Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Plier wrench

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    Προσπαθω βεβαια να θυμηθω για ποια δουλεια δεν εκανε το κνιπεξ και οντως ήθελε γαλλικό...
    Πες οτι έχεις δεδομένο χώρο στον οποίο θα γυρίσει το κλειδί. Σε αυτόν τον χώρο θα κινηθεί το κλειδί που αποτελείται από δυο χερούλια ανοιχτά μαζί με την χούφτα που τα σφίγγουν. Σε αντίθεση το γαλλικό μπορείς απλά να το τραβάς με τα δάχτυλα μέχρι να εξαντλήσεις το διαθέσιμο χώρο. Οπότε η βίδα θα γυρίσει περισσότερο και θα σου δώσει τις απαραίτητες μοίρες για να ξανατοποθετήσεις το κλειδί επάνω στη βίδα. Με το κνιπεξ δε θα το κάνεις ποτέ αυτό αν ο χώρος είναι περιορισμένος.
    Επίσης η κλίση του κνιπεχ κάποιες φορες δε βοηθάει καθόλου στο παραπάνω.
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    Δε νομίζω ότι το γαλλικό, με τον τζόγο που έχει ακόμα και όταν κρατάς τη βίδα σφιχτη να μην χαλάσει βίδα, η να μπορεί να ξεβιδώνει βίδες πχ σε αυτοκίνητο. Επίσης, για τον υδραυλικό, σε χρωμιωμενες βίδες, θα τα πάρει όλα στη μασχάλη.
    Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του lobster, αλλά δε νομίζω να το βρει κανένας Ελλάδα

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από HannibalLecter Προβολή μηνύματος
    Δε νομίζω ότι το γαλλικό, με τον τζόγο που έχει ακόμα και όταν κρατάς τη βίδα σφιχτη να μην χαλάσει βίδα, η να μπορεί να ξεβιδώνει βίδες πχ σε αυτοκίνητο. Επίσης, για τον υδραυλικό, σε χρωμιωμενες βίδες, θα τα πάρει όλα στη μασχάλη.
    Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του lobster, αλλά δε νομίζω να το βρει κανένας Ελλάδα
    Τα irega είναι αξιόλογα. Δε χαλάνε τίποτα αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Τα bahco επίσης. Οι σιαγώνες δεν έχουν τζόγο, αποκτούν τζόγο όταν τα επανατοποθετείς λόγο ανοχών στην σκουλικόβιδα. Αυτές οι ανοχές εκμηδενίζονται την ώρα που σφίγγουν επανω στη βίδα, αλλά χαλάνε την παραλληλότητα στις σιαγώνες. Οι σιαγώνες στο επάνω μέρος είναι πιο σφιχτές απ' το μέσα που πιάνει η βίδα. Αποτέλεσμα να μη μπορείς να το τραβήξεις και να το ξανατοποθετήσεις. Αν κάθε φορά τα ανοίγεις για να τα αφαιρέσεις απ' τη βίδα και τα ξανακλείνεις ΄οταν τα επανατοποθετείς, δε θα χαλάσουν καμία βίδα (εντός λογικών πλαισίων). Αν τα αφήσεις τόσο χαλαρά ώστε να τα βγαζεις και να τα ξαναβάζεις όπως θα έκανες με ένα γερμανικό, μια χαρά θα τις χαλάσουν τις βίδες. Το ίδιο θα κάνουν όλα τα γαλλικά.
    Και η lobster και η top το σύστημα της διπλής σκουλικόβιδας το έχουν σε ένα δυο μοντέλα τους. Όχι σε όλα. Το 99% των γαλλικών παγκοσμίως λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και χαλάνε τις βίδες για τους ίδιους λόγους. Χαλαρή ρύθμιση, που με την χρήση γίνεται χειρότερη.

Πολλοί ξέρουν τα μειονεκτήματα και τα χρησιμοποιούν σωστά. Οι αμερικάνοι τα λατρεύουν.
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τα irega είναι αξιόλογα. Δε χαλάνε τίποτα αν χρησιμοποιηθούν σωστά. Τα bahco επίσης. Οι σιαγώνες δεν έχουν τζόγο, αποκτούν τζόγο όταν τα επανατοποθετείς λόγο ανοχών στην σκουλικόβιδα. Αυτές οι ανοχές εκμηδενίζονται την ώρα που σφίγγουν επανω στη βίδα, αλλά χαλάνε την παραλληλότητα στις σιαγώνες. Οι σιαγώνες στο επάνω μέρος είναι πιο σφιχτές απ' το μέσα που πιάνει η βίδα. Αποτέλεσμα να μη μπορείς να το τραβήξεις και να το ξανατοποθετήσεις. Αν κάθε φορά τα ανοίγεις για να τα αφαιρέσεις απ' τη βίδα και τα ξανακλείνεις ΄οταν τα επανατοποθετείς, δε θα χαλάσουν καμία βίδα (εντός λογικών πλαισίων). Αν τα αφήσεις τόσο χαλαρά ώστε να τα βγαζεις και να τα ξαναβάζεις όπως θα έκανες με ένα γερμανικό, μια χαρά θα τις χαλάσουν τις βίδες. Το ίδιο θα κάνουν όλα τα γαλλικά.
    Και η lobster και η top το σύστημα της διπλής σκουλικόβιδας το έχουν σε ένα δυο μοντέλα τους. Όχι σε όλα. Το 99% των γαλλικών παγκοσμίως λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και χαλάνε τις βίδες για τους ίδιους λόγους. Χαλαρή ρύθμιση, που με την χρήση γίνεται χειρότερη.

