Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 102

Θέμα: Κάμερες της τροχαίας στην Αττική

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Πείτε μου αν έχουν ενεργοποιηθεί ήδη και που ώστε να ξέρω που να παραδώσω το δίπλωμα…
    Ride(s) the wind of change...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Εκεί βγαίνουν τα καλά λεφτά όμως.
    Ναί, υπάρχουν ένα ζευγάρι κάμερες στην εκκλησία του Σταυρού κ άλλο ένα στον Σκλαβενίτη Παιανίας, αλλά είναι σπασμένες από χρόνια.
    Τώρα τελευταία κάνουν μπλόκα τα βράδια εκεί που είναι τα ξυλάδικα.
    Μια μέρα να κάτσουν έχουν μαζέψει τουλάχιστον 200 διπλώματα κ αρκετά χιλιάρικα από πρόστιμα.
    Για το καλό μας πάντα.
    Δεν διάβασα όμως κάπου, για το αν οι κάμερες θα κόβουν κλήση για αμάξια που κάνουν σφήνες, που αλλάζουν συνέχεια λωρίδες, που πλησιάζουν δίκυκλα σε απόσταση χιλιοστών, για φορτηγά που βγάζουν ντουμάνια καπνού κ για οδηγούς ιχ που πετάνε γόπες στον δρόμο κ τις τρώμε εμείς που οδηγούμε μηχανάκια .

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sorath Προβολή μηνύματος
    Τα όρια είναι τελείως παράλογα σε άπειρα σημεία. Εδώ κοιτάχτε πχ

Συγγρού 4 λωρίδες, ευθεία, όριο 60χλμ:
    Συνημμένο 465481

ΠΑΝΩ στην στροφή με δυο λωρίδες και χάλια οδόστρομα γίνεται 70!

Συνημμένο 465482
    Στην ευθεία, μια νορμάλ ταχύτητα που οδηγούν όλοι είναι τα 120 κ η γνωστή στροφή είναι από χρόνια πεδίο δοκιμών για το πόσο γρήγορα μπορεί να στρίψει αυτοκίνητο ή δίκυκλο, ιδίως από την κατεύθυνση προς Αθήνα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Τι να σου πω Χάρη,εγώ βλέπω πως στις χώρες που ισχύουν τα χαμηλά αυτά όρια τα θύματα στους δρόμους είναι πολύ πολύ λιγότερα σε σχέση με εμάς
    και ότι μας θεωρούν νο25 στους 27 στην Ευρώπη σε ασφάλεια στους δρόμους.
    Η μόνη διαφορά μας είναι αυτή,εκεί οδηγάνε με 50 και 30 αναγκαστικά .Τα να θεωρείς την τήρηση του ΚΟΚ εισπρακτικό κόλπο είναι λίγο τραβηγμένο.
    Ούτε θεωρώ σωστό το να οδηγάω με 200 σε Εγνατία-Ιονία όδο και να μην υπάρχει κανένας έλεγχος άσχετα με το αν τρέχω και ευχαριστιέμαι και εγώ.
    Άλλη μια διαφορά είναι ότι στις χώρες που τα θύματα είναι λιγότερα δεν κυκλοφορούν δίκυκλα.
    Στην Ελλάδα τα δίκυκλα είναι πολλά αναλογικά και κάνουν πολλά χιλιόμετρα αναλογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
    Το 2022 το 38% των θανάτων από τροχαίο στην χώρα μας ήταν μοτοσικλετιστές.
    Άρα αν απαγορεύαμε τις μοτοσυκλέτες θα έβλεπες σημαντικότατη μείωση των θυμάτων.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Άλλη μια διαφορά είναι ότι στις χώρες που τα θύματα είναι λιγότερα δεν κυκλοφορούν δίκυκλα.
    Στην Ελλάδα τα δίκυκλα είναι πολλά αναλογικά και κάνουν πολλά χιλιόμετρα αναλογικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
    Το 2022 το 38% των θανάτων από τροχαίο στην χώρα μας ήταν μοτοσικλετιστές.
    Άρα αν απαγορεύαμε τις μοτοσυκλέτες θα έβλεπες σημαντικότατη μείωση των θυμάτων.
    Σε αυτές τις χώρες υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες όμως και περισσότερες διαβάσεις που οι οδηγοί έχουν μάθει να προσέχουν. Το Ελσίνκι έριξε τα όρια σε περιοχές του κέντρου και σε γειτονιές με αρκετούς πεζούς στα 30 τα τελευταία 5-6 χρόνια. Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά χωρίς νεκρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς.

