Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 53 από 53

Θέμα: Triumph Tiger Sport 800

  1. #46
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της husky21
    Εγγραφή
    09/11/2015
    Μηνύματα
    1.257
    +800 ποντοι απο μενα που δεν πηρες το τρεισερ


    Αυτες οι fluo πινελιες απλα γ@μ@νε

  2. #47
    hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Εγγραφή
    10/10/2007
    Μηνύματα
    5.179
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    @motojojo

    Διάβασε πώς έχει η υπόθεση: Αρχικά, το περασμένο καλοκαίρι ήρθα σε σπίτι με αποθήκη. Βέβαια η ιδέα για κάτι καινούργιο ώστε να αντικαταστήσω το DT, ήρθε περίπου τον Οκτώβριο. Δειλά δειλά κοιτούσα διάφορα μοντέλα από αρκετές κατηγορίες άσχετες μεταξύ τους. Ένα ήταν σίγουρο, ότι και να αγόραζα θα ήταν καινούργιο. Το DT αν και πολύ καλή κατασκευή της εποχής που τα έφτιαχναν να κρατάνε για πάντα, είχε αρχίσει να με κουράζει με βλάβες παλαιότητας (ρουλεμάν τροχών, τσιμούχες, κομμένη ντίζα συμπλέκτη 6 το πρωί στον δρόμο για την δουλειά και άλλα τέτοια ωραία). Κάπου εκεί και χαζεύοντας το Youtube, έπεσε το μάτι μου στο Tiger που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα. Δεν είχα δώσει σημασία όμως. Τον Δεκέμβριο, πήρα ζεστά την αγορά νέας μηχανής, εξέτασα πολλούς παράγοντες μιας και η μηχανή είναι το κύριο και σχεδόν μοναδικό μέσο μετακίνησής μου (υπάρχει αμάξι αλλά το παίρνει η γυναίκα για τα παιδιά) και κατέληξα στα παρακάτω: 1. Χρειάζομαι μία μηχανή σύγχρονη, με ABS οπωσδήποτε 2. Τροχούς 17" 3. Να μπορεί να πάρει μπαγκαζιέρα χωρίς να δείχνει αστεία. 4. Να έχει θέση για συνεπιβάτη. 5. Γενικά να είναι πρακτικό και άνετο χωρίς να είναι βαρετό.

    Η αλήθεια είναι ότι γυρνούσε έντονα στο μυαλό μου ένα Multistrada 1260 που είχα οδηγήσει κάποτε στην Ιταλία, αλλά είναι υπερβολικό για το νησί που ζω και το Desmo service κοστίζει πολύ. Η τιμή δεν είναι τόσο απαγορευτική σε μεταχειρισμένο (ειδικά σε 1200) αλλά είπα να μην μπλέξω ξανά με μεταχειρισμένα και επιπλέον έχω ήδη μία μηχανή 1.300 κυβικών, οπότε αποκλείστηκε.

    Σκέφτηκα κάποιο V strom αλλά αυτά έχουν τροχό 19''. Άρε έξω και αυτά. Έμεινε λοιπόν το Tracer, το Τiger και το Versys και ένα μοντέλο BMW (δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο ήταν). Μεταξύ των τριών μου άρεσε πιο πολύ το concept του Tiger, απλή μοτοσυκλέτα εστιασμένη στην sport οδήγηση, τρικύλινδρο μοτέρ με ωραίο ήχο, καλή ποιότητα κατασκευής, εύκολο στην οδήγηση και φορτώνεται σαν μουλάρι. Το σύγκρινα σε διαστάσεις με Tracer που το ξέρω οπότε σχημάτισα μια εικόνα στο μυαλό μου που δεν απείχε πολύ από αυτό που είδα όταν πήγα να το παραλάβω.
    Γιώργο δεν θα σε έπιανα ποτέ.. βέβαια θυμάμαι από παλιά που είχες το TT600 και το DT125 ως δεύτερο. Τώρα διαβάζω έχεις μοτοσυκλέτα 1300cc ??
    Τι έχω χάσει

    Τούμπανο μηχανάκι πήρες, πολύ όμορφο να το χαρείς όσο δε πάει !

  3. #48
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Εγγραφή
    26/04/2015
    Μηνύματα
    1.075
    Καλοτάξιδο και μακριά από κακοτοπιές εύχομαι
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

  4. #49
    the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Εγγραφή
    27/07/2010
    Μηνύματα
    3.309
    Έχει ένα Busa ο Γιώργος, χρόνια τώρα.

  5. #50
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    29/03/2017
    Μηνύματα
    726
    Σήμερα άναψε το check engine στα 5.700 χλμ. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα στην οδήγηση, απόκριση γκαζιού, ρελαντί και γενικά κάτι που να υποδηλώνει βλάβη ή δυσλειτουργία. Συνέδεσα το διαγνωστικό μου και έδειξε βλάβη στον αισθητήρα πίεσης εισαγωγής με σημείωση ότι μπορεί να σχετίζεται και το TPS. Διέγραψα την βλάβη. Έπειτα, οδήγησα για πάνω από 30 χλμ, χωρίς να ανάψει ξανά. Το παρακολουθώ και ενημερώνω.

