Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
εδω εχω μετρό, αρα παρκαρουν μεχρι και πανω στα δεντρα. ραμπες ολες πιασμενες, καθε μερα, χρονια τωρα. πεζοδρομοι με αμαξια μεσα κανονικοτατα. ενα μικρο δειγμα ανυπαρξιας τροχαιας, η μαλλον σταρχιδισμου αφου περνανε απλα δεν τους νοιαζει. ευτυχως θα μπουνε καμερες να εχουν κιαλλο χρονο για ξυσιμο.
Επειδή ενας απο τους λογους που ζουμε σε μπουρδελο-κρατος ειναι η μη τήρηση κανονων και νόμων
Επειδή "ελληναρες" λεμε οσους γραφουν στα παπαρια τους τον συνανθρωπο γιατί εχουν μαθει στην ατιμωρισια
Επειδή ο νομος εφαρμοζετε κατα το δοκούν απο τους "προστατες του πολίτη"
Επειδη εχουμε μαθει οτι ολα τα παραπανω ισχύουν αφου περάσει ενας μηνας απο την εξαγγελία του εκαστοτε μετρου
Θα ημουν υπομονετικός με το οριο στα 30χλμ και θα ταξιδευα με τα επικινδυνα σε μεγαλες ευθείες 110 χλμ θα προσπερναγα ΜΟΝΟ απο αριστερά.
Αλλα!
Επειδη ξερουμε ολοι,οτι τιποτα απο αυτα που θα εσωζαν εστω και εναν ανθρωπο απο δυστύχημα δεν θα εφαρμοστει, οπως γινετε τα τελευταια 50 χρονια που οδηγω,
Για αυτο λεμε οτι τα μετρα ειναι εισπρακτικα.
Κανενας δεν εχει καλη προθεση όπως εχει αποδειξει η Ιστορια.
Κανεις δεν εφαρμοσε τον προστατευτικο νομο παραπανω απο το χρονικο οριο που απέδιδε στο ταμειο .
Οταν το 70% εφαρμοσε τον νομο για ασφαλιση- ζωνη-κρανος κλπ και δεν εβγαζε το μεροκαματο το κλημακιο που στηνοταν πισω απο τους θαμνους για να τσιμπισει και οχι για να αποτρεψει τον παραβατη,ατονουσε το οποιο μετρο.
Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι αυτος που γραφει τον Χ νομο δεν εχει ίδια εμπειρια απο τα ορια που θετει.
Με εχουν σταματήσει με οριο ταχυτητας 10χλμ
Οταν του ειπα οτι 1ον δεν γραφει το κοντερ 10χλμ ωστε να ξερω και 2ον δεν μπορω να ισοροπισω σε αυτα τα χλμ , εβαλε τα γελια και με εδιωξε.
αρκετα
πιστευω οτι εγινα κατανοητός![]()
Δοκίμασα χθες να πάω στην δουλειά τηρώντας το όριο των 50 km/h αυστηρά.
Ξεκίνησα με το παπί από Παιανία κ πήγαινα τέρμα δεξιά κ τα αμάξια περνούσαν δίπλα μου σφαίρα.
Όπως δηλαδή νιώθω όταν κάνω την ίδια διαδρομή με ποδήλατο.
Από τον Σταυρό κ κάτω υπήρχε μποτιλιάρισμα, οπότε περνούσα ανάμεσα στην λωρίδα, νόμιμα πλέον, μετά από πολλά χρόνια.
Δεξιά στροφή Χαλανδρίου, πάλι μποτιλιάρισμα, οκ, πάλι ανάμεσα.
Τα ίδια στην Παπανικολή.
Στροφή Κηφισίας δεξιά, λίγο ζόρι το πράγμα, γιατί εκεί δεν υπάρχουν φανάρια κ οι οδηγοί είναι λίγο αγριεμένοι, αφού έχουν φάει γερό μποτιλιάρισμα μέχρι τα Σίδερα.
Τέρμα δεξιά κ πάλι κ στροφή αριστερά, με προσοχή, μέχρι την άφιξη μου, κάπου στο Μαρούσι.
Επειδή είμαι πολλά χρόνια ποδηλάτης, δρόμου κ MTB, η φάση μου θύμισε κίνηση με ποδήλατο δρόμου σε πολυσύχναστους δρόμους.
Δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα ιδιαίτερη ασφάλεια, αφού όλοι με περνούσαν πολύ κοντά μου κ αποτελούσα εμπόδιο.
Αν όλοι πάνε με 50, όλα καλά, αλλά αν δεν.....η κίνηση με δίτροχο σε αυτό το όριο είναι πολύ επικίνδυνη.
Εχεις δικιο, εγω που μενω Παιανια το εχω ζησει, ολη η Λαυριου εχει οριο 50 χλμ και σε μερικα σημεια 40...
