Μετα απο 20 χρονια, εχω φαει αρκετα αδιαβροχα στη μαπα.
Φθηνα και ακριβα.
Αν θες πραγματική ποιοτητα και αδιαβροχοποίηση κοιτα προς "ορειβατικα είδη" μερια.
Μετα απο 20 χρονια, εχω φαει αρκετα αδιαβροχα στη μαπα.
Φθηνα και ακριβα.
Αν θες πραγματική ποιοτητα και αδιαβροχοποίηση κοιτα προς "ορειβατικα είδη" μερια.
https://www.anorak.gr/product-catego...oto-padelonia/
Και θα με θυμηθεις..
Θα επαναλάβω εδώ ένα τιπ που είχα γράψει κάπου δω μέσα:
Όσοι παίρνετε παντελόνια αδιάβροχα, κατευθείαν σιλικόνη από μέσα, στον κάβαλο, στο σημείο που συναντιούνται ραφές.
Είναι σημείο που ακόμα και θερμοκόλληση να έχει, ασχέτως μάρκας, ποιότητας, θα μπάσει νερό σε κάποια φάση και θα μοιάζετε κατουρημένοι
απλώνουμε στις ραφές σε ύψος περίπου 12-14 εκατοστά σε κάθε ραφή αφήνουμε να στεγνώσει καλά (περίπου 4-6 ώρες) και έτοιμο.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Το Anoraκ:
Απόλυτα αδιάβροχο και αντιανεμικό
Αντοχή υφάσματος στο κρύο μέχρι τους -20°C
Ραφές με θερμοσυγκόλληση
Ανακλαστικό υλικό 3M Scotchlite™
Φαρδιάς γραμμής, με λάστιχο στη μέση και πλαστικά κουμπιά στα μπατζάκια
Καθαρίζεται εξαιρετικά εύκολα από κάθε είδους λεκέ
Δεν παιζεται το παντελονι,απο πανω δεν σε νοιαζει το προβλημα παντα ειναι το παντελονι.
Ακόμα και με θερμοσυγκόλληση, όπως είπα, ΟΛΑ ανεξαιρέτως θα μπάσουν στην περιοχή, ο λόγος είναι ότι εκει το νερό "λιμνάζει" και μετά από (αναλόγως ποιότητας ραφής) ένα διάστημα περνάει μέσα τελικά.
Στο λέει κάποιος που είχε ΠΟΛΛΑ παντελόνια (μεταξύ αυτών και anorak) και όσο δεν έβαζα την σιλικόνη που λέμε, μάντεψε....
Άλλωστε είναι υπόθεση 2-3 λεπτών να την βάλεις.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Αν βγάζει η tucano urbano κουβέρτα Termoscud για το μηχανάκι λύνεται το 90% του προβλήματος.
Πόδια δεν συζητάμε, φτάνει να μη σταματήσεις στην λακκούβα.
Από εκεί και πέρα με τη σαλιάρα καλύπτεις και στήθος σε μεγάλο βαθμό.
Με απλό αδιάβροχο πάνω είσαι εντελώς καλυμμένος χωρίς να ιδρώνεις με τα αδιάβροχα.
Και επί πλέον όταν παρκάρεις καλύπτεις με το κάλυμμα όλη τη σέλα οπότε και να βρέχει όταν θα πάρεις το μηχανάκι θα είναι εντελώς στεγνή.
Προσωπικά επειδή η διαδρομή που κάνω είναι μικρή καμιά 20αριά χιλιόμετρα δεν κουβαλάω κάν αδιάβροχο στο σκούτερ, δεδομένου ότι κατά κανόνα φοράω μπουφάν μηχανής.
Και στα 20χλμ αν σε πιάσει καλά και με μπουφάν μηχανής προλαβαίνεις να γίνεις μούσκεμα.
Σαν τα αδιάβροχα δεν έχει.
Εγώ τα έχω από κάτω συνέχεια μαζί με ένα ζευγάρι γκέτες της tucano.
Ωραία η κουβέρτα αλλά πολύ πράγμα ρε φίλε να το έχεις εκεί μπροστά.
Ride(s) the wind of change...
Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Είδα τα προϊόντα που μου προτείνατε.
Overpant έχω (ναι είναι εξαιρετική λύση, αλλά τουλάχιστον αυτό της Rev'It που έχω δεν με βόλεψε.
Θα τροποποιηθεί ωστόσο σύντομα ώστε να βγαίνει με ένα ενιαίο φερμουάρ για να είναι πιο εύχρηστο στην καθημερινότητα.
Από εκεί και πέρα θέλω η κουβέρτα να είναι η τελευταία μου λύση (όπως και η μπαγκαζιέρα).
Έχω ακούσει και εγώ τα καλύτερα για τα Anorak, αλλά το βασικό πρόβλημα με αυτά είναι πως κάνω επισκέψεις σε σπίτια. 2-3 την ημέρα. Πράγμα που σημαίνει πως όταν το βγάλω περνώντας από μέσα το παπούτσι θα βραχεί στην καλύτερη και θα λερωθεί στη χειρότερη.
Αν δεν έχει στεγνώσει στη 1-1,5 ώρα που θα το έχω στον κουβά της Vespa μέχρι να το ξαναχρειαστώ, θα ακουμπήσει το παντελόνι μου και το αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορώ να πάω στο επόμενο σπίτι ευπρεπώς.
Συνεπώς σκεφτόμουν αντί για 1 Anorak να παίξω με 2 φθηνά αδιάβροχα της Nordcode (έχω γνωστό που του έβγαλε 3 χρόνια), να κάνω το κόλπο του Bowleno και να τα αλλάζω.
Παράλληλα μου άρεσε πάρα πολύ η καπαρντίνα της Anorak για πάνω, αλλά και η στολή του πατριάρχη (μόνο αν μαζεύει η κουκούλα).
Θα πεταχτώ μια βόλτα στα μοτομάγαζα να τα δω και από κοντά...
No one told you when to run,
you missed the starting gun
Ε αμα μπαινεις σε σπιτια η κουβέρτα φαίνεται η πιο σιγουρη και πρακτικη λύση. Πραγματικά δεν βλέπω το λόγο να ταλαιπωριεσαι με παντελονια.
Επίσης φαίνεται πολύ βολικό και γρήγορο κάτι τέτοιο: