Έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε αλλά ψιλο δικαιολογούνται..
Οι αρχές είναι απλές, το κόστος των τμημάτων που απαρτίζονται διαιρούμενο από το πλήθος παραγωγής, στον χρόνο που οι συνθήκες ορίζουν για εκκαθάριση.
Έχοντας πολλά μοναδικά κομμάτια, πρωτότυπα καλούπια, διαδικασίες που χρειάζονται ειδικευμένο προσωπικό κ.α.
ενώ παράγονται σε μικρότερους αριθμούς από τα σύγχρονα μοντέλα που έχουν πολλά κοινά τμήματα..
Ακόμα και η μελέτη πχ που έγινε στο Z900RS για να βγάζει δύναμη πιο χαμηλά, πιο στρωτά κ.λπ. είναι κάτι που κοστίζει χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο σύγχρονο.
Κοιτάξτε τους τροχούς των Ζ650RS και του 900. Ενώ είχαν σε παραγωγή το ίδιο σχέδιο στο 900, έχουν άλλα καλούπια και άλλες διαδικασίε$$$.
Παρόλο το μεγαλύτερο πλήθος παραγωγής του 650, παρόλη την εύλογα αναμενόμενη ζήτηση των τροχών σαν after market, δεν μπορούν να υποστηρίξουν το κόστος αυτών του 900.
Χρειάζεται να είναι τόσο φθηνότεροι που αναγκάζονται να τα αλλάξουν όλα και να μην χρησιμοποιηθεί η παραγωγή τους σαν πλήθος που θα μείωνε το κόστος των τροχών του 900..
Βλέπουμε το νέο CB με οθόνη ερ κοντίσιον και λέμε ώπα, δεν συνάδει.
Πατάω την ηθική, γίνομαι παράνομος και ρισκάροντας τα πάντα.. κοιτάζω για συμβατά honda όργανα από δύο προηγούμενα μοντέλα.
Βλέπω ότι έχουν χεστεί στην παραγωγή, υπάρχουν αδικαιολόγητα πολλά. Είναι ρεαλιστικό, γιατί μπορεί να συμβαίνει:
α) Χαλάνε τα όργανα της χοντα
β) Οι χονταίοι τα θέλουν φρέσκα
γ) Τα ζητάνε και άλλοι
![]()
It's official...
https://hondanews.eu/eu/en/motorcycl...-retro-cb1000f
Είναι εντυπωσιακό σχεδιαστικά πως ο άξονας «στρογγυλό φανάρι-ρεζερβουάρ-πλαστικό τμήμα ουράς» δημιουργούν αυτή την συνέχεια με τα προηγούμενα boldor σε μια εντελώς σύγχρονη κατασκευή
Πιστεύω πως οι Ιάπωνες όταν σφίξουν κιαλλο οι αγορές θα είναι ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι τους, έχουν πολλά μοντέλα θρύλους να αναβιώσουν για να διατηρήσουν την δυναμική τους
Αποκαλυπτήρια του ευρωπαϊκού μοντέλου
Φορά άλλους εκκεντροφόρους και αλλαγμένο χρονισμό στην κεφαλή ώστε ο χιλιάρης κινητήρας να αποδίδει διαφορετικά απ' ό,τι στο streetfighter Hornet, με τη μέγιστη ισχύ να ορίζεται σε 122 hp στις 9,000 rpm και τη ροπή να κορυφώνεται στα 10.5 kgm στις 8,000 rpm - 152/11,000 και 10.6/9,000 τα ανάλογα νούμερα για το CB1000 Hornet.
Αυτή η δύναμη έχει να κινήσει μια μοτοσυκλέτα με πολύ λογικό βάρος 214 κιλών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 16 λίτρα καυσίμου που μπορεί να χωρέσει στο ρεζερβουάρ του. Συγκριτικά το CB1000 Hornet δηλώνει 211 υγρά κιλά και 17λιτρο ρεζερβουάρ.
Στις αναρτήσεις θα βρούμε το ίδιο σετάκι της Showa με το Hornet, δηλαδή ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 41mm SFF-BP και ένα αμορτισέρ με μοχλικό Pro-Link πίσω, ενώ και στα φρένα έχουμε τον ίδιο εξοπλισμό μεταξύ των "αδελφών" CB1000, με τις τετραπίστονες ακτινικές Nissin μπροστά σε δίσκους 310 mm.
Δεν χάνει τίποτα στο ηλεκτρονικό κομμάτι με αδρανειακά ηλεκτρονικά για τον κεντρικό έλεγχο, Cornering ABS και πέντε riding modes, τρεις προκαθορισμένες και δύο προγραμματιζόμενες επιλογές User που ρυθμίζουν απόδοση κινητήρα (Power), φρένο κινητήρα (Engine Brake) και traction control (HSTC) με ενσωματωμένο wheelie control.
Από bikeit.gr
Στην Αγγλία ανακοινώθηκε η τιμή του στις 10.600 λίρες..
![]()
Πικρή μπύρα, γλυκιά ζωή..
Θα ηθελα αλλα 15-20 αλογατα να πω την αληθεια μου.
Κατα τ αλλα πανεμορφο.
Ειδικα αυτο με το μασκακι.
Ride(s) the wind of change...
Το ρδέλο το μαύρο/κόκκινο με το μασκάκι γ@μάει!
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Πανέμορφο, ειδικά με το μασκάκι. Αλλά αυτό το μπουρί σόμπας....![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Δε μου φαίνεται και τόσο μπουρί σόμπας, ούτε με χαλάει έτσι όπως το βλέπω από τις φωτό. Αλλά ρε γμτ έχει ride-by-wire κι ένα σκασμό ηλεκτρονικά, γιατί δε βάζουν κι ένα cruise control να είναι ολοκληρωμένο το πακέτο;;;![]()
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Γιατί ρε παιδιά άχρηστο το cruise control; Είσαι σε μεγάλο δρόμο πχ θες να φτιάξεις λίγο τον καθρέφτη, το σημαντικότερο να ξεκουράσεις το χέρι σου ή να έχεις μια σταθερή ταχύτητα μη σε γράψει καμιά κάμερα. Γενικά το θεωρώ χρήσιμο να υπάρχει εν έτη 2025.
Επίσης και η Trident 660 που είναι γυμνή το έχει. Σιγά το πράγμα. Ούτε καμιά εξωτική τεχνολογία είναι, ούτε μας υποχρεώνει κανείς να το χρησιμοποιήσουμε.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan