Matador έβαλα στο Kangoo.
220€
Είχα βάλει πριν 4,5 χρόνια pirelli cinturato p7 με 320 & τώρα που θέλω να αλλάξω εχει 400.
Όλα έχουν ανέβει μη το ψάχνετε...
Ποτέ όμως δεν κανω έκπτωση σε λαστιχα...
Μπαίνει κ ένα παιδί στο αυτοκίνητο...πάνω από όλα η ασφάλεια...
Έβλεπα σε τεστ φρεναρισματος με νερά που φρενάρει ενα επώνυμο λάστιχο και που φρενάρει ενα κινέζικο.
Όχι ευχαριστώ....δεν θα πάρω!
Τελευταία τροποποίηση από pektis; Χθες στις 10:44.
προσέχουμε για να έχουμε!...
Μέρες κρατιόμουν και δεν έγραφα.... έχει δίκιο ο παίκτης.... είναι δυνατόν να ρισκάρετε ασφάλεια για 100-120 ευρώ την τετράδα; και για βάθος χρόνου τουλάχιστον 4 ετών;'
Όταν βάζουμε ελαστικά στην μηχανή με 300+ το ζευγάρι και για 2 χρόνια (συνήθως) δεν γκρινιάζουμε, εδώ γιατί;
Αν νομίζετε ότι οι 4 τροχοί είναι ασφαλείς, πλανάστε πλάνην οικτράν....
Το ότι "το όχημα τριγυρνάει πέριξ της γειτονιάς" δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Πρώτον δεν είναι δικό μου αυτοκίνητο/πορτοφόλι και δεύτερον γιατί να ρισκάρουμε; Κοιτάζουμε να πάρουμε το καλύτερο με το διαθέσιμο μαρούλι. Τί διαφορά δηλαδή θα κάνει σε σχέση με τα Bridgestone που έβαζε μια ζωή και για τη συγκεκριμένη ανάγκη ένα καλό ποιοτικό λάστιχο από non-premium κατασκευαστή;
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Τι θα πει διαθεσιμο μαρουλι; Δεν μιλαμε για αγορα οχηματος αλλα για αλλαγη αναλωσιμων. Δηλαδη αν χρειαστει μπουζι, φιλτρα , λαδια και δεν φτανει το μαρουλι θα κανεις τα μισα;
Η διαφορα με τα Μπριτζ μπορει να ειναι ενα ελαφρυ τρακαρισμα στο μπροστινο αυτοκινητο, στο πιο καλο σεναριο, γιατι σε βρεγμενη κατηφορα φρεναρε ενα μετρο μετα και εκει το κοστος να το φτιαξει θα ειναι μερικες φορες η διαφορα κοστους στα λαστιχα.
Οταν πρεπει να αλλαξουμε φρενα, λαστιχα, αμορτισερ δεν κανουμε οικονομια. Μαζευουμε το μαρουλι που χρειαζεται, βαζουμε δοσεις, τα κανουμε χωριστα κι οχι μαζι, αλλα εκπτωσεις στην ασφαλεια δεν κανουμε. Οχι για κανεναν αλλον λογο αλλα για να μην παρουμε κανενα μοτοσυκλετιστη στον λαιμο μας αφου αυτοι δεν εχουν λαμαρινες και αεροσακους να τους προστατευουν
Όρεξη έχετε μου φαίνεται. Μίλησα πουθενα για εκπτώσεις στην ασφάλεια; Αν ήταν έτσι δε θα ρώταγα και θα πήγαινα για ότι φθηνότερο υπάρχει
Matador hectorra 3 φοράω αρκετά χρόνια τώρα στο 206 ,κανένα πρόβλημα ούτε παράπονο, αντίθετα. Το πιό πιθανό είναι ξαναβάλω.
Κατά κανόνα φόραγα bridjestone ή michelin που τον τρίτο χρόνο κατά κανόνα και αναγκαστικά ήταν για αλλαγή.
Και μιλάμε για αυτοκινητάκι με 110 άλογα που έχει κάνει σε 24 χρόνια 130Κ, ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται.
Πιάσατε πολύ μεγάλο ζήτημα τώρα...Λάστιχα...κάθε φορά ο ίδιος πονοκέφαλος...Τι να βάλω; φτηνά; ακριβά; Θα σας πώ τη δικιά μου γνώμη και εμπειρία.
Μια ζωή έβαζα επώνυμα λάστιχα,θες πατροπαράδοτη συνήθεια,θες ακούγοντας μαστόρους και οδηγούς πως "4 μαύρα λάστιχα σε κρατάνε στο δρόμο¨κλπ είπα να ακολουθήσω την πεπατημένη...
Μία και μοναδική φορά που έβαλα ελαστικά "και καλά" θυγατρικής της Michelin τα γνωστά Kleber. τα πλήρωσα χρυσάφι..
Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή. Πουθενά πρόσφυση,και ειδικά στο βρεγμένο το αμάξι ήταν ακυβέρνητο...Μια φορά στο 3μηνο που τα είχα χρειάστηκε να φρενάρω και το αμάξι (στεγνός δρόμος) πήγαινε τσουλήθρα λες και ήμουν σε πάγο. Αποτέλεσμα; το ελαφρύ "σκουντηγμα"σε κάποιον απρόσεκτο μαλάκα που πετάχτηκε ήταν σε ανταλλακτικά τα εξής: προφυλακτήρας,ψυγείο,μετώπη και φανοποιεία στο καπώ...Αν είχα Michelin Bridgestone Goodyear Continental κλπ στο ίδιο σημείο απλά θα κόρναρα στο μαλάκα που πετάχτηκε και θα συνέχιζα*...
Τέτοιες ηλίθιες "τσιγγουνιές" έκανα πολλές φορές και 9 στις 10 ήταν λάθος και πεταμένα λεφτά.
Η δικαιολογία τύπου "να εδώ κοντά πάει η γυναίκα μου, και το αμάξι δεν βγαίνει εθνική" είναι τουλάχιστον αστεία. ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι που σου χρειάζεται το άμεσο "δάγκωμα" (από τα φρένα} και η ελάχιστη απόσταση ακινητοποίησης (από τα λάστιχα) γιατί μπορεί να μην είναι αμάξι αυτό που πετάχτηκε αλλά παιδί, μάνα απρόσεκτη με παιδί στην αγκαλιά, ένας τυφλός με το σκύλο ή σκέτος σκύλος,ένας παππούς που δε καλοβλέπει....εκεί έχεις ανάγκη ακόμα και τον παραμικρό πόντο...
Η οικονομική επίσης διαφορά είναι το επόμενο αστείο...Το να έχουν 100-150€ διαφορά (2 άντε 3 γεμίσματα δηλαδή...) για ένα προϊόν που θα το κρατήσεις τουλάχιστον 3ετία στο αμάξι και θα είναι ετοιμοπόλεμο μέχρι την αλλαγή του το θεωρώ τουλάχιστον παιδιάστικο σαν επιχείρημα...**
--Για μεταχείρω που διάβασα κάπου πιο πάνω ούτε καν το συζητώ,κάνω πως δε το διάβασα...
* Kαι ναι,το έκανα το πείραμα ξανά με την ίδια ταχύτητα στον ίδιο δρόμο....7 μέτρα μικρότερο φρενάρισμα με τα Michelin που αντικατέστησαν τα Kleber μόλις το αμάξι βγήκε από το φανοποιό. (6 μηνών τα Kleber ,τα έβγαλα και τα κατέστρεψα μπροστά στο λαστιχά...)
** α) Michelin Primacy 4: "έβγαλαν" 75000 κμ και 3,5 χρόνια και φρέναραν σα να ήταν καινούργια....αλλάχτηκαν προληπτικά με ζωή-κατά το λαστιχά- τουλάχιστον άλλα 20000 κμ είπα όχι και άλλαξα.
β) Goodyear Efficient grip2 : στα 3 χρόνια που τα έχω και 35000κμ ακόμα δεν έχω "ακούσει" το ABS / ESP να δουλεύει...
γ) Hankook Ventus prime 4 με 55000 κμ Τα έβαλα λόγω ελλειψης Michelin με το λαστιχά να ορκίζεται πως είναι ισάξια.Εν μέρει είχε δίκιο, αρκετά καλά και στο βρεγμένο, αλlα όχι σαν Michelin... Έχουν ξεκινήσει ήδη να γλυστράνε,και η φθορά τους πλησιάζει το κατώτερο επιτρεπτό όριο.Όπου νάναι παίρνουν την άγουσα για ανακύκλωση...
Το πιο "σοβαρό" έξοδο σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι τα λάστιχα ,τα αναλώσιμα ή το τυπικό σέρβις...είναι η κατανάλωση καυσίμου που είναι έξοδο καθημερινής βάσης.
Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε οικονομία κάντε εκεί περιορίζοντας τις μετακινήσεις ή παίρνοντας ποδήλατο ή τα ΜΜΜ, όχι "κοβοντας " λεφτά από το πιο κρίσιμο αναλώσιμο!!!