Πολλοί ξέρουν τα μειονεκτήματα και τα χρησιμοποιούν σωστά. Οι αμερικάνοι τα λατρεύουν.
    Όλα έχουν τζόγο, ακόμα και η κνιπεξ. Απλά στην κνιπεξ τον παίρνεις γιατί εφαρμόζεις ταυτόχρονα πίεση. Δε βλέπω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά αν μιλάμε για οτιδήποτε πάνω από 20nm. Οι Αμερικανοί και αυτοί τα χουν εγκαταλείψει για τα pliers wrench. Εδώ ένα κανονικό κλειδί έχει τζόγο, δε βλέπω πως ένα γαλλικό δε θα κάνει άχρηστη μια βιδα

Μέλος
    Για προσδιόρισε λίγο το χρωμιωμένες βίδες και τι ακριβώς θα πάρουμε στην μασχάλη εμείς οι υδραυλικοί;
    Το γαλλικό κλειδί στο επάγγελμα μου είναι ένα από τα καλύτερα και πιο απαραίτητα εργαλεία.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fasarias Προβολή μηνύματος
    Για προσδιόρισε λίγο το χρωμιωμένες βίδες και τι ακριβώς θα πάρουμε στην μασχάλη εμείς οι υδραυλικοί;
    Το γαλλικό κλειδί στο επάγγελμα μου είναι ένα από τα καλύτερα και πιο απαραίτητα εργαλεία.
    Διαφωνώ. Τα χρωμιωμενα παξιμάδια των μπαταριών του μπάνιου για παράδειγμα. Knipex και πάλι knipex. Και μάλιστα με τα πλαστικά ένθετα. Εγώ δε θα άφηνα να τα σφίξουν με κάτι άλλο

Μέλος
    Διαφωνώ. Τα χρωμιωμενα παξιμάδια των μπαταριών του μπάνιου για παράδειγμα. Knipex και πάλι knipex. Και μάλιστα με τα πλαστικά ένθετα. Εγώ δε θα άφηνα να τα σφίξουν με κάτι άλλο
    Ναι ρε παιδί μου οκ διαφωνείς το κατάλαβα, με τι απ' όλα διαφωνείς δεν έχω καταλάβει όμως.
    Διαφωνείς στο αν το γαλλικό κλειδί είναι σημαντικό εργαλείο για εμάς τους υδραυλικούς;
    Διαφωνείς στο αν σφίγγονται τα ρακόρ μιας βρύσης σωστά χωρίς να υποστούν ζημιά;
    Άλλη δουλειά κάνει το κνιπεξ και άλλη το γαλλικό κλειδί πάντως, και υπάρχουν και περιπτώσεις που το γαλλικό βολεύει καλύτερα απ'ότι το κνιπεξ να ξέρεις ( τους ανέφερε παραπάνω ο daz).

Παλαιό μέλος
    Έχω 3 γαλλικά bahco φωσφατωμενα 40+ετιας εξαιρετικά.Πολύ μικρές ανοχές, άψογα τουλάχιστον για ερασιτεχνική χρήση και όχι μόνο.
    Πήρα και την knipex πρόσφατα πιο πολύ από διάθεση ανανέωσης, δεν την έχω χρησιμοποιήσει αρκετά. Όμως είναι πολύ πρακτικό εργαλείο με μόνο μειονέκτημα αυτό που ανέφερε ο daz.

Μέλος
    Η bahco βλέπω έχει πολλά γαλλικά κλειδιά και σε διαφορετικές τιμές.
    Όλα είναι καλά ή μιλάτε για κάποια συγκεκριμένα;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GEORGIOS Προβολή μηνύματος
    Η bahco βλέπω έχει πολλά γαλλικά κλειδιά και σε διαφορετικές τιμές.
    Όλα είναι καλά ή μιλάτε για κάποια συγκεκριμένα;
    Εγώ πάλι προτείνω να πιάσεις ένα pliers wrench της Knipex πρώτα και μετά άμα επιμένεις στο γαλλικό πάρε.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2016, 18:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