σε 8μμ νούμερο. Τέλος πάντων δεν είναι και τόσο επείγον αλλά θα με ενοχλεί
Και μένα μου φαίνονται λάθος τα 12 γωνα σε μικρές βίδες αλλά υποτίθεται οτι αυτό το εξάρτημα είναι για δυναμόκλειδο και συνεπώς δε μπορεί να πάει τίποτα στραβά. Οπότε δε χρειάζεται να μειώσεις τη γωνία λειτουργίας απ' τις 30 μοίρες στις 60 γιατί δεν υπάρχει πάντα ο απαιτούμενος χώρος. Στη μηχανή μου πχ, δε γυρίζει ανά 60 για κανένα λόγο. (φυσικά βάζω απλό πολύγωνο με το χέρι)
Πάντως απλό ρακορόκλειδο 12 γωνο δε θα έπαιρνα. Δε θυμάμαι ποια, ή η hazet ή η gedore (νομίζω η gedore ) μέχρι το 14 τα ρακορόκλειδά της είναι 6γωνα και απ' το 13/15 και πάνω, είναι 12γωνα. Λογικό! Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με χαλκινες βίδες.
Sent from me using a computer.
Τελευταία τροποποίηση από HannibalLecter; 02/09/2025 στις 21:45.
Τα crowfoot πρέπει να τα χρησιμοποιούμε στις 90 μοίρες αναφορικά με το ροποκλειδο. Αναγράφεται και στο εργαλείο. Ο λόγος όπως είπες, είναι για να μην εφαρμόσουμε λάθος ροπή. Γιατί αυτό? Γιατί, πολύ απλά, αν βάλουμε το crowfoot στην ευθεία, μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του κέντρου της βιδας που σφιγγουμε και του pivot-μοχλικου, που υποχωρεί και κάνει κλικ όταν το ροποκλειδο φτάσει τη ροπή που θέλουμε. Αυτή η απόσταση είναι ο μοχλοβραχιωνας της ροπής. Εμείς την ίδια δύναμη ασκούμε στη λαβή του ροποκλειδου, αλλά με άλλον μοχλοβραχιωνα προκύπτει άλλη ροπή στη βιδα
Edit. Και κανονικά, (πολύ ψιλά γράμματα), δεν είναι 90 η γωνία για να είναι ίδια η απόσταση, αλλά κάτι λιγότερο. Φαίνεται με το μάτι κιολας. Αλλά η διαφορά που προκύπτει στη ροπή μεταξύ της εφαρμογής ισοσκελους τριγωνου(ακριβώς ίδιας αποστασης) με το τρίγωνο 90 μοιρών, είναι τόσο μικρή που είναι μικρότερη από τις ανοχές +- 6% που έχει ένα μηχανικό ροποκλειδο, ακόμα και καλο