Εννοειται οτι κανεις δε το τηρει, ουτε τα πριπολικα, ουτε οι αναπηροι και οι τυφλοι, απλα κοιτας να το παραβιαζεις οσο το δυνατον λιγοτερο.
Μεταξυ μας, οταν πριν 20 χρονια προσπαθουσα να ανοιξω μαγαζι στην Παιανια ετρεχα κυριολεκτικα σαν το Βεγγο να προλαβω τις προθεσμιες γιατι η πυροσβεστικη αργουσε, η νομαρχια ξυνοταν κλπ κλπ και με σταματησαν με το Μεγκαν πριν την εισοδο της Παιανιας με 104 χλμ., ειναι με το που βγαινεις απο τα Γλυκα Νερα εχει ενα κομματι χωρις διασταυρωσεις-φαναρια τιποτα και το ανοιξα.
Δε μου πηραν πινακιδες-διπλωμα τπτ, επειδη πηγαινα με 54χαω πανω απο το οριο δεν ειχε προστιμα και χαζομαρες πηγαινε δικαστηριο.
Εφυγα σαν κυριος με το Μεγκανακι μου και περιμενα δικαστηριο.
Μετα απο 20 χρονια ακομα περιμενω
Ευτυχως που πηγαινα με πολλα δλδ και τη γλυτωσα εντελως
Μπροστα μου ειχαν σταματησει ενα Peugeot Rally με 105 χαω, φανταζομαι και αυτος καθαρη θα την εβγαλε, η τροχαια στη Γλυκα Νερα ειχε τοση χαρτουρα που προφανως ποτε δεν προλαβαν να ασχοληθουν!
Εχουν περασει μονο 40 χρονια που ταξιδευα με τον πατερα μου (πρωην της Χωροφυλακης) καπου προς Κυπαρισσια, και του λεω "ρε πατερα, ολη η ευθεια ηταν 80 χαω μονο και με το που φτασαμε στη στροφη εχει πινακιδα για 100, πλακα μας κανουνε"
Και μου απανταει "σου βαζουν 80 στην ευθεια για να μην τρεξεις πολυ, στη στροφη σου βαζουν 100 γιατι ετσι κι αλλιως δε μπορεις να τρεξεις" και μενω κοκκαλο.
Μου το θυμισες ρε παλικαρι και γελασα![]()
Εγώ που είμαι κότα με μηχανάκι 300 cc Κινέζικο μπορώ να δικαιολογήσω 50άρια στη Λαυρίου και στη Βάρης Κορωπίου και όπου γουστάρετε.
Πιάστε μεσαία λωρίδα για να πάτε Πειραιά με το όριο των 50 εδώ: https://www.google.com/maps/@37.9345...oASAFQAw%3D%3D οποιαδήποτε ώρα αλλά extra bonus μεταμεσονύχτια Σάββατο![]()
Βλέπω την πινακίδα με όριο 50 km/h, αλλά μάλλον εννοούν πως ισχύει για τα λίγα μέτρα που κινείται κάποιος στον παράδρομο για την είσοδο στην Αττική οδό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Μπορεί να έβαλαν εκεί το όριο, έτσι για να υπάρχει.
Κανονικά, αμέσως μετά το όριο τών 50, θα έπρεπε να υπάρχει όριο 130 km/h.
Μέχρι χτες κατέβαινα καθημερινά τη Συγγρού. Πρέπει να είναι ο μοναδικός δρόμος της Ελλάδας με τέτοια ευθεία που όλοι πάνε χαμηλότερα από το όριο!
Το οποίο ειναι 90 (και όχι 60 οπως εδειξε μια φωτο αρκετες σελιδες πιο πισω). Ε οι περισσότεροι πανε 60-70 και ελάχιστοι με 100+ (8.30 το πρωι).
Εχω πάει παααρα πολλές φορές με το όριο (80-90) παιζοντας μπαλα στις 2 μεσαιες και πάντα μα πάντα καποιος με εκοβε. Από ενα σημειο και μετα η αριστερή έμενε ελευθερη για τους γρηγορους.
Μου κάνει εντυπωση που βλέπετε τόσο κόσμο να τρέχει. Όποτε βγαινω με το αυτοκίνητο συνέχεια με παει καποιος καροτσακι με 40. Σπάνια πετυχαίνω κάποιον σβέλτο ο οποίος φαίνεται από τις λωρίδες που αλλάζει συνέχεια. Και συνηθως με το αυτοκινητο βγαινω βραδυνές ώρες εκτός ωραριου καταστημάτων.
Σε μπέρδεψα... εδώ είμαστε και το 50 αφορά την κύρια οδό ,έχει και πριν και μετά και στο άλλο ρεύμα στις λωρίδες επιβράδυνσης για να πάς στον παράδρομο 40 και καπάκια 20. https://www.google.com/maps/@37.9342...oASAFQAw%3D%3D.