  6. #51
    custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Εγγραφή
    06/08/2019
    Μηνύματα
    4.751
    Check engine χωρίς άλλο προφανές σφάλμα το δίνουν σαν λόγο reset του αισθητήρα TPS.
    Αν ο αισθητήρας πίεσης ( όχι ο TPS) είναι ο παρακάτω μπορεί να έχει κάποιο σκουπιδάκι ή να μάζεψε σκόνη μετά από υγρασία.

    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	screen-00.41.54[15.10.2025].jpeg 
Προβολές:	80 
Μέγεθος:	41,2 KB 
ID:	465923

    Αν το κοιτάξεις, δοκίμασε φύσημα με αέρα και έλεγξε τον με πολύμετρο αν ασχολείσαι.
    Θεωρητικά, μειώνει το καύσιμο όταν βλέπει χαμηλότερη πίεση για να μην χαρακτηρίζεται το μίγμα πλούσιο.

    Πολλές αναφορές για λερωμένους και χαλασμένους, πολλοί τον αντικαθιστούν, αρκετοί τον ακυρώνουν όπως και όλοι όσοι αλλάζουν χαρτογράφηση.

    Νομίζω MAP τον λένε, τον δείχνουν σε βίντεο μπροστά δεξιά στο φιλτροκούτι.
    .
    Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; Χθες στις 00:22.

  7. #52
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaskk
    Εγγραφή
    15/01/2014
    Μηνύματα
    1.920
    Ο map μετράει την υποπίεση του μοτέρ,, δλδ πόσο ρουφάει, για να υπολογίσει πόσο θα ψεκάσει.(Ίσως υπολογίζει και το φορτίο έτσι)
    Συνιθος θα πηγαίνει σωληνάκι κοντά στο σωμα-ψεκασμο.
    Ο βαρομετρικός μετράει την πίεση του αέρα στο περιβάλλον και υψόμετρο που είσαι

    Και στις 2 περιπτώσεις ο εγκέφαλος χάνει δεδομένα, αν δεν ανάψει λαμπάκι check engine η το αφαιρέσεις κάπος
    Το αποτέλεσμα θα είναι μειωμένη απόδοση και αυξημένη κατανάλωση..
    Από ότι ξέρω μέχρι το 2010 οι αισθητήρες αυτοί παίζουν ρόλο σε λίγες-μεσαιες rpm και μικρά ανοίγματα γκαζιού..
    Ο βαρομετρικός ίσως και παντου,, αν ανέβεις 3000 μέτρα ψηλά θα θέλει άλλο μίγμα,,, παλιά αλλάζανε ζιγκλερ και βελωνες
    Και ο καιρός αλλάζει την πίεση..

  8. #53
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    29/03/2017
    Μηνύματα
    726
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Check engine χωρίς άλλο προφανές σφάλμα το δίνουν σαν λόγο reset του αισθητήρα TPS.
    Αν ο αισθητήρας πίεσης ( όχι ο TPS) είναι ο παρακάτω μπορεί να έχει κάποιο σκουπιδάκι ή να μάζεψε σκόνη μετά από υγρασία.

    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	screen-00.41.54[15.10.2025].jpeg 
Προβολές:	80 
Μέγεθος:	41,2 KB 
ID:	465923

    Αν το κοιτάξεις, δοκίμασε φύσημα με αέρα και έλεγξε τον με πολύμετρο αν ασχολείσαι.
    Θεωρητικά, μειώνει το καύσιμο όταν βλέπει χαμηλότερη πίεση για να μην χαρακτηρίζεται το μίγμα πλούσιο.

    Πολλές αναφορές για λερωμένους και χαλασμένους, πολλοί τον αντικαθιστούν, αρκετοί τον ακυρώνουν όπως και όλοι όσοι αλλάζουν χαρτογράφηση.

    Νομίζω MAP τον λένε, τον δείχνουν σε βίντεο μπροστά δεξιά στο φιλτροκούτι.
    .
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η μοτοσυκλέτα είναι εντός εγγύησης, οπότε δεν πρόκειται να ακουμπήσω τίποτα, όχι γιατί δεν ξέρω ή δεν μπορώ, αλλά γιατί δεν θέλω. Αγόρασα καινούργια μοτοσυκλέτα για να μην ασχολούμαι.

    Έχω κάνει πάνω από 100 χλμ από τότε που έσβησα την βλάβη, δεν εμφανίστηκε ξανά ένδειξη. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να μιλήσω με την αντιπροσωπεία. Θα γίνει και αυτό.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

  1. Triumph Tiger Sport 660 2022
    από lleonidas στο forum Triumph
    Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2024, 14:24
  2. Triumph Tiger Sport 660 2023 vs Versys 650 vs tracer 700
    από NikosBu στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2024, 10:12
  3. [ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ] βάσεις σαμαριών triumph tiger sport
    από S705 στο forum Χαρίζονται
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2023, 15:08
  4. Triumph Tiger sport 660
    από Nassosa στο forum Triumph
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2022, 14:10
  5. Yamaha tracer 900 2018 vs triumph tiger sport
    από Tasos96 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2018, 23:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF