Σουπιά γ.....σαι...
Ήθελα να δω αν γράφει εδώ το κοντέρ, να κλείσω και 1500 μνμ....![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Ολη η σελίδα οφτοπικ. Μια βδομάδα μπαν σε όλους απο μένα.
![]()
Θα επανορθώσω σύντομα ελπίζω.
Πρέπει να βρω κάτι να σας αρέσει.
Sent from me using a computer.
Κάθε φορά που πάω να ανεβάσω καμιά φωτό, κάτι γίνεται και το αναβάλω.
Συνέχεια..
Ήρθε και το large. Σε σχέση με το medium η λαβή είναι πιο χορταστική στο χέρι αφού πρόκειται για την σταντερ λαβή της wera που έχει στα κανονικού μεγέθους κατσαβίδια της.
M
L
To Medium είναι ότι καλύτερο για μικρές βίδες ενώ το L είναι ιδανικό για μεγαλύτερες ροπές. Με το M είχα παρατηρήσει οτι εκεί που υπάρχουν απαιτήσεις, όπως πχ σε ξυλόβιδες, στην προσπάθεια να κρατήσεις δυνατά τη λαβή τα δάχτυλα εμπρός επειρέαζαν τη λειτουργία της καστάνιας. Καθώς γύριζα το χέρι αριστερόστροφα γύριζα και τον διακόπτη με αποτέλεσμα απ' το βίδωμα να πηγαίνει στη μεσαία θέση. Με την L δε συμβαίνει αυτό.
Από θέμα ανοχών... έχουν. Και στη μεσαία θέση όπου κλειδώνει αριστερόστροφη και δεξιόστροφη φορά αλλά και ως προς τον κάθετο άξονα λόγο του μηχανισμού της καστάνιας. Πέρα απ' τον μηχανισμό ανοχές έχει και ο rapidaptor. Ενώ ασφαλίζει και συγκρατεί τη μύτη χωρίς ανοχές, κουνιέται ο ίδιος επάνω στο εξάγωνό του λόγο σχεδιασμού. Δεν υπάρχει τέτοιο κατσαβίδι χωρίς ανοχές αλλά τα συγκεκριμένα δεν είναι και ότι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. Κατά τ' άλλα μονο θετικά έχω να πω.
Μ' αρέσουν όλες. Αν κρατούσα μία, πιθανότατα θα ήταν η felo που γίνεται και Τ. Η vessel είχε έρθει μαζί με τα anex που επέστρεψα και ήταν το μοναδικό που κράτησα. Εχω πραγγείλει και προεκτάσεις χωρίς μαγνήτες της engineer για να τη χρησιμοποιώ και με μικρές μύτες (εννοώ όταν θέλω να τη χτυπησω, διαφορετικά οποιοσδήποτε αντάπτορας κάνει). Παλιότερα ένας φίλος είχε γράψει οτι χαλασε μια τέτοια λαβή γιατί είχε πλαστική υποδοχή. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα. Αυτή με την πλαστική υποδοχή, ακριβώς ίδια αλλά με μεταλλικη υποδοχή, η δική μου που έχει μεταλλική υποδοχή και καπάκι για χτύπημα και άλλη μία που είναι πάλι για χτύπημα και έχει και εξάγωνο στο κάτω μέρος για χρήση με κλειδί. Όλες έχουν ψιλοδιαφορές που δε θα τις αναφέρω γιατί δε ξέρω ποιον μπορεί να ενδιαφέρει.
Και δυο απ' την felo (για την οποία δε γραφω πολλά γιατί έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί με άλλο μοντελο) που είχα βγάλει παλιά για να σας στείλω αλλά δε το έκανα ποτέ.
![]()
Και κάτι μοναδικό..
Μικρό φακομ με καρέ wobble plus. To καρυδάκι δουλεύει σε γωνία εκτός και αν το πιέσεις μέσα οπότε σταθεροποιείται.
Με θηλικό καρέ στο πίσω μέρος.
Αν σας αρέσει μη προσπαθήσετε να το βρείτε, ούτε ο Βράτης δε ξέρει οτι υπάρχει τέτοιο εργαλείο.
Μαζί με το αγαπημένο μου pb.
Στην παρακάτω φωτό, πάνω απ' τα κατσαβιδάκια φαίνονται καρυδάκια από gedore και koken η λαβή από μια καστάνια κοκεν και μια προέκταση. Μια τέτοια προέκταση 75μμ έχω πρεσάρει μέσα αφού αφαίρεσα τη λαμα κατσαβιδιού που είχε. Λόγο σχεδίασης της κεφαλής (ρίκνωση και βαθιά αυλάκια) της προέκτασης και της πολύ μικρότερης τρύπας που άνοιξα, δε πρόκειται να γυρίσει ποτέ μέσα στη λαβή. Είπα να γεμίσω τα κενά με δυο συστατικών αλλά πραγματικά το πλαστικό της φακομ είναι τόσο ποιοτικό που δε πρόκειται να πάθει τίποτα.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από daz; 21/09/2025 στις 20:47.