Μπράβο στην παρεα,πανέμορφη ορεινή Ελλάδα. Πίνδος μοναδική!!
Μπράβο στην παρεα,πανέμορφη ορεινή Ελλάδα. Πίνδος μοναδική!!
''Εμείς τις βόλτες τις κάνουμε ταξίδια..!!
Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να πάρω άδεια από τη δουλειά μου πιο νωρίς οπότε την Παρασκευή νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησα για να συναντήσω τα παιδιά στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων.
Μέχρι Λαμία αυτοκινητόδρομο και μετά αρχίζουν τα ωραία. Καρπενήσι μέχρι Άγραφα είναι μια μαγική διαδρομή, σχεδόν στο σύνολό της άσφαλτος, που τρέχει δίπλα στον Αγραφιώτη ποταμό.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από stavrouliasp; 03/10/2025 στις 07:29.
Πολύ όμορφο τετραήμερα παίδες.
Μακάρι να ειχαμε καμμιά μέρα παραπάνω.
ωραιοι ρε μαγκες ...παντα τετοια
..without engineers, science is just philosophy..
προσέχουμε για να έχουμε!...
Πολύ όμορφα![]()
επιτρεπεται να πεφτεις επιβαλεται να σηκωνεσαι
Και αφού ήπια ένα γρήγορο καφέ στα Άγραφα, μια που ήταν ακόμη νωρίς, ξεκίνησα από χώμα για το ορειβατικό καταφύγιο. Από τα Άγραφα υπάρχουν δύο επιλογές για το ορειβατικό καταφύγιο και τη λίμνη Πλαστήρα. Οι παρακάτω...
και αφού ο Γούγλης μου έλεγε τον επάνω δρόμο, το "επιβεβαίωσα" και με την τύπισσα στο καφενείο, ξεκίνησα για επάνω.
Ο δρόμος ήταν απλά φανταστικός.
αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισε να σκοτεινιάζει και να πέφτει ομίχλη...
ώσπου, λίγο πριν φτάσω στο καταφύγιο, ο δρόμος ήταν κομμένος. Πάλι καλά που είχαν ρίξει μερικές πέτρες πιο πριν και δεν έφυγα στο γκρεμό...
![]()
Αναστροφή και προσπάθεια να πάρω την πρώτη διακλάδωση προς τα ανατολικά για να βγώ στο καταφύγιο. Άκυρο. Κομμένος και αυτός ο δρόμος...
οπότε πήρα τον αμέσως επόμενο ανατολικά που τελικά έβγαζε στο καταφύγιο. Επειδή όμως τα κομμάτια, από ότι φάνηκε, αυτά δεν χρησιμοποιούνται πλέον και δεν έχει καθόλου κίνηση, συνάντησα ένα μεγάλο μέρος της πανίδας της περιοχής. Στη φωτογραφία πρόλαβα να φωτογραφίσω ένα από τα ελεύθερα άλογα που βρίσκονται στα μέρη αυτά. Θέλει βέβαια δυνατά μάτια...
Είχε πλέον αρχίσει να βραδιάζει, να βρέχει, να έχει τρελή ομίχλη (που τύφλωνε με τα φώτα της νύχτας) και να γλιστράει από τη λάσπη. Και ήμουν και μόνος μου! Η άφιξη στο καταφύγιο ήταν μια λύτρωση για εμένα...
Και για μας το ίδιο, όταν είδα τα φώτα του καταφυγίου από μακριά ήταν σα να είδα όαση στην μέση της ερήμου
Ήταν νύχτα, έβρεχε είχε ομίχλη ψηλά και είχαμε γρήγορο ρυθμό μπας και φτάναμε καμμιά ώρα στο καταφύγιο να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας.
Εννοείται πως στο ανέβα τα γλυστρήματα ήταν πολλά άλλα ευτυχώς δεν σαβουρώθηκε κανείς.
Και κάποια στιγμή, φτάσαμε....
(Φωτό ντεν έχει, σιγά μη βγάζαμε φωτογραφίες κάτω από αυτές τις συνθήκες)
Ημέρα 3η
https://youtu.be/Z28qHpb30Tc?feature=shared
Πρωϊνό ξύπνημα και έξω βρέχει για τα καλά. Σηκωθήκαμε νωρίς να απολαύσουμε τζάκι και καφέ αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να κάνουμε τη μεγάλη έξοδο. Βάλαμε ότι αδιάβροχο είχε ο καθένας μαζί του, πήραμε βαθιά ανάσα και βουρ για Κόνιτσα. Ναι αλλά όχι από άσφαλτο, το πρόγραμμα είχε χώμα και μάλιστα μπόλικο...
Θα πάρουν μπροστά???
![]()
Βροχηηηηη
Και εμείς έπρεπε από τα ορεινά της λίμνης Πλαστήρα να βγούμε Πύλη και από εκεί Ελατη και παραπέρα. Οι δρόμοι στην περιοχή είναι ένα θέμα αφού μετά τον Daniel και τον Ιανό πολλοί παραμένουν κομμένοι. Μετά από κάποια χασιματα, μπρος πίσω και μια σύγχυση λόγω συνθηκών καταφέραμε να φτάσουμε στην Ελατη με βαρύ καιρό που όμως παρακάτω άρχισε να ανοίγει.
Κάτι τέτοιες στιγμές γίνομαι θρήσκος, αφού οι προσευχές μου φαίνεται να εισακούστηκαν.
Το χώμα άρχιζε στο χωριό Κλεινό. Μας είχε πάει από εκεί πριν μερικά χρόνια ο XLGEORGE που είναι γνώστης της περιοχής. Μαλιστα η περιγραφή εκείνης της βόλτας είναι γραμμένη στην παρών ενότητα .
Ο καιρός καθάρισε και έτσι απολαύσαμε το όμορφο ασφάλτινο κομμάτι ως το χωριό Κλεινό. Εκεί ξεκίνησε το χώμα το οποίο μετά τη βροχή ήταν ότι πρέπει
![]()
Τελευταία τροποποίηση από kordix; 03/10/2025 στις 09:16.
Λίγο ομίχλη ακόμα...
Ως το χιονοδρομικό η ομίχλη μας έκανε τη ζωή δύσκολη. Σε ένα στενό πέρασμα τεχνικό, κάτι σαν μονοπάτι που ευτυχώς μπορέσαμε να περάσουμε την ώρα που προσπαθούσαμε να δούμε πού πάμε ακούστηκε ένα γάβγισμα πολύ κοντά. Ευτυχώς ήταν ήρεμα τα ζωντανά που έκαναν την δουλειά τους και οι εισβολείς μπορέσαμε να την κάνουμε εύκολα από την περιοχή τους.
Βγήκαμε στο παλιό πέρασμα της κατάρας που δεν βλέπαμε τίποτα. Ευτυχώς λίγα km παρακάτω μπήκανε πάλι βουνό προς Μηλιά Μετσόβου. Σε αυτό το κομμάτι "έσπασε" η ομίχλη και το ευχαριστηθήκαμε τα μάλα![]()
Συνημμένο 465628
Και καφεδάκι - σνακ στην Μηλιά για ανάκτηση δυνάμεων πριν το πέρασμα από τον εθνικό δρυμό Πίνδου
![]()