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Dunlop στο εν λόγω Renault της μάνας μου: Σε κάθε μικρή ή λίγο μεγαλύτερη λακούβα, καρούμπαλο στο προφίλ του ελαστικούΣιχάθηκα τα πέταξα κι από τότε μόνο Bridgestone.
Στο Mazda όσο το είχα στη Βρετανία έβαζα Falken. Μια χαρά λάστιχα, καλά κρατήματα/φρεναρίσματα στις υγρασίες/βροχές της χώρας, κρατούσε για χρόνια και £100 φθηνότερα από Michelin, Bridgestone, Continental και λοιπές premium μάρκες (είχε και 17αρα ζάντα το ρημάδι).
Στο δικό μου τώρα έβαλα Toyo Proxes CF2 και τολμώ να πω πως είναι το καλύτερο λάστιχο που έχω βάλει ποτέ! Τα κρατήματά του είναι απίστευτα (σε κάποιες περιπτώσεις το έχω πιέσει αρκετά) και με άριστα φρεναρίσματα.
Συμπέρασμα: Υπάρχουν άριστες λύσεις για όλα τα βαλάντια και για όλες τις περιπτώσεις και καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι (το τελευταίο το λέω και για τον εαυτό μου)
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
αυτο το πραγμα παντως που πινετε νερο ορισμενοι στο ονομα των michelin ενω εμενα ηταν τα
χειροτερα** λαστιχα που εβαλα ποτε στο αμαξι μου (ακομα και τα petlas που ειχα βαλει ηταν καλυτερα),
δυσκολευομαι να το κατανοησω..
παντως μακραν τα καλυτερα που εχω φορεσει ηταν τα τογιο, και τα ματαντορ που εχω τωρα..
εν το μετξυ αυτο το "ξαναεκανα το τεστ" που γραφτηκε παραπανω, εγω σαν τεχνικος το ακουω βερεσε.
ναι το τεστ το ξαναεκανες. οι συνθηκες ηταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΕΣ για να εχεις 100% ασφαλες συμπερασμα?
ειχαν την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ θερμοκρασια στο περιβαλλον, το οδοστρωμα, τα λαστιχα και τα φρενα σου?
η ασφαλτος ηταν σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΑ κατασταση με εκεινη τη φορα (σκονη, ξερολαδα, υγρασια κτλ)?
ο χρονος αντιδρασης? στη πραγματικη περιπτωση σου ετυχε ξαφνικα κι στο "τεστ" ηταν προμελετημενος.
αρα το οτι τα μισελεν απεδωσαν καλυτερα απο τα κλεμπερ* ΔΕΝ ειναι ενα ασφαλες συμπερασμα.. θα μπορουσε
ανετοτατα να συμβει ακριβως το αντιθετο.. παιζουν παρα πολλες παραμετροι στη μεση, γι αυτο κι εγω οταν
βλεπω τεστ ελαστικων περιοδικου σκεφτομαι "ωραια θα διαβασουμε ανεκδοτα και σημερα..."
οι αναγκες του καθενα ειναι διαφορετικες..
γι αυτο μην κουνατε το δαχτυλο σε καθε εναν που ζηταει μια πιο οικονομικη λυση..
καντε εσεις αυτο που κρινετε σωστοτερο για εσας και αφηστε τους αλλους να κανουν οτι κρινουν αυτοι
καλυτερο γι αυτους..
το εχω ξαναπει: η εμπειρια μου στα ελαστικα με εχει διδαξει πως οταν η χρηση ειναι εντελως νορμαλ
και η διαφορα τιμη αρκουντως υπολογισιμη, δεν υπαρχει λογος να βαλεις επωνυμο λαστιχο, πας σε
οικονομικοτερο θυγατρικο (με κορυφαια αυτα της continental κατα τη γνωμη μου, και πολυ χειροτερα αυτα
αυτα της michelin που εγω δεν θα τα εβαζα ουτε αμα μου τα χαριζανε)
**ΠΡΟΣΟΧΗ:
ΔΕΝ εννοω πως ηταν κακα λαστιχα, δεν ηταν.
απλως πως απ'οτι εχω βαλει στο αμαξι μου ηταν κατωτερα.
* η κλεμπερ ειναι οντως θυγατρικη της μισελεν.
Μιχάλη...στο you tube εχει άπειρα τεστ στις ίδιες συνθήκες με άσχημα αποτελέσματα για τα no name ελαστικα... Δεν επεμβαίνω στη δουλειά σου και στις γνώσεις σου, αλλά εγώ προσωπικά όπως και ανέφερα παραπάνω δεν θέλω να ρισκάρω με no name ελαστικα
Over & out!
προσέχουμε για να έχουμε!...