Όσο για το άγχος που αναφέρει ένας συμφορουμίτης παραπάνω, έζησα 17 χρόνια στην Φινλανδία (με τα γνωστά παγκοσμίως αυστηρά όρια) και ποτέ δεν πήρα κλήση. Αν όλα τα οχήματα κινούνται με τους ίδιους ρυθμούς τότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Έχεις χρόνο να δεις τον πεζό, ποδήλατο και καρότσι που θα προσπαθήσει να περάσει την διάβαση και θα σταματήσεις σαν κύριος. Με την λογική της Ελλάδας, που τα όρια είναι προεραιτικά, δεν πρόκειται να την βγάλεις καθαρή έξω.
    Dress for the accident, not the ride.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    To μεγαλυτερο ανεκδοτο ειναι οι καμερες....στην Λ.ΝΑΤΟ
    Θα στελνουν ηλεκτρονικα την κληση στους μαχαλαδες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Ναι, κι εγώ το εύχομαι.

Ας κάνει τη δουλειά η τροχαία που ξύνεται στα everest και όταν περνάει το τρικάβαλο με τον πιτσιρικά/αερόσακο, κοιτάζει απο την άλλη.
    Επειδη το ενα ειναι ανεπαρκες, ειτε γιατι πινει καφε στο Εβερεστ ειτε γιατι δεν μπορει να ειναι παντου κι ενας μπλε για να γραφει, σε ολες τις χωρες βαζουν καμερες. Φωτο και ερχεται σπιτι σου χωρις να μπορει να την σβησει κανεις, να βαρεθει να την κατεβασει κλπ
    Ουτε παρακαλια, ουτε γνωστοι που σβηνουν κλησεις

Ειδικα στις πολεις θα επρεπε να δουλευουν χρονια.

Χθες Κατεχακη και Μεσογειων ΙΧης εκανε αριστερα στην λωριδα για στροφη αριστερα, προσπερασε τον μπροστινο του που σταματουσε στο κοκκινο φαναρι και διεσχισε την διασταυρωση προς Καρεα. Οχι πορτοκαλι το φαναρι, κοκκινο. Σε αυτον τον τυπο μονο κοψιμο κωλου σηκωνει και οι καμερες θα του τον κοψουν γιατι χθες δεν υπηρχε τροχαιος εκει.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Επειδη το ενα ειναι ανεπαρκες, ειτε γιατι πινει καφε στο Εβερεστ ειτε γιατι δεν μπορει να ειναι παντου κι ενας μπλε για να γραφει, σε ολες τις χωρες βαζουν καμερες. Φωτο και ερχεται σπιτι σου χωρις να μπορει να την σβησει κανεις, να βαρεθει να την κατεβασει κλπ
    Ουτε παρακαλια, ουτε γνωστοι που σβηνουν κλησεις

Ειδικα στις πολεις θα επρεπε να δουλευουν χρονια.

Χθες Κατεχακη και Μεσογειων ΙΧης εκανε αριστερα στην λωριδα για στροφη αριστερα, προσπερασε τον μπροστινο του που σταματουσε στο κοκκινο φαναρι και διεσχισε την διασταυρωση προς Καρεα. Οχι πορτοκαλι το φαναρι, κοκκινο. Σε αυτον τον τυπο μονο κοψιμο κωλου σηκωνει και οι καμερες θα του τον κοψουν γιατι χθες δεν υπηρχε τροχαιος εκει.
    Η βασική μου ένσταση είναι το έως 20km/h με τα 150€ πρόστιμο και κυρίως από πού ξεκινάει αυτό το "έως".

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Είναι σίγουρα σπαστικό,ΔΕΝ έχουμε μάθει έτσι αλλά από
    την μια μιλάμε για σχολές ασφαλούς οδήγησης και από την άλλη κάνουμε γάργαρα τον ΚΟΚ που η τήρηση του από όλους ιχ-μοτο-πεζοι-πατνια κτλ είναι ο νο1 κανόνας ασφαλείας σε ένα δημόσιο δρόμο.
    Γράφω κάνουμε γιατί δεν το παίζω πολιτικά ορθός, μεσήλικας καγκουρας με tdm είμαι, παραβιάζω τον ΚΟΚ καθημερινά όσο αφορά τα όρια και εγώ.
    when life gets complicated i ride.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Είναι σίγουρα σπαστικό,ΔΕΝ έχουμε μάθει έτσι αλλά από
    την μια μιλάμε για σχολές ασφαλούς οδήγησης και από την άλλη κάνουμε γάργαρα τον ΚΟΚ που η τήρηση του από όλους ιχ-μοτο-πεζοι-πατνια κτλ είναι ο νο1 κανόνας ασφαλείας σε ένα δημόσιο δρόμο.
    Γράφω κάνουμε γιατί δεν το παίζω πολιτικά ορθός, μεσήλικας καγκουρας με tdm είμαι, παραβιάζω τον ΚΟΚ καθημερινά όσο αφορά τα όρια και εγώ.
    Ο ΚΟΚ δε λειτουργεί απαραίτητα προς την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών.
    Π.χ. λέει να κινείσαι στο δεξί άκρο του δρόμου. Αυτό είναι θάνατος για τον μοτοσυκλετιστή που πρέπει να κινείται σε σημείο που να φαίνεται έυκολα απο τα αυτοκίνητα των κάθετων δρόμων σε αυτόν που κινείται.
    Λέει να μη προσπερνάς και να μένεις πίσω από τα αυτοκίνητα, με ένα απότομο φρένο έχεις γίνει χαλκομανία και με σίγουρο τραυματισμό.
    Λέει να προσπερνάς απο αριστερά, ενω το καλύτερο είναι να προσπερνάς ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα γιατι έτσι είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνει κανένα απο τα δύο κάποια κίνηση προς τα πάνω σου.
    Και άλλα πολλά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Η βασική μου ένσταση είναι το έως 20km/h με τα 150€ πρόστιμο και κυρίως από πού ξεκινάει αυτό το "έως".
    Ολες οι καμερες ταχυτητας στο εξωτερικο γραφουν μετα το +10%. Δεν νομιζω οτι εδω θα ειναι χαμηλοτερο. Η τιμη του προστιμου ειναι μια χαρα παντως, αρκετα χρηματα για να τσουξει την πρωτη φορα και να το σκεφτεις διπλα και τριδιπλα.

Τωρα για το οριο των 30 θα γελασω και θα πω οτι οπως ποτε μα ποτε στα 40 χρονια που οδηγω δεν ειδα καμερα να ελεγχει το οριο των 50, δεν θα δω και καμερα για τα 30.

Οσες χωρες το υιοθετησαν εκαναν μελετες κυκλοφοριακες, παρεμβασεις στο δικτυο και αφου το εφαρμοσαν πιλοτικα αξιολογησαν τα αποτελεσματα και το εκαναν πραξη. Οι δικοι μας εδω ειδαν κατι πιασαρικο και το αντεγραψαν για να πουν οτι κανανε κατι. Οπως ακριβως με τα τροχαια, παντα μα παντα φταιει η υπερβολικη ταχυτητα.

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της Creeper
    Πόσο μπροστά είναι η καβασάκι ρε γαμώτο, τι συστήματα είχανε πάνω από το δυό χιλιάδες σέξι κιόλα...
    Είπα και εγώ, δεν μου πέθανε στα χέρια την προηγούμενη βδομάδα, απλά έμαθε οτι ψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ και παραδόθηκε.
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    ποτε μα ποτε στα 40 χρονια που οδηγω δεν ειδα καμερα να ελεγχει το οριο των 50, δεν θα δω και καμερα για τα 30.
    Τώ καιρώ εκείνω, γύρω στο 2001 όπου δεν υπήρχε Ιόνια οδός κ γέφυρα, ο μόνος τρόπος να πάς Γιάννενα ήταν από τον παλιό μέσω Αγρινίου κλπ.
    Θυμάμαι πως πριν τις πόλεις και τα χωριά είχε αυστηρά όριο 50 km/h, αρκετά πριν προσεγγίσεις.
    Εκεί την έστηναν με ραντάρ και είχε αρκετά μπλόκα.
    Είχα δεί κάποιες φορές μπροστά μου να σταματούν αυτοκίνητα για όρια ταχύτητας, αλλά προσωπικά δεν είχα φάει ποτέ κλήση, ούτε κάποιος γνωστός μου.
    Δεν ξέρω αν είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία, δηλαδή ενώ κινείται σε εθνική οδό, ξαφνικά να πρέπει να πέσει στα 50 κ να φάει κ κλήση.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Την πρώτη φορά στην ζωή μουπου πηγα στην ας πούμε υποαναπτυκτη Βουλγαρία (2005 περίπου) με έγραψαν 2 φορές για τον λόγο που αναφέρεις.πηγαινα με 70-80 σε δρόμο που περνούσε μέσα από χωριό,όχι δρομάκι,σαν να λέμε παλιά ΕΟ εδώ.
    Την διαδρομή που περιγράφεις την έχω κάνει δεκάδες φορές πριν την Ιόνια οδό και την κάνω ακόμα πολλές φορές,ανεβαίνω δίπλα στον Λούρο.
    Ισχύει ότι γράφουν στα χωριά εκεί,δεν είχα -εχω κανένα πρόβλημα να αφήσω το γκάζι για 1-2 χλμ και να περάσω με 50.
    Εξάλλου έχει ταμπέλες, πίνακες που δείχνουν με πόσα πας από μακρυά.
    when life gets complicated i ride.

Μέλος
    Ναι κ εγώ πέρασα πριν κάνα τετράμηνο από τον παλιό.
    Δεν λέω πώς είναι λάθος το όριο τών 50 km/h, απλά απάντησα εμμέσως στον σύντροχο από πάνω, σχετικά με τα όρια τών 50 km/h, αν υπάρχει έλεγχος .
    Κ το συνεχίζω λίγο, στην περίφημη Λαυρίου, στο ρεύμα προς Παιανία, στο πρώτο ξυλάδικο έχουν ραντάρ κάποια βράδια κ το όριο είναι 50 km/h.
    Ήδη κάποιοι υποψιασμένοι κόβουν ταχύτητα από πριν.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2010, 08:50
  2. ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ
    από Sabre στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2006, 16:24
  3. Μινι εκδρομη στην Αττικη!!!
    από J.R στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2006, 